SBS verplaatst Holland’s Got Talent naar vrijdag, tegenover herdenking Apeldoorn

Het grote schuiven in de programmering is nog niet voorbij. Nadat RTL gisteren bekendmaakte de finale van X Factor naar zaterdag te verplaatsen, is het nu de beurt aan SBS 6. De halve finale van Holland’s Got Talent wordt nu vrijdagavond uitgezonden, recht tegenover de herdenkingsdienst. De finale van de talentenjacht zal mogelijk ook op de vrijdag worden uitgezonden. Holland’s Got Talent trekt op de zaterdag een krappe 900 duizend kijkers en dat is toch aan de lage kant.

RTL wilde graag de herdenking uitzenden met de eigen nieuwsredactie. Bovendien vindt de zender het niet gepast groot amusement te brengen tegenover deze nationale gebeurtenis met trieste aanleiding. En daar heeft de zender volgens mij groot gelijk in.

Niet handig dus, dat Holland’s Got Talent naar de vrijdag gaat. Als je niet tegenover de finale van X Factor wilt staan – begrijpelijk – sla dan een weekje over.

De laatste twee afleveringen van De Hoofdprijs zijn nu zaterdag te zien in plaats van vrijdag.

Zie ook:
- RTL verplaatst finale X Factor naar zaterdag

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “SBS verplaatst Holland’s Got Talent naar vrijdag, tegenover herdenking Apeldoorn

  1. maurice

    dit vind ik echt respectloos!!

      /   Reply  / 
  2. Linda

    Doodsbang zijn ze voor de X factor. Dat ze nog minder kijkers trekken. Hoe zielig kan je zijn als SBS zijnde. Hoop dat ze nu nog minder kijkers krijgen dan normaal. Ik ga in ieder geval niet naar HGT kijken. En ik denk de meeste mensen niet. Ze denken op deze manier meer kijkers te trekken en tonen totaal geen respect voor de gebeurtenis in Apeldoorn afgelopen week.Weer typisch SBS die zoals gewoonlijk weer alleen aan zichzelf denkt. De grootste show van Nederland….heel Nederland is in de ban van…bla bla bla. Nou dacht het toch even niet he. Steeds meer mensen krijgen een hekel aan SBS.

      /   Reply  / 
  3. michel

    Echt te overdreven word er gereageerd!

    Sbs verhuist Hgt waarschijnlijk omdat zei de herdenking in Hart van Nederland gaan laten zien en omdat Rtl4 Zaterdag studio 22 in gebruikt heeft. X-factor, Hgt en alle andere grote shows komen namelijk allemaal uit deze zelfde studio. Als je goed kijkt kun je dat ook gewoon zien.

    Verder had Rtl4 X-factor gewoon op Vrijdag kunnen laten. De verplaatsing slaat nergens op. Het is heel erg wat er gebeurd is absoluut maar het slaat wel weer een beetje door. Sowieso dat het weer op meerderre zenders moet komen.

    Iedereen kan nu over Sbs heen gaan vallen maar dit is het zelfde als de herhaling van Ik hou van Holland (na die extra lange nieuwsuitzendeing) bij Rtl4 om half 11 op koninginnedag. Dus ja. Ik vind dat het prima kan en dat iedereen zelf bepaald wat ie kijkt en op wat voor manier ie respect toont!

      /   Reply  / 
    1. Blake

      Lijkt me toch dat de studioruimte op zaterdag
      is gereserveerd door sbs, dus lijkt me flauwekul
      dat ze om deze reden naar vrijdag verhuizen

        /   Reply  / 
    2. Berend

      HGT gebruikt studio 24!

        /   Reply  / 
    3. michel is best dom

      Ook hier begin je de grootste onzin uit te kramen
      HGT: 24
      POPSTARS: 22
      URI: 24
      XFACTOR: 22

        /   Reply  / 
  4. Mike

    RESPECTLOOS!
    lijkenpikkerij!
    ik kijk niet meer

      /   Reply  / 
  5. Tja

    Ik weet niet hoor maar beide programma’s komen bij hetzelfde productiehuis vandaan Blue Circle. Ze zitten alle2 in een verschillende studio namelijk studio 22 en 24, 24 is net iets kleiner.
    Het is juist voor Blue Circle handiger om deze show te verplaatsen! Maar het getuigt idd van weinig respect!

      /   Reply  / 
  6. Stef

    Het is allemaal de schult van RTL. Ik begrijp SBS volkomen: Holland’s got talent met krap 900.000 kijkers tegenover X-factor met ong. 1,7 miljoen kijkers, Dat wil je toch niet! En kijk eens hoeveel mensen ze hier mee hebben: X-factor verslaafde die expres vrijdag niks hebben afgesproken maar dat op de zaterdag hebben gedaan ( zoals ik), de mensen die bij de opnames van bijde shows zouden zijn en op de andere dag misschien niet kunnen, Lisa die het zonder Gordon moet doen en ga zo nog even door. Het zou me niks verbazen als de finale van X-factor nu onder de maat scoort.

      /   Reply  / 
  7. Kees

    Ik keek sowieso al niet, dus kan ik me er ook niet kwaad om maken. Zolang ze maar geen Suzuki Swifts gaan weggeven bij een sms spelletje.

      /   Reply  / 
    1. Tja

      Slimme reactie (NOT)

        /   Reply  / 
  8. Stefan

    Ik ga is ff reageren voordat hier de hell losbreekt.

    1: Ze weten dat er veel kijkers van Xfactor naar de herdenking op nederland 1 gaan kijken, dus zenden ze de herdenking uit zodat zij hier veel kijkers mee winnen.
    2: Het slecht bekeken zeg ‘s aa en laat ze maar lachen vervangen ze met Xfactor, 1,5 miljoen+ in de pocket! (ook omdat er niet echt veel leuks is wat de hele famillie trekt op de zaterdagavond, zeker nu HGT verplaatst is naar de vrijdag)

    Ze zijn alleen maar slim bezig.

    En nog even op het feit dat SBS6 onrespectvol zou zijn; op Uri Geller na heb ik ook niks met de zender en vindt RTL ook veel beter, maar;

    Er sterven dagelijks honderden mensen in Nederland, aan verkeersongelukken, mensen die te oud zijn ect. Wat dan? Elke avond alle vrolijke programma’s laten vervallen?

    Apeldoorn was erg, oke.. Maar t is nu wel klaar; het leven gaat door and the show most go on.

      /   Reply  / 
  9. Cynneke

    Ik ben er dik tevreden over. Aangezien wij zaterdagavond weg moeten, baalde ik ervan dat ik óf X-factor, óf HGT, moest missen.
    Nu HGT kijken op vrijdag en X-factor opnemen op zaterdag. De herdenking van Apeldoorn hoefde ik toch al niet te zien. Vreselijk wat er gebeurt is, maar daar houdt het voor mij mee op.

      /   Reply  / 
  10. gorr

    HGT wordt toch in een theater opgenomen?
    of is dat alleen bij de audities?

    Stiekem hoop ik ook dat HGT ten onder gaat haha. Jammer dat ik nog ene dag langer moet wachten op xfactor, maar wel bergijpelijk. En jammer dat Gordon er niet bij is.

      /   Reply  / 
  11. Miranda

    Ik vind het echt respectloos van Sbs6, ze gaan door te verplaatsen echt geen betere kijkcijfers krijgen.

      /   Reply  / 
  12. gtst2007

    ze willen gewoon meer kijkcijfers hebben ze zijn bang voor X-Factor dat die meer kijkers krijgen en kan RTL4 zeg ‘ns aaah en laat ze maar lachen niet naar zondag verplaatsen? want ze zenden toch een film uit en ik wil niet nog een week wachten:S en de tv kantine is op een betere tijd niet op de late avond:)

      /   Reply  / 
  13. Grimlock

    Die campingzender is gewoon bang dat ze op zaterdag de genade klap krijgen van voor die flop HGT door X Factor.

    Dus verplaatsen ze hun feestshow tegenover een herdenking van het Koninginnedag drama.

    Onze nationale campingzender zal altijd een slecht imago blijven houden door acties als dit.

      /   Reply  / 
  14. Henny

    Wat een gezeur allemaal !! Rtl had het programma niet moeten verplaatsen. Wat er gebeurt is in Apeldoorn is triest. Maar er wordt wel heel veel aandacht aan besteed. Ik zat niet te wachten op een herdenkingsuitzending en was dan ook blij dat HGT kon kijken. Ik ben van mening dat al die publiciteit nog meer gekken op een idee zal brengen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>