Hier keek niemand naar: Jezelf Verbouwen en dan Trouwen

Jezelf verbouwen trouwenIn de rubriek Hier Keek Niemand Naar bekijkt Zappen programma’s waar
een enkeling maar naar keek. Waarom scoort zo’n programma weinig
kijkers, en hebben zij – of eigenlijk degenen die niet kijken – het bij
het juiste eind? Aflevering 8: Jezelf Verbouwen en dan Trouwen.

Brits make-overprogramma dat SBS 6 uitzendt. Een stel dat gaat trouwen wordt drie weken voor de bruiloft van elkaar gescheiden om plastische chirurgie te ondergaan. Op de bruiloft zelf zien ze elkaar weer. Uitzendtijdstip: 20.00 uur. Score:172.000 kijkers.
Verwachtingen
SBS heeft grote verwachtingen van het programma, want het wordt prime-time op de zondagavond ingezet. Vaak doet een zender dit om te kijken of een dergelijk programma aanslaat om er een Hollandse remake van te maken. En zowaar, er zijn inderdaad plannen om van Bride & Grooming – de Engelse titel – een Nederlandse versie te maken. Het is alleen een tegenvaller dat het programma zo weinig kijkers trekt.

In deze aflevering volgen we de 23-jarige Rob en Tamara (Tammy voor naasten) die dolgelukkig met elkaar zijn. Alleen wil Rob wel een wat meer mannelijkere borst, een kleinere neus en een netter gebit. Tamara wenst een d-cup, een kleinere neus en een vollere bovenlip. En dat kan natuurlijk geregeld worden via enkele pijnlijke ingrepen.

Onsmakelijk
Ook in Jezelf Verbouwen en dan Trouwen zijn de onsmakelijke beelden talrijk. We zien implantaten die door kleine insnedes naar binnen worden gepropt, een neus die gevijld en gebroken wordt, iemand die vier uur lang in de tandartsstoel gemarteld wordt en een meisje dat pijnlijke injecties in haar bovenlip krijgt.

Voor het spanningselement blikken de makers geregeld terug naar het thuisfront, waar de trouwlocatie letterlijk in de steigers staat voor een renovatie (komt dat op tijd af?) en de huwelijksreis dreigt een fiasco te worden door een orkaan. Verder blijkt de kledingkeuze ook een belangrijke factor in het programma.

Vlak
Jezelf Verbouwen en dan Trouwen is best luchtig gemaakt. Je leert de mensen een beetje kennen, je ziet alle ingrepen en uiteindelijk een bruiloft. Maar het is ook vlak. Er wordt nauwelijks ingegaan op de reden achter de onvrede die de hoofdpersonen met zichzelf hebben, en ook de familie en vrienden vinden het ogenschijnlijk allemaal wel prima.

Tel daarbij op dat je van make-over-programma’s moet houden. Van mij hoeven al die onsmakelijke beelden niet op tv. Bovendien dacht ik dat de hype rondom deze shows wel weer weggeëbd was. De kijkcijfers sterken mijn vermoeden. Maargoed, binnenkort dus ook een oproep voor Nederlandse stelletjes.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hier keek niemand naar: Jezelf Verbouwen en dan Trouwen

  1. berna-allias brandy

    ik wil my bydeze op geven er zyn by my verschilende manke menten!

      /   Reply  / 
  2. wrereinna

    It looks like you are a real professional. Did ya study about the topic? hehe

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>