RTL stoomt sterren nog deze zomer klaar voor ijsstrijd

Wendy van DijkLange tijd is er nogal geheimzinnig over gedaan, wanneer SBS en RTL nou met hun ijsdansprogramma’s komen. Aangezien beide formules als twee druppels water op elkaar lijken, is de show het symbool geworden van de hardnekkige concurrentiestrijd tussen de tv-zenders. SBS zei afgelopen week zelfs openlijk uit concurrentie-overwegingen niet bekend te maken wanneer het met Sterren dansen op het IJs begint. RTL doet nu hetzelfde, maar deelneemster Wendy van Dijk onthult op haar website dat het eind augustus zover is.
Volgens Wendy zijn op 26 en 27 augustus de eerste live-uitzendingen. Op zaterdag de schaatsstrijd, een dag later de uitslag, net zoals bij de laatste editie van Dancing with the Stars dus. Dat bleek voor RTL noodgedwongen toch een succesvolle formule, aangezien op beide avonden ruim een miljoen mensen afstemden op de zender. Nu is dat voor de zaterdagavond nooit zo’n probleem geweest, maar op de zondag was het wel eens zoeken naar de juiste programmering om dat te bereiken.

Het betekent ook dat de vijf sterren van RTL – naast Wendy van Dijk ook Babette van Veen, John Williams, Bert Kuizenga en Froukje de Both – nog maar een dikke maand de tijd hebben om zich voor te bereiden op het programma. Dat terwijl al is gebleken dat kunstschaatsen toch van een heel ander, moeilijker kaliber is dan stijldansen. SBS moest zelfs zijn editie uitstellen omdat bleek dat de voorbereidingen toch wat langer duurder dan gehoopt.

Dat doet vermoeden dat de sterren van RTL al heel lang aan het oefenen zijn. Saillant detail is dat Wendy van Dijk nog geen maand geleden haar overstap maakte naar de zender. Zou zijn dan al in het geheim maandenlang voor RTL op de schaats hebben gestaan?

Zie ook:
- Babette en John Williams completeren Dancing on Ice
- Kunstschaatsen: Martijn Krabbe vs Gerard Joling
- Gespreide Dancing with the Stars: meer kijkers en meer stemmen?

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “RTL stoomt sterren nog deze zomer klaar voor ijsstrijd

  1. saskia

    SBS begint pas zaterdag 9 september heb ik gehoord van 1 van de deelnemers

      /   Reply  / 
  2. Suzanne

    Ik heb gehoord dat Leontine Borsato ook aan het trainen is voor de RTL versie…

      /   Reply  / 
  3. Herman

    dat zou rtl dan slim bekeken hebben. zelfde avond als sbs (tijdstip zal ook niet veel afwijken) maar wel twee weken eerder beginnen

      /   Reply  / 
  4. Ilse

    Heyy allemaal
    Ik vind het te gek dat Leontien mee gaat doen aan deze serie, vooral ook omdat ik een SUPERGROTE-FAN van haar ben.
    Ik ga alle afleveringen opnemen van haar.
    XXXjes Ilse

      /   Reply  / 
  5. femke taekema

    ik vindt jou en jou partner de beste van alle schaatsers
    lieft femke(9jaar)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>