EO zet Arie Boomsma op non-actief

In de speciale nog te verschijnen Linda L’Home staat een min of meer pikante fotoshoot met EO-boegbeeld Arie Boomsma. Op niet-erotische wijze staat hij schaars gekleed afgebeeld. En dat is bij de EO in het verkeerde keelgat geschoten. Ontslag gaat te ver, maar Boomsma mag wel drie maanden thuis duimen draaien. De omroep heeft Boomsma geschorst. “Het past niet bij de EO dat onze medewerkers opzettelijk schaars gekleed in welk blad dan ook poseren. Omdat dit de missie van de EO schaadt, hebben we met deze schorsing een duidelijk statement willen afgeven”, aldus EO-directeur Arjan Lock.

In een persbericht stelt Boomsma zich nederig op. “Ik heb op eigen initiatief gehandeld zonder rekening te houden met de consequenties. Ik begrijp en betreur dat deze solo-actie de EO schaadt. Ik kan niet anders dan begrip hebben voor het afwijzende standpunt van de EO-directie. Ik zal deze maanden gebruiken om het vertrouwen van de EO en onze achterban in mij te herstellen. Want ik wil mij ook in de toekomst inzetten voor de EO en in mijn leefomgeving laten zien wat het geloof in Jezus voor mij betekent.”

De EO is de laatste tijd al meer in opspraak, vooral door een uitspraak van boegbeeld Andries Knevel, die de schepping in twijfel trok. Opmerkelijk is dat daar geen consequenties aan zijn verbonden, terwijl deze fotoshoot – waar helemaal geen rel over was – zo hard wordt afgestraft. Je zou zelfs kunnen stellen dat Arie zich progressief opstelt door in een speciale manneneditie van Linda te gaan staan, waar hij mogelijk mensen bereikt die de EO nu niet weet te bereiken.

Wat zal de tv-kijker hier van merken? Boomsma heeft de nieuwe reeks van 40 Dagen Zonder Seks al lang en breed opgenomen, die zou vanaf 17 maart gewoon vertoond kunnen worden. Maar als ‘straf’ is dit naar het najaar verschoven, terwijl er binnen de EO zo gevochten is voor een tweede serie op Nederland 3. De omroep lijkt daarmee vooral zichzelf in de vingers te snijden. De talkshow Ontopic komt ook in de problemen, maar daar kijkt toch al bijna niemand naar.

Zie ook:
- Klopjacht op blootfoto’s Arie Boomsma

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “EO zet Arie Boomsma op non-actief

  1. Nick

    Jammer dat de foto’s er niet bijstaan :P

      /   Reply  / 
  2. Hendrik

    Goed dat de EO dit doet! Ze moeten trouw aan de bijbel blijven en gedrag dat niet past bestraffen. Maar als Arie spijt heeft, mag hij altijd terug komen natuurlijk.

      /   Reply  / 
    1. Kees

      Stelletje mafkezen. Zolang Boomsma niet met zijn jongeheer staat te swaffelen in de Linda vind ik het prima hoor.

        /   Reply  / 
    2. Remco

      God bestaat niet, en mensen die wel in god geloven durven/kunnnen zelf niet nadenken.

        /   Reply  / 
      1. Brett

        Zo Remco, heb je wel over je reactie nagedacht?

          /   Reply  / 
      2. Toon

        Remco,

        graag zinnige reacties voortaan. Ik ben het niet met de EO eens, evenals met die onzigge opmerking van jou.

          /   Reply  / 
    3. Neon

      Ach gut, brave Hendrik is er ook. Of is het een troll? Ik kan bijna niet geloven dat er anno 2009 nog steeds simpele zielen zijn die zo middeleeuws denken. Die Arjan Lock, dat is volgens mij ook gewoon Paul Groot in een nieuwe Koefnoen-glansrol. Kom op nou, Hand & Grietje, Roodkapje, Assepoester en God, ze bestaan geen van allen. Get over it. Geeeezzzzz

        /   Reply  / 
  3. Piet

    Compleet van de pot gerukte reactie. Staat er ergens in den bijbel soms “gij zult niet poseren in een blad” ? Nee. Je maakt mij niet wijs dat er iets is wat ook maar in die richting gaat. Dit is gewoon een opgedrongen fatsoensnorm van de EO zelf. En intussen maar lekker porno kijken achter de gordijnen….tss

      /   Reply  / 
  4. Robbieboy

    Waaar kan ik die foto’s van deze gozer vinden online?

      /   Reply  / 
  5. Joop

    De EO schaadt zichzelf.

      /   Reply  / 
  6. Sjon van der Roggelkamp

    Welkom in de middeleeuwen

      /   Reply  / 
  7. ik reageer ook ff...

    Wow… Met zo’n lijf moet je toch wel poseren? Zijn er ook foto’s van hem in een leren broek?

      /   Reply  / 
  8. Oeza

    En? God heeft ook dit moois geschapen. Waarom mogen we dat niet zien.
    En waarom is seksuele lust eigenlijk verkeerd?

      /   Reply  / 
  9. Johannes STEPHANUS

    Waarde lezer,
    Geloof en Gerechtigheid zullen tot in lengte der dagen moeten samengaan.
    Arie heeft nog geluk gehad dat de EO zo mild in het geven van de straf geweest is.
    Is mijnheer Boomsma er zich wel van bewust hoeveel verderflijkheid hij hier ten toon spreid?
    Ga heen in eenzaamheid en kastijd u zelve, opdat uw boze gemoed tot ruste zal komen.(hand.23.34)
    Een kwart deel van een jaar zijn uw tijd om berouw en bekering te tonen aan hen die zich dachten te vereenzelven in uw geest en daden.
    Amen.

      /   Reply  / 
    1. John

      JOHANNES wat ben jij een fanaat.

        /   Reply  / 
    2. Robbieboy

      Jezus man, wat ben JIJ een freak. als die gast bloot wil poseren, laat hem gewoon vrij in zijn keus, en als ik zijn foto’s wil zien, laat mij dan vrij in mijn keus. Alle mensen zijn toch gelijk, volgens JOU god??

        /   Reply  / 
    3. RJ

      Oordeelt niet opdat gij niet geoordeeld wordt

      Staat ook nog ergens in de bijbel Johannes. Zeker even vergeten… kwam je niet goed uit denk ik.

        /   Reply  / 
    4. Toon

      Ga heen en vermenigvuldigt u, staat in de Bijbel. Moet natuurlijk wel bloot, maar niemand mag het zien.

        /   Reply  / 
  10. John

    Deuteronomium 2« Deuteronomium 1 | Deuteronomium 3 »
    snelkiezer 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
    met kanttekeningen
    1 Daarna keerden wij ons, en reisden naar de woestijn, den weg van de Schelfzee, gelijk de HEERE tot mij gesproken had, en wij togen om het gebergte Seir, vele dagen.

    2 Toen sprak de HEERE tot mij, zeggende:

    3 Gijlieden hebt dit gebergte genoeg omgetogen; keert u naar het noorden;

    4 En gebied het volk, zeggende: Gij zult doortrekken aan de landpale uwer broederen, de kinderen van Ezau, die in Seir wonen; zij zullen wel voor u vrezen; maar gij zult u zeer wachten.

    5 Mengt u niet met hen; want Ik zal u van hun land niet geven, ook niet tot de betreding van een voetzool; want Ik heb Ezau het gebergte Seir ter erfenis gegeven.

    6 Spijze zult gij voor geld van hen kopen, dat gij etet; en ook zult gij water voor geld van hen kopen, dat gij drinket.

    7 Want de HEERE, uw God, heeft u gezegend in al het werk uwer hand; Hij kent uw wandelen door deze zo grote woestijn; deze veertig jaren is de HEERE, uw God, met u geweest; geen ding heeft u ontbroken.

    8 Als wij nu doorgetrokken waren van onze broederen, de kinderen van Ezau, die in Seir woonden, van den weg des vlakken velds, van Elath, en van Ezeon-geber, zo keerden wij ons, en doortogen den weg der woestijn van Moab.

    9 Toen sprak de HEERE tot mij: Beangstig Moab niet, en meng u niet met hen in den strijd; want Ik zal u geen erfenis van hun land geven, dewijl Ik aan Lots kinderen Ar ter erfenis gegeven heb.

    10 De Emieten woonden te voren daarin, een groot, en menigvuldig, en lang volk, gelijk de Enakieten.

    11 Dezen werden ook voor reuzen gehouden, als de Enakieten; en de Moabieten noemden hen Emieten.

    12 Ook woonden de Horieten te voren in Seir; maar de kinderen van Ezau verdreven hen uit de bezitting en verdelgden hen van hun aangezicht, en hebben in hunlieder plaats gewoond; gelijk als Israël gedaan heeft aan het land zijner erfenis, hetwelk de HEERE hun gegeven heeft.

    13 Nu, maakt u op, en trekt over de beek Zered. Alzo trokken wij over de beek Zered.

    14 De dagen nu, die wij gewandeld hebben van Kades-barnea, totdat wij over de beek Zered getogen zijn, waren acht en dertig jaren; totdat het ganse geslacht der krijgslieden uit het midden der heirlegers verteerd was, gelijk de HEERE hun gezworen had.

    15 Zo was ook de hand des HEEREN tegen hen, om hen uit het midden des heirlegers te verslaan, totdat zij verteerd waren.

    16 En het geschiedde, als al de krijgslieden verteerd waren, uit het midden des heirlegers wegstervende,

    17 Dat de HEERE tot mij sprak, zeggende:

    18 Gij zult heden doortrekken aan Ar, de landpale van Moab;

    19 En gij zult naderen tegenover de kinderen Ammons; beangstig die niet, en meng u met hen niet; want Ik zal u van het land der kinderen Ammons geen erfenis geven, dewijl Ik het aan Lots kinderen ter erfenis gegeven heb.

    20 Dit werd ook voor een land der reuzen gehouden; de reuzen woonden te voren daarin, en de Ammonieten noemden hen Zamzummieten;

    21 Een groot, en menigvuldig, en lang volk, als de Enakieten; en de HEERE verdelgde hen voor hun aangezicht, zodat zij hen uit de bezitting verdreven, en aan hunlieder plaats woonden;

    22 Gelijk als Hij aan de kinderen van Ezau, die in Seir wonen, gedaan heeft, voor welker aangezicht Hij de Horieten verdelgde; en zij verdreven hen uit de bezitting, en hebben aan hun plaats gewoond tot op dezen dag.

    23 Ook hebben de Kafthorieten, die uit Kafthor uittogen, de Avieten, die in Hazerim tot Gaza toe woonden, verdelgd, en aan hun plaats gewoond.

    24 Maakt u op, reist heen, en gaat over de beek Arnon; ziet, Ik heb Sihon, den koning van Hesbon, den Amoriet, en zijn land, in uw hand gegeven; begint te erven, en mengt u met hen in den strijd.

    25 Te dezen dage zal Ik beginnen uw schrik en uw vreze te geven over het aangezicht der volken, onder den gansen hemel; die uw gerucht zullen horen, die zullen sidderen, en bang zijn van uw aangezicht.

    26 Toen zond ik boden uit de woestijn Kedemot tot Sihon, den koning van Hesbon, met woorden van vrede, zeggende:

    27 Laat mij door uw land doortrekken; ik zal alleenlijk langs den weg voorttrekken; ik zal noch ter rechter hand noch ter linkerhand uitwijken.

    28 Verkoop mij spijze voor geld, dat ik ete, en geef mij water voor geld, dat ik drinke; alleenlijk laat mij op mijn voeten doortrekken;

    29 Gelijk de kinderen van Ezau, die in Seir wonen, en de Moabieten, die in Ar wonen, mij gedaan hebben; totdat ik over de Jordaan kome in het land, dat de HEERE, onze God, ons geven zal.

    30 Maar Sihon, de koning van Hesbon, wilde ons door hetzelve niet laten doortrekken; want de HEERE, uw God, verhardde zijn geest, en verstokte zijn hart, opdat Hij hem in uw hand gave, gelijk het is te dezen dage.

    31 En de HEERE zeide tot mij: Zie, Ik heb begonnen Sihon en zijn land voor uw aangezicht te geven; begin dan te erven, om zijn land erfelijk te bezitten.

    32 En Sihon toog uit ons tegemoet, hij en al zijn volk, ten strijde, naar Jahaz.

    33 En de HEERE, onze God, gaf hem voor ons aangezicht; en wij sloegen hem, en zijn zonen, en al zijn volk.

    34 En wij namen te dier tijd al zijn steden in, en wij verbanden alle steden, mannen, en vrouwen, en kinderkens; wij lieten niemand overblijven.

    35 Het vee alleen roofden wij voor ons, en den roof der steden, die wij innamen.

    36 Van Aroer af, dat aan den oever der beek Arnon is, en de stad, die aan de beek is, ook tot Gilead toe, was er geen stad, die voor ons te hoog was; de HEERE, onze God, gaf dat alles voor ons aangezicht.

    37 Behalve tot het land van de kinderen Ammons naderdet gij niet, noch tot de ganse streek der beek Jabbok, noch tot de steden van het gebergte, noch tot iets, dat de HEERE, onze God, ons verboden had.

    « Deuteronomium 1Deuteronomium 3 »

      /   Reply  / 
  11. TFWC

    Kom maar op met die fotos! ;-P
    Laat EO maar vette tokkie inhuren voortaan hahaha
    belachelijk hij is toch een model? ik zou EO voor rechter slepen.

      /   Reply  / 
  12. TFWC

    Laat een creatie van de HEER zich in volle glorie openbaren ;-)
    Wat zullen al die stiekeme homo’s bij de EO nu niet wel lopen vloeken!

      /   Reply  / 
  13. reintje

    als een wolf,zonder schaapjes kleding

      /   Reply  / 
  14. Ad van Oorschot

    De EO heeft zonder meer goede programma’s. Als niet gelovige kan ik daar goed mee leven, maar wat maakt een beetje bloot of pikant nu uit? We zijn toch allemaal hetzelfde de een wat minder en de ander wat meer.
    Nee hoor, ik vind niet dat je dat iemand moet kwalijk nemen dat ie bloot of bijna bloot in een tijdschrift staat. Ik zou het ook gewoon doen, maar ja, ik ben maar gewoon groentenboer.
    Ad.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>