Avro komt niet terug met The Phone; spektakel in Amerika

MTV Amerika heeft gisteren de eerste aflevering van The Phone uitgezonden, geproduceerd door Justin Timberlake. Wie naar deze aflevering kijkt, ontdekt grote verschillen met de Nederlandse versie. Wie in Amerika de telefoon opneemt, komt in een spel vol actie en spektakel terecht. Ontploffende auto’s, giftige slangen en reusachtige watertanks waar de kandidaten in moeten duiken. “Zo spectaculair. Het is een kruising geworden tussen The Phone en Fear Factor”, aldus Beau van Erven Dorens, producent en medebedenker van het Nederlandse format. Helaas komt de Avro niet meer terug met het prijzenwinnende programma.

“Dat is wel een beetje laf van de Avro”, zegt Beau in het radioprogramma van Ruud de Wild. “Zij zijn voor een deel eigenaar van de rechten.” De omroep heeft er dus baat bij om het programma te hypen, om zo geld te verdienen aan de internationale verkoop. “Daar verdienen ze aan.”

Of de Amerikaanse versie van The Phone ook hier te zien komt, is nog even afwachten. “Het is ready made, je kunt het zo kant-en-klaar kopen. Het zou leuk zijn.” Wel heeft Beau wat kritiek op de Amerikaanse versie. “Ze zijn daar heel erg van de actie en minder van de reality. De reality was in de Nederlandse versie beter.”

Een ander verschil in Amerika is dat het spel met twee koppels van twee man wordt gespeeld. Ook hebben zij zich opgegeven voor het spel, omdat je in de Verenigde Staten niet zomaar lukraak mensen mag filmen. Kandidaten weten niet voor welk spel ze zich opgeven, alleen dat het een spannend en spectaculaire game is.

Bekijk de trailer van The Phone van MTV Amerika:

Zie ook:
- The Phone in Amerika anders dan in Nederland
- The Phone verkocht aan Amerika
- The Phone onderscheiden met Gouden Roos
- Tweede seizoen The Phone moet spannender zijn

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Avro komt niet terug met The Phone; spektakel in Amerika

  1. Jorn Agterberg

    Wow! Een compleet ander programma, maar wel heel erg gaaf! Iets voor RTL5 of Veronica om de Amerikaanse versie te kopen? Of zal MTV het zelf op de NLse tv brengen?

      /   Reply  / 
  2. Brian

    Ziet er gaaf uit! Lijkt me echt wat voor RTL5 of Veronica inderdaad. Is het goed bekeken in USA?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>