Feest bij SBS na exit Babette van Veen

Babette van VeenAls we onze betrouwbare bron moeten geloven, ging men bij SBS gisteren en vandaag in polonaise door het gebouw. De reden? De uitschakeling van Babette van Veen in Dancing on Ice, de RTL-concurrent van Sterren dansen op het IJs. Nu vonden ze bij SBS niet zozeer Babette een superster, maar haar exit betekent wel dat er nog maar drie Nederlandse deelnemers over zijn. Tegen vijf Vlamingen. En dat maakt het een stuk minder interessant om naar het RTL-programma te kijken, zo luidt de redenering. Het is dus een dikke 2-0 voorsprong voor SBS.
Ten eerste scoort het SBS-programma veel meer kijkers dan Dancing on Ice. Helemaal eerlijk is die vergelijking niet, omdat RTL zaterdag sterke concurrentie had van de voetbalwedstrijd Luxemburg-Nederland. RTL zag zich genoodzaakt het programma dan maar twee keer op één avond uit te zenden. Het resultaat: ruim 1 miljoen kijkers en nog eens bijna 800.000 kijkers. Maar ja, SBS behaalde vrijdag opnieuw ruim 1,9 miljoen kijkers met de derde aflevering van Sterren dansen op het IJs.

Bij SBS zijn nu nog acht koppels met een Nederlandse ster over. RTL heeft er nog drie, de Vlamingen zijn daar sterk vertegenwoordig met vijf koppels.

Nu is het natuurlijk irreëel om te denken dat er de ene week een Nederlands koppel afvalt, en het weekend daarop een Belgische ster. En wie weet zijn de eerstvolgende afvallers wel twee keer een Vlaams koppel. Dat laat zich niet voorspellen. Maar de gevoelswaarde is nu wel dat de bekende Nederlanders bij RTL een modderfiguur slaan. Bij SBS ontstond dus heel terecht een feestje.

Zal het komend weekend 3-0 worden? Of slaat RTL terug met een doelpunt?

Zie ook:
- Babette en Marga uitgeschaatst
- SBS wilde Jim Bakkum voor schaatsshow
- Kunstschaatsen SBS – RTL: 1 – 0

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Feest bij SBS na exit Babette van Veen

  1. Jorzz

    RTL scoort HOGER met de Uitslagsshows. DUs eigenlijk is het 2-2. Want RTL heeft al 2x hoger gescoord met de uitslagshow dan SBS

      /   Reply  / 
  2. .

    @Jorzz: De uitslagshow is significant minder belangrijk dan de show zelf. Je kunt het meer zien als een “leuke extra” om het programma nog meer uittemelken, dan dat het nou zo veel toegevoegde waarden heeft voor de zender.
    Flauwe beredenering dus.

      /   Reply  / 
  3. Cristiano Ronaldo

    Volgens mij is SBS de gene die onderuit ging dit weekend. Ze doken onder de 1 miljoen met een vna hun shows. Dus over welke 2-0 gaat dit?

      /   Reply  / 
  4. Jorzz

    Dat zeg ik net. Ze doken met hun uitslagshow onder het miljoen

      /   Reply  / 
  5. Joris

    Jullie kunnen het gewoon niet hebben dat SBS gewonnen heeft. Slechte verliezers…

      /   Reply  / 
  6. Cristiano Ronaldo

    SBS heeft gewonnen? Zijn de programma’s al voorbij?

      /   Reply  / 
  7. .

    @Cristiano: Als zelfs de grote RTL-baas toegeeft dat ze hebben verloren in de IJsdans strijd, dan kun je toch niet langer meer fanatistisch het tegendeel beweren?? En al ZOU RTL opeens een enorme inhaalslag in kijkcijfers maken, neemt niet weg dat de runner-up met een soortgelijk product de grote boze marktleider nog heeft verslagen.

      /   Reply  / 
  8. Jeroen

    waar maken jullie je druk om zeg?

      /   Reply  / 
  9. Nelleke

    het is trouwens niet zo heel handig om nederlanders en vlamingen bij elkaar te doen, want de vlamingen stemmen op de vlamingen, en de nederlanders stemmen op de nederlanders! dat bert en babette , twee nederlanders, er de 1e en de 2e show eruit zijn, komt gewoon doordat vlamingen meer stemmen!

      /   Reply  / 
  10. Herman

    dat is niet waar Nelleke. de jury heeft 1/3 stemrecht, de vlamingen ook en de nederlanders ook. alle stemmen van het nederlands publiek wegen dus net zo zwaar als alle stemmen van het belgische kijkersvolk

      /   Reply  / 
  11. rita

    Nou die Belgen zijn zeer veeleisend. De dames hebben al een andere danspartner geeist tijdens de training anders zouden ze misschien niet winnen en ze hebben meer ijs om te trainen gehad. Zoals die Staf die 12 uur op een dag gaat trainen.
    Zoveel ijs is er niet in Nederland.
    Ze zijn veel fanatieker dan de nederlanders en waarchijnlijk stemmen ze ook veel fanatieker. Ook al telt het een derde. Als ze alleen maar op Belgen stemmen krijgen de Nederlanders niet veel punten.

      /   Reply  / 
  12. Sofie

    Je moet toegeven dat de Belgen beter zijn hé?Waarom denk je anders dat de 2 eerste afvallers Nederlanders waren en dat heeft niets te maken met fanatiek of ni.Niet dat ik iets hebben tegen Nederlanders maar ik ben redelijk zeker dat er een vlaming gaat winne….k’denk Kelly zij is echt supper!!

      /   Reply  / 
  13. melanie

    Ik vind het ook dom op 2 van die ijsschaats progamma’s tegelijk te doen.
    Je raakt dan ook door de war enzo.
    Maar ik kijk het liefst naar RTL 4 omdat bij SBS6 ZO veel reclame tussendoor komt enzo, dus
    Groetjes melanie

      /   Reply  / 
  14. Koen

    Sowieso is de kwaliteit bij SBS echt bagger, de rtl icedansers zijn zo veel beter..

      /   Reply  / 
  15. cindy

    ikmoet zeggen dat ik de presentatie van rtl ook veel beter vind dan van sbs sbs zeggen elke week het zelfde. ook is rtl veel meer show en nivo en kwaliteiten zijn veelhoger . ik kijk ze allebei maar rtl pakt meer

      /   Reply  / 
  16. Miranda

    Het programma op RTL4 steekt met kop en schouders uit boven dat van SBS. Alleen de presentatie al, die is vakkundig en plezierig, terwijl die vreselijke Jolink met zijn ordinaire “grappen” het programma behoorlijk naar beneden haalt. Ik vind de hele aankleding en verzorging bij RTL ook stukken beter!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>