Fox: Rond winter besluit samenvattingen Eredivisie Voetbal

Over een kleine twee weken begint Fox met uitzenden op zijn open kanaal. De brede zender wordt vooral een etalage voor de twee betaalzenders van het bedrijf, met daarop veel live voetbal. Ondertussen vraagt iedereen zich af: aast Fox nu op de uitzendrechten van de samenvattingen van het Eredivisie Voetbal? In gesprek met het AD lees je tussen de regels door: zeker wel. Maar de officiële lezing is dat daarover pas in de winter een besluit wordt genomen.

“Het zou belangrijk en geweldig zijn, maar het zou heel raar zijn als Fox alleen een positie kan veroveren als we die samenvattingen hebben. Rond de winter wordt het besluit genomen”, zegt directeur Raymond van der Vliet in de krant.

Collega Frank Rutten vult hem aan: “Wat je niet wilt, is dat een zender met mooie livewedstrijden het best bewaarde geheim van Nederland blijft. Kijk, de NOS gaat tijdens de eredivisiesamenvattingen niet verwijzen naar Fox Sports natuurlijk en bovendien staat de mediawet dat niet toe. Je zult dus een eigen etalage nodig hebben.”

Van der Vliet vertelt verder: “We weten allemaal dat de NOS en de publieke omroep zwaar moeten bezuinigen, dat het bij SBS niet zo soepeltjes loopt en dat RTL het goed doet en zo’n duur pakket niet nodig heeft om te groeien.” Rutten: “Deze rechten worden elders in de wereld telkens duurder, maar in Nederland is het teruggegaan van 35 miljoen euro naar 20 miljoen ergo per jaar. Wat wordt dat in de toekomst? Ik chargeer natuurlijk, maar als de NOS morgen hetzelfde wil betalen als wat de Duitse publieke zenders hebben neergeteld, dan mogen ze hun gang gaan. Maar dan praat je wel over 100 miljoen euro per jaar!”

Dan was er nog het gerucht dat Rupert Murdoch zou azen op de SBS-zenders, om zo versneld zijn positie in Nederland uit te rollen. “Dat ontkracht ik hierbij compleet. We hebben geen interesse in SBS”, aldus Van der Vliet.

En over de open zender: “We willen geen concurrent van SBS, RTL of de publieke omroep zijn. Het lijkt me een verkeerde start om direct al anderen na te jagen. Op Fox komt geen reguliere nieuwsrubriek. We l is er drie keer per avond een sportmagazine van een half uur, waarin we voor- en nabeschouwingen laten zien van exclusieve wedstrijden op Fox Sports. Een maandagavondprogramma, Fox Voetbal met Toine van Peperstraten en Jan van Halst, moet op termijn de anchor van die zender worden.”

Zie ook:
- Erben Wennemars: Fox gaat NOS schade toebrengen
- RTL verliest uitzendrechten Jupiler League aan Fox
- Gerucht: Fox aast op aandeel Sanoma in SBS-zenders
- Tv-zender Fox ziet 19 augustus het levenslicht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fox: Rond winter besluit samenvattingen Eredivisie Voetbal

  1. Sven

    Grappig, Ze willen geen cocurrent zijn van SBS, PO of RTL, maar op de maandag plaatsen ze wel een voetbalshowtje recht tegeover Voetbal International!
    Heel dom. De eerste flop is binnen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>