X Factor: Rev ‘n Ros geen ‘pop icons’

Rev ‘n Ros hebben X Factor moeten verlaten. Eric is daarmee het enige jurylid met nog maar één kandidaat in de race: Whatever. In de uitslagshow mochten Rev ‘n Ros & Jamal nog een keer hun liedjes vertolken. Jamal deed Justin Timberlake, maar opnieuw was de gelijkenis tussen het origineel van Cry Me a River en de uitvoering van Jamal ver te zoeken. Zelden heb ik iemand zo een nummer horen verkrachten. Gek genoeg heeft de jury hem toch door laten gaan. Zij kozen ervoor Rev ‘n Ros te laten gaan, die één van de vele Michael Jackson-liedjes van deze week deden.

Het thema was ‘pop icons’. Op zich leuk gekozen van de redactie, wel jammer dat er allemaal uitgekauwde nummers voorbijkomen. Zoals gezegd veel Michael Jackson (drie van de acht nummers) maar ook twee keer Whitney Houston en de onvermijdelijke Madonna. Daar was dan wel verrassend gekozen voor Music, waar Whatever een waar drama van maakte.

Was het dan deze week alleen maar kommer en kwel? Zeker niet. Hester steeg opnieuw boven zichzelf uit met Hurt van Christina Aguilera. En Lisa wist te ontroeren met Run to You van Whitney Houston. Die andere begenadigde zangeres, Rachel, baalde van haar eigen performance. Bij de repetities klonk I Will Always Love You loepzuiver, maar door de zenuwen haalde ze op het moment supreme de benodigde uithalen niet.

Er zijn nu nog 7 kandidaten in de race en over drie weken is al de finale. Oftewel: er komen nog twee shows met een exit. Dat moeten haast wel dubbele exits worden, opdat de finale van 8 mei met drie finalisten gestreden kan worden. Ik denk dat het Whatever, Lisa en Hester worden.

Zie ook:
- Alle berichten over X Factor
- De exit in X Factor: jong versus oud. Oud verliest
- Van talent vanavond weinig te merken in X Factor; exit Laurens

38 Reacties // Reageer

38 thoughts on “X Factor: Rev ‘n Ros geen ‘pop icons’

  1. Cynneke

    Lisa zong Run to me, terwijl Rachel I will always love you zong.

    Overigens onterechte uitslag. Luigiano en Jamal waren beide erg slecht van stem. Hees en ik vind ze niet lekker klinken. Rev en Ros zijn gewoon zo goed en ze weten zo goed het publiek te bespelen. Jammer hoor….

      /   Reply  / 
  2. kijker

    Ik snap al die kritiek op Rachel niet, ze werd echt afgezeken terweel het echt niet slecht was. Ze wordt echt onderschat. Ik zie haar samen met Lisa en Hester in de finale staan. Whatever stelt echt niets voor, het was gewoon vals wanneer ze solo zongen.

      /   Reply  / 
  3. Stefan

    Hester was GE-WEL-DIG en Lisa ook weer toppie, alleen ik denk dat deze week wel bewezen heeft dat Lisa nog concurrentie aan Hester heeft. Ook Rachel begon PRACHTIG, jammer van de modulatie. En Whatever was slecht, klaar. Als volgende week een dubbel exit komt zijn het Jamal en Luigiano die afvallen, gevolgd door Whatever en Roan, DENK ik;)!

      /   Reply  / 
  4. Ronald

    Even opletten mensen, maar Lisa zong I will always love you and niet Rachel. Buiten dat vind ik inderdaad de liedjes keuzes bizar onder de maat. Music van Madonna had beter Sorry of Hung up kunnen zijn. Dan had Whatever beter uit de verf gekomen. En dan weer dat eeuwige Ben gezeik. Kies eens normale nummers. De redactie zijn blijkbaar oude dozen net als Eric van Thijn, die nog leeft in 1970! Nee, er zijn inderdaad maar 3 echte sterren en dat zijn Lisa, Hester en Rachel.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Sorry nou doe ik hetzelf ook nog fout. Dom zeg! Rachel zong inderdaad wel I will always love you and Lisa Run to you van Whitney!

        /   Reply  / 
  5. Tom

    ONGELOOFLIJK!!!!!!

    Die kut kandidaten van de ‘snow queen’ staan voor de afgelopen 4 weken iedere week in de sing off en ieder week worden die kut hese pubers doorgelaten….NIET TE GELOVEN!!!! Eest Irma en nu Rev ’N Ross??? WTF! Ik heb het gehad met X Factor…ik kijk de optredens van Rachel, Lisa en Roan wel online en de rest kan in de stront zakken.

      /   Reply  / 
  6. Ron

    Ik heb genoten van de show vanavond en de drie favorieten waar ik op heb gestemd werden als eersten genoemd die door waren, joepie! Wat een keien!

      /   Reply  / 
  7. florentine

    IK KIJK NOOIT MEER wanneer door de zg stemmen
    Rev’n Ros weggestuurd worden..nou waar hebben we het dan nog over!!
    echt meeeeeeeeeer dan belachelijk!
    dit heeft niets met stemmen te maken..
    geef voortaan modeschows maar pretendeer niet een nieuwe ster te vinden.
    waar zijn alle vorige finalisten gebleven. je hoort ern ziet ze zelfs niet eens meer.
    dus waar gaar het eigenlijk over. de lekker domme kippen die iemand een lekker jong vinden of zo??
    of iemand echt kan zingen doet er niet eens toe. of je gaat met x factor door met een echte jury
    maar dit stemmen om geld binnen te halen..
    slaat echt helemaal nergens meer op.

      /   Reply  / 
    1. Nicole

      Hoezo florentine…..de beste zangers en zangeressen zijn toch door. Je wil toch niet beweren dat Rev en Ros de beste zangers waren he. De beste ACT dat wel maar qua zang….kom op zeg. Ze hadden die finale toch niet gehaald. Zij kunnen qua stemmen niet op tegen een Roan, Rachel, Lisa….de rest wel maar die finale waren ze echt niet ingekomen. De anderen zijn veel populairder. Ze werden ook elke week minder goed. Ze zongen ook gewoon vals vorige week en toch waren ze door. Dat was dan ook niet eerlijk of wel dan!!!!

        /   Reply  / 
      1. pepie

        of ze nou wel de beste zangers zijn of niet de uitslag klopt gewoon niet
        beter stemmen we er een jury uit kan STACY OPROTTEN

          /   Reply  / 
      2. tja

        @ Nicole;

        Begrijp dat het niet alleen maar om de stem gaat, maar om het totaalplaatje.. Rev n Ros waren daarin velen malen sterker dan Jamal (en velen anderen die nog over zijn trouwens)..

        Het is waarschijnlijk allemaal doorgestoken kaart; is dat het niet bij de stemmen zelf, dan wel bij de jury..

          /   Reply  / 
  8. Nicole

    Word helemaal gek van die Eric he. Zelf constant onbegrijpelijke kritiek hebben op de beste kandidaten en het niet kunnen hebben dat de anderen kritiek hebben op zn eigen acts. Terwijl die kritiek WEL terrecht was. Hij zal zelf ook nooit eens een keer eerlijk commentaar geven op zn acts. Whatever vind ik erg leuk maar vanavond was het bar en bar slecht. maar denk maar niet dat Eric daar ook maar iets over zegt nee hij vond het geweldig…..ahum….maar daarintegen wilde hij wel even de besten afzeiken zoals gewoonlijk. Lisa was dan weer niet zo goed bla bla bla. Hoe krijgt ie het zn bek uit. WEES EENS EERLIJK MAN!!!!! Altijd maar commentaar terwijl zn eigen acts gewoon vals zingen. Ben wel blij dat de besten door zijn. Rev en Ros was ik eigenlijk ook al een beetje klaar mee. Leuke act maar die zang wordt met de week slechter. Vorige week zo vals als wat en vandaag klonken de solo stukken ook niet altijd even lekker. Dat gaat vervelen op een gegeven moment. Jamel kreeg een kut nummer van Stacey. Veel te saai. Tijdens het zingen dacht ik al die staat in de sing off. Volgense week Luigiano eruit en de besten zijn over. Jamal dacht zelf al dat ie naar huis ging maar gelukkig bleef ie. Ik gun hem het wel. Hij kan veel beter en met een beter nummer had ie daar niet gestaan. Maar de finale zal ie niet halen. Die is voor Lisa, Rachel en wie weet Roan of Whatever.

    Eric mag van mij oprotten. Nu zielig doen en roepen dat de besten door moeten gaan maar hij kiest zelf al wekelijks voor de slechtste van de 2……Laurens?????? Luigiano???? Kom op Eric!!! De besten zei je toch????

      /   Reply  / 
    1. pepie

      je spoort gewoon niet rev en ros zeer goed die pubers met stacy samen de stront in

        /   Reply  / 
  9. Richard

    Eindelijk krijgt Eric de deksel op zn neus idd. Die kop van hem. Ik had echt zoiets van ja nou krijg de het gewoon terug. En dat irritante geschud van zn hoofd steeds. Hij kan niet tegen kritiek….en hij kon er niet tegen dat ze allemaal voor Jamal kozen. Ja vriend wat deed jij vorige week. Precies hetzelfde toch? En dan is het wel goed zeker. Die vent moet zichzelf eens terugkijken op TV. Zelf wel uitdelen en zn eigen acts ophemelen maar niks kunnen incasseren. En niet eerlijk zijn over zn eigen acts. Ik neem hem al weken niet serieus meer en ben blij dat er meer zijn die er zo over denken. Eerst C united naar huis sturen, dan steeds domme dingen roepen over optredens die gewoon goed waren. Weet niet of dit nummer wel bij je past bla bla bla…( Rachel- Radar Love ) terwijl het geweldig was. Nu vanavond weer bij Lisa dat ze moest bewegen. Bij dat nummer hoef je amper te bewegen vriend!!! Hij koos 2 weken terug voor Laurens off all people die gewoon zo slecht was. Hij koos voor KLEM terwijl Hester 10 keer beter was. Hij koos voor Luigiano met zn domme reden ik kies voor de jeugd terwijl Irma zo goed was. En nu gaat ie straks strategisch stemmen en Angela en Gordon terugpakken. Stacey daar geilt ie gewoon op dus die acts laat ie gewoon zitten. Maar de rest is nu de lul bij hem en ik verwacht dat ie volgende week weer meer van die domme acties heeft. Waar is Marianne van Wijnkoop……die was tenminste leuk en vooral ook EERLIJK!!

      /   Reply  / 
    1. pepie

      eric gewoon goed of heb je er geen verstand van?

        /   Reply  / 
      1. Richard

        Als je Laurens boven Jamal verkiest dan heb je er geen verstand van. Mijn God zeg. Als je KLEM boven C United verkiest heb je er geen verstand van. Als je steeds op de kleine minpuntjes van een ander boordevol kritiek hebt maar de vele valse noten van je eigen act gewoon niet eens eerlijk noemt dan mag je van mij meteen oprotten uit de jury!! Als je daar constant met een zure kop geen kritiek kan verdragen maar wel uitdelen dan mag je van mij ook oprotten.

          /   Reply  / 
  10. Juize

    Ik heb gelezen dat er nog 1 gewone uitzending komt met 1 afvaller. De uitzending erna zijn er maar liefst 3 afvallers en de laatste uitzending wordt met 3 finalisten gedaan.

    Ik voorspel het volgende:
    24 april (gewone uitzending) >> Lugiano vs. Jamal (Lugiano naar huis)
    1 mei (halve finale) >> Jamal / Whatever / Roan
    8 mei (finale) >> Hester / Rachel / Lisa

    Het liefst zie ik dan Hester of Rachel winnen

      /   Reply  / 
  11. Juize

    Trouwens wel zonde dat er nog maar 3 afleveringen komen. Ze hadden deze show makkelijk nog 2 of 3 afleveringen kunnen uitrekken. Vind de 3 dubbele eliminatie een beetje apart.

      /   Reply  / 
    1. PINHEAD

      Dat doen ze omdat Gordon meteen daarna naar het songfestifal moet,anders had de finale op 29 mei gestaan

        /   Reply  / 
  12. anka

    ik denk dat Hester gaat winnen

      /   Reply  / 
  13. Joran

    Ik had Jamal ook door laten gaan, ook al was hij niet de beste, zeker niet naast Rev ‘n Ros.
    Maar hij groeit als de beste en is jong en je gunt hem dat meer.

    Ik denk dat ze met de finale zo iets gaan doen als, de 3 laaste zingen eerst allemaal 1 nummer,
    dan gaat er iemand weg,
    en dan zingen de laatste 2 nog 2 nummers en word winnaar bekend gemaakt.
    Opzich wel jammer dat het zo snel gaat, maar misschien is verandering ook wel goed.

      /   Reply  / 
  14. Bart

    Music was slecht gekozen, volgende week is Whatever waarschijnlijk gewoon weer steengoed

      /   Reply  / 
  15. m

    Wat een verschrikking weer deze week , echt ongelooflijk dat rev n ross eruit moesten.
    Jamal was belachelijk slecht , deze jongen heeft geen stem en kwam zelden boven de muziek uit en is ook nog eens onverstaanbaar.
    Luigiano is om wanhopig van te worden , zelden iemand dit lied zo horen verwoesten.
    Nee , de X-Factor begint met de week meer op popstars te lijken.
    Slechte jonge zangers mogen blijven en oudere goede moeten het veld ruimen.
    Ik ben afgehaakt en kijk volgende week ergens anders naar

      /   Reply  / 
  16. Dennis

    Ik kan me vinden met bovenstaande berichtgeving.
    Het is echt van de gekke dat Luigiano Whatever en jamal nog in de race zitten. Het is echt raar dat Nederland en dan vooral het jonger publiek vreemde stemmen uitbrengt. Maar ja Nederland stemt en daat moet je het mee doen niet Erik, Gordon of Stacie zijn hier schuldig aan maar jij als stemmer

      /   Reply  / 
    1. Denise

      Ze zijn er wel degelijk schuldig aan. Als Eric een fatsoenlijk nummer had uitgekozen dan was Whatever niet eens de slechtste. Als je een bout nummer moet zingen wat je niet leuk vind dan komt dat ook slecht over op het publiek. Dan gaan de mensen minder op je stemmen. Dat was bij Jamal ook zo want die gast kan echt wel een nootje zingen hoor. Zo slecht is ie niet maar dat nummer was gewoon dramatisch uitgekozen. Dat heeft wel degelijk een hele grote invloed.

        /   Reply  / 
  17. Mart

    Niveau is helemaal niet zo hoog. Gordon doet net alsof Lisa het grootste talent is wat ooit is voortgebracht in een talentenjacht maar zei heeft mij gister zeker niet kunnen raken met haar ballad. Nee het niveau van x factor valt toch wel wat tegen hoor naar idols4 waar vooral nikki mij vaak heeft kunnen ontroeren en charlene trouwens ook. En dan had je ook nog eens de gangmaker Nathalie. Nou die Lisa mag nog niet in de schaduw staan van deze 3 kandidaten.

      /   Reply  / 
    1. Denise

      In deze X Factor zit veel meer talent dan in Idols 4. Kom op zeg. Daar had je alleen de laatst 3 die echt goed waren. Daarachter was het echt janken. Nu heb je Irma, Lisa, Rachel, Roan, Rev en Ros die toch qua zang wat minder zijn maar toch echt een geweldige act hebben. EN dan neem ik er C United ook nog even bij die gewoon dik in de liveshows hadden moeten staan. Dat niveau is wel degelijk HOOG!!!Hoger dan bij Idols 4. Nathalie was bij de ballads dramatisch. Charlene kon alles wel en Nikki was de Bomb maar bij X Factor zitten er betere. Je wil toch niet zeggen dat je Nikki ( ja ik ben ook fan ja ) beter vind dan een Irma of een Lisa qua Stem….want dan heb je iets in je oren zitten hoor.

        /   Reply  / 
      1. Mart

        vind nikki wel degelijk 10 x beter dan een irma of een lisa. Alleen de top zangeressen kunnen een liedje echt overbrengen en dat is zowel irma als nikki niet gelukt. Rachel komt dan nog dichterbij.

          /   Reply  / 
        1. Mart

          Lisa bedoel ik natuurlijk :D

            /   Reply  / 
  18. Dimitri

    Heel erg vreemd!

      /   Reply  / 
  19. Ted Jansen

    Ik vind deze x-factor artiesten 3x slechter dan bij Idols. Zegt toch voldoende dat dit de eerste Idols artiesten zijn die doorbreken?

      /   Reply  / 
  20. Ted Jansen

    Rachel is overschat, veel te dik en heeft geen uitstraling. Is haar bij haar eerste talentenjacht ook al niet gelukt : EXIT

      /   Reply  / 
  21. Bram

    Ik denk dat gisteravond is bewezen dat de echte sterren van heel goede huize komen. Whitney Housten zingen is altijd gevaarlijk omdat je het toch gaat vergelijken met de echte. Daar kan vrijwel niemand bij in de buurt komen. Datzelfde geld voor Michael Jackson nummers.

    Dat “Whatever” er nog in zit vind ik onbegrijpelijk. Als je zo’n “simpel” nummer weet te verpesten bewijst dat voor mij dat ze het nooit zullen leren. Ze staan daar zonder uitstraling en kijken verveeld.

    Overigens moeten die dames eens leren niet alles te zeggen. Want om nou één van de meest succesvolste zangeressen ter wereld af te kraken is natuurlijk heel dom. Daarbij komt Madonna is 50 niet 60.

      /   Reply  / 
  22. mart

    Eerst zegt Gordon dat hij rev ‘n ros in de finale ziet komen en vervolgens krijgt de jury de kans om hen eruit te gooien en ze doen het. Ik lach me kapot als lisa volgende week in de sing off komt, kijken of ze haar er dan ook uitgooien. Zou wel redelijk zijn als je als coach van de meiden ook zo mensen wegstemd dat je tegenstanders dat dan ook doen. Nee bij een show als idols waar de jury geen kandidaten onder hun hoeden hebben zie ik liever dat de jury beslist zodat de beste doorgaan en juist bij x factor moet de kijker maar beslissen.

      /   Reply  / 
  23. Monique

    Ik snap niet dat Whatever nog altijd meedoet, vind ze vanaf het begin gewoon niet om aan te horen. Ik hoop dat zij er volgende week ook eens uitliggen. En Roan eigenlijk precies het zelfde 1e keer was het nog leuk maar ook hem vind ik niet super.

      /   Reply  / 
  24. Zo

    gister klopte gewoon niet, rev ‘n ros eruit? ik vind dat hester, roan en rachel eruit mochten want die zie ik zowiezo het programma niet winnen.

      /   Reply  / 
    1. Pietertje

      sowieso

        /   Reply  / 
  25. Miriam

    Tip voor X-factor zodat mensen die wel kunnen zingen kunnen blijven. Laat het publiek stemmen op de persoon die ze vinden die de show moet verlaten, is veel eerlijker dan het stemmen zoals het nu gebeurd. Als je je hele dorp op je laat stemmen, je vrienden, familie, collega’s, etc. dan kan je als je helemaal NIET kunt zingen nog steeds in de show gehouden worden. Whatever, VRESELIJK!!!!! Die hadden minstens elke show al een keer gekozen moeten worden om eruit gekickt te worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>