Producent: Sterren dansen op het ijs is schnabbelshow

SterrenWe wisten het allang, maar de producent van Sterren dansen op het IJs zegt het nu ook. Het kunstschaatsprogramma van SBS is een show voor schnabbelaars. "Als je het oneerbiedig zegt, zijn het natuurlijk geen sterren wier hele agenda volstaat. Marco Borsato zou nooit lukken. En als hij al tijd vrij kan maken, zou hij zo veel inkomsten mislopen dat het bakken met geld zou kosten", aldus producent Alexander Odijk in de Volkskrant.
SBS blijkt zijn ‘sterren’ uit te betalen per aflevering. Maar dat is geen riant salaris. "Een zanger die vier avonden per week in de kroeg zingt, haalt meer geld binnen."

Maar de deelnemers moeten het natuurlijk niet hebben van het hongerloontje dat SBS ze uitbetaalt. Het gaat om de aanbiedingen die daarna langskomen. Lintjes doorknippen, optredens in achterafzaaltjes en prijsuitreikingen bij de lokale soos. "Op dit moment worden de ijssteren helemaal gek gebeld met aanbiedingen voor schnabbels. Kijk naar Avro-presentator Frits Sissing. Die deed vorig jaar mee aan Dancing with the Stars en staat nu nog steeds een paar zaterdagavonden danslesjes te geven. Of Jody Bernal. Mensen kenden hem alleen van dat liedje Que Si Que No, maar nu is het ineens leuk om Jody op feesten en partijen te hebben."

Ben ik wel heel benieuwd wat RTL zijn deelnemers uitbetaalt. Wendy van Dijk zal toch niet voor een fooi haar bed uitkomen.

Zie ook:
- Jambers-rel Dancing on Ice lijkt publiciteitsstunt
- Houd het dan nooit op? Circus with the Stars

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Producent: Sterren dansen op het ijs is schnabbelshow

  1. .

    Wendy is natuurlijk een heel ander verhaal. Die staat op contract bij RTL voor een vast bedrag, en dit is nu haar taak als RTL werknemer.
    Het zelfde geldt voor Ellemieke Vermolen en John Williams.

      /   Reply  / 
  2. Vincent

    Je bedoeld zeker Froukje de Both? Ellemieke Vermolen zit juist bij SBS 6!

      /   Reply  / 
  3. .

    Ellemieke Vermolen bij SBS ja. Maar verhip, Froukje staat ook onder contract bij RTL.
    Froukje de Both dus ook.

      /   Reply  / 
  4. nadjah

    superrr gaaf jOhhhh…..

      /   Reply  / 
  5. louise

    John williams staat helemaal niet onder contract bij RTL althans niet een vast contract. Ook Froukje volgens mij niet. er zijn nog maar weinig presentatoren die vaste contracten hebben….

      /   Reply  / 
  6. Luke

    Inderdaad een schnabbelshow. Zeker voor Gerard Joling. Wat een slechte presentator. Hij kan alleen maar schunnige opmerkingen maken. Laten ze hem maar wegstemmen. Overigens begrijp ik niet waarom de SBS6 show meer kijkers trekt dan die van RTL. De laatste is namelijk veel professioneler en er wordt veel minder geluld.

      /   Reply  / 
  7. teske

    heey allemaal

    was eigelijk voor maud en jody.
    en hein die wint wat een but ijs dansen programma ben gewoon voor jullie maud en jody.
    julie zijn mijn winnaars.

    xxxxx teske

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>