Na ijsoorlog ook zangoorlog op komst

Terwijl SBS en RTL zich opmaken voor de laatste slag in de ijsoorlog, is er alweer een nieuwe strijd aanstaande: de zangoorlog. Zowel SBS als Tien komen in maart met een zangwedstrijd voor bekende Nederlanders. Tien begint volgens de programmaschema's als eerste op 19 maart met Just the Two of Us, maar de ervaring leert dat een eerste uitzending zomaar een week naar voren geschoven kan worden. Gordon en Linda de Mol presenteren de Tien-show. Zoals het er nu naar uitziet is de SBS-variant So You Wannabe a Popstar (met Gerard Joling en Nance) vanaf 23 maart te zien.

Anders dan bij de kunstschaatsprogramma's verschillen de zangcompetities sterk. Zo koppelt Tien de BN'ers die niet bekend staan als zangers aan professionele artiesten, terwijl SBS dat niet doet. Dat programma is er vooral op gericht om BN'ers in tien weken tijd tot popster te transformeren.

In het Tien-programma neemt Linda de Mol de algemene presentatie voor haar rekening, Gordon is er om de artiesten op te vangen na hun optreden. Onder andere Rick Brandsteder, Sonja Silva en Edwin Evers doen mee. Laatstgenoemde had op de radio al een eigen zangcompetitie met BN'ers.

Ook wel fijn voor de oorlog: de shows spelen zich niet allebei af in het weekend. Tien en SBS geven elkaar dus de ruimte om afzonderlijk van elkaar te presteren. Beide formats lijken mij leuk om te kijken, dus hoef ik straks gelukkig niet te kiezen.

Zie ook:
- Talpa wil ook al zingen met de sterren
- Gerard en Nance blijven presentatiekoppel
- SBS zingt in 2007 weer met de sterren

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Na ijsoorlog ook zangoorlog op komst

  1. Stefan

    Beide programmas hebben een leuk presentatieduo dus ik denk dat ik ze allebei ga kijken. Maar het zou inderdaad best wel kunnen dat Tien eerder begint met just the two of us omdat de 3 weken ervoor een film staat geprogrameerd op de maandag. Bij SBS kan dit niet want daarvoor staat sterren dansen op het ijs geprogrameerd.

      /   Reply  / 
  2. michel

    verzin is wat nieuws sbs!!!! en aap niet alles na!!!!! of laat een programma van vroeger terug komen bv fort boyard of doet ie het of doet ie het niet (in een nieuw jasje) en zet dat er tegenover!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>