Arie geeft toe: Schorsing was vanwege homoblad

Dat Arie Boomsma is geschorst bij de EO zou niet veel te maken hebben met het feit dat het voor een homoblad was. De EO was vooral verbolgen over het feit, dat het om schaars geklede foto’s ging zonder overleg. Maar in de Metro vandaag geeft Arie toe: “Natuurlijk is het een doorslaggevende factor geweest, dat het om een homoblad gaat.”

De presentator snapt wel waarom dit niet zo cru naar buiten is gebracht. “Echter, op het moment dat je dat uitspreekt, lijkt het alsof de EO niets met homoseksualiteit te maken wil hebben.”
Hij vervolgt: “En dat is niet zo. Het is een gevoelig thema binnen de omroep. Vooral omdat er binnen de achterban verschillende visies op dit onderwerp zijn. De omroep zoekt naar een manier om met dit onderwerp om te gaan. Om iedereen mee te krijgen moeten ze voorzichtige stappen nemen.”

“Ik kan dat niet. Ik wil sneller. Voor de troepen uitrennen. Te vaak geeft het christendom een liefdeloos signaal af naar homo’s. Ik wil ze omarmen. De shoot leek me een goed moment om de discussie ‘hoe gaan gelovige mensen om met homoseksualiteit’ open te breken. Voordat ik besloot er aan mee te gaan werken, realiseerde ik me heus wel dat mijn actie mensen tegen de borst ging stuiten. Maar ik dacht dat ik een potje kon breken.”

In het interview vertelt hij verder weer op goede voet te leven met de EO. Al blijft hij zijn eigen paradepaardjes voor het voetlicht werpen. “Kijk, de EO weet dat we niet om het onderwerp homoseksualiteit heen kunnen. Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst weer los ga op dit thema. Net als op mijn twee andere portefeuilles: jeugdcultuur en dialoog met de islam. Ik zal alleen wel proberen zoveel mogelijk mensen binnen de EO mee te krijgen. Mocht ik er straks achter komen dat er toch geen ruimte is om de grenzen op te zoeken, wat ik natuurlijk niet hoop, dan moet ik durven concluderen niet samen met de EO verder te kunnen.”

Saillant detail: Arie heeft tijdens de schorsing verschillende aanbiedingen gehad van andere omroepen. Waar hij niet op is ingegaan. “Werken voor de EO is extra spannend door al die verschillende stromingen binnen de omroep. Ik hou wel van die spanning en de debatten die daarmee gepaard gaan. Bij de EO blijven had mijn absolute voorkeur. Gelukkig dachten zij daar hetzelfde over.”

Zie ook:
- EO vindt dat Arie Boomsma genoeg is gestraft
- Dè foto’s van Arie Boomsma: wat een tegenvaller
- EO zet Arie Boomsma op non-actief

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Arie geeft toe: Schorsing was vanwege homoblad

  1. Mark

    Arie maakt zich hiermee wel mateloos populair. Maar
    portefeuilles? Hebben EO-ers portefeuillles?! Het is toch geen politieke partij?
    Maar als hij homoseksualiteit bespreekbaar willen maken, moet hij misschien eerst de don’t-ask-don’t-tell cultuur onder het eigen personeel aanpakken.

      /   Reply  / 
  2. michel

    Sympatieke vent!

      /   Reply  / 
  3. Monique

    Ik vraag me af wat de EO van deze ontboezemingen zal vinden. Ga zo door Arie. Ik vind je leuk.

      /   Reply  / 
  4. Hendrik

    Ik kan Boomsma moeilijk inschatten. Is hij werkelijk een christen? God knows. Ik vraag me af of de EO hem niet beter kan ontslaan, lijkt wel alsof hij er alleen maar bij zit om de boel op te stoken. De EO moet weten wat ze wil. Ze hebben een brede achterban, maar het geloof dwingt ook tot keuzes. Je kan geen twee heren dienen heeft Jezus gezegd.

      /   Reply  / 
    1. Kees

      Wat heeft z’n zus hier mee te maken, Hendrik??

        /   Reply  / 
  5. RJ

    Mocht hij zich ook niet scheren in die tijd of zo?

      /   Reply  / 
  6. Erik H.

    Kees Antwoord:
    mei 11th, 2009 om 16:54

    Waarom is er na al die maanden niemand bij blog.nl die die layout (antwoord met een hoofdletter, en we leven in Nederland… wat is in hemelsnaam mei, 11th ?) Vind dit wel errug slecht en storend …

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>