Erben Wennemars: Fox gaat NOS schade toebrengen

Over twee weken begint Fox met zijn open zender en verschillende mediafiguren creëren hooggespannen verwachtingen. Zo ook Erben Wennemars, die vreest dat de digitale zenders en de open zender van Fox de nodige schade kunnen toebrengen aan het imperium van de NOS. “De zondagavond, dat bord op schoot, als ze die rechten kwijtraken, dan is dat het einde. Dan gaat iedereen naar Fox.” Erben zal de publieke NOS zelf ook verlaten als ze de uitzendrechten voor de diverse schaatsafstanden verliezen.

De oud-schaatser denkt dat de NOS ‘wel is wakkergeschud’ nu Fox in ijltempo uitzendrechten en sportpresentatoren binnenhaalt. “De NOS gaat wel vernieuwen, dat denk ik wel ja”, vertelt hij op Radio 1. “Maar de mensen gaan daarheen waar de rechten liggen. Als schaatsen weggaat bij de NOS en naar Fox gaat, ga ik ook naar Fox. Ik ga niet bij de NOS zitten als ik iets moet vertellen en we hebben daar geen beelden bij.”

Zijn voorkeur geniet het niet. “Ik ben er heel bang voor dat de NOS die uitzendrechten gaat verliezen. Er komt een nieuwe tijd aan en dat is Fox.”

Journalist Mark Koster roemt in het tweegesprek met Erben Wennemars de aanpak van Fox op zijn digitale kanaal. Hij heeft volgens eigen zeggen meerdere voetbalinitiatieven op tv geboren zien worden, maar vindt dat Fox echt vernieuwend bezig is. “Voetbal International is in feite terugkijktelevisie en Studio Voetbal ook. Als je dit van Fox hebt gevolgd, heb je Studio Sport eigenlijk niet meer nodig”, meent hij. “Het is traag en saai. Het meest tragische moment is als Jack van Gelder om kwart over acht in beeld strompelt en zegt ‘Jongens, straks even komen kijken’. Het is ècht héél erg. Ze moeten daar iets aan doen bij de NOS.”

Zie ook:
- RTL verliest uitzendrechten Jupiler League aan Fox
- Fox haalt uitzendrechten Wimbledon binnen
- Tv-zender Fox ziet 19 augustus het levenslicht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Erben Wennemars: Fox gaat NOS schade toebrengen

  1. Sven

    Ik denk dat de commerciële partij (FOX/RTL) die het schaatsen straks binnenhaalt geen gebruik zal gaan maken van Erben Wennemers!
    Deze man heeft geen kaas gegeten van tv maken. Zeker als hij nu nog denkt dat de NOS is wakkergeschut en wel zal gaan vernieuwen.
    Onmogelijk voor een oubollig instituut als de Nos.

    En Mark Koster, zegt dat FOX vernieuwend bezig is. Ja, achter de decoder.
    Op het open net wordt het allemaal van het zelfde.
    Met huilie huilie napraten over voetbal op de maandag is ook terugkijktelevisie. En dan tegenover een instituut als Voetbal International programmeren is niet vernieuwend, dat is dodelijk. Flop 1 is geboren nog voor het is uitgezonden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>