Dit zijn de twaalf finalisten van Popstars 2009


De taak van de jury van Popstars zit er op. In dertien weken hebben ze het kaf van het koren gescheiden waarna er nog twaalf kandidaten over zijn. Zij strijden vanaf 20 november (want volgende week vallende dominosteentjes) in de liveshows tegen elkaar. De groep (de tien van de foto + mystery popstars geel en paars + 2 winnaars wildcard) is behoorlijk divers.

Veel mannen
Dit jaar opvallend veel mannelijke finalisten. Bij de laatste muzikale talentenjachten op televisie vormden zij een minderheid, maar nu is het mooi 50/50 verdeeld. Onder de mannen ook Robin Zijlstra, die tot op heden te zien was in Popstars als mystery popstar blauw. Hij gaf gisteren aan het toch wel erg benauwd te hebben achter het masker en ingewikkeld in de sjaal, dus koos hij er voor vrijwillig zijn anonimiteit op te geven. Al wist eigenlijk iedereen al, dat Robin schuilging achter het masker.

In de keuze van de jury kan ik me goed vinden, ik denk dat ze wel de twaalf sterksten hebben overgehouden. Al had ik Bart (met de krullen links bovenin) misschien vervangen door Nyjolene, over wie Henkjan zei: “Geweldige stem, maar op het podium zie ik een zingende huisvrouw.” Aan dat uiterlijk valt toch te sleutelen? Dat geeft Henkjan later op Twitter ook aan Zappen.blog.nl toe.

Jong (15) en oud (29)
De jongste finalist is Emmily. Zij is slechts 15 jaar oud (getint, rechts bovenin). De oudsten zijn Robin en Mandy (onderste rij tweede van links), elk 29 jaar. Een relatief jonge groep dus, maar dat moet ook wel als er een popgroepje wordt gevormd aan het einde van de rit. Meer informatie over de tien bekende finalisten tref je hier.

Mystery Popstar
Nog ook twee mystery popstars in de strijd. Mystery popstar rood is 100 procent zeker Dewi, maar mystery popstar paars… geen idee. Het is de dochter van een bekende Nederlander die zelf niet eerder professioneel met muziek bezig was en die ook niet eerder in de spotlights stond. De komende weken kunnen we dus volop blijven speculeren, slimme zet geweest van SBS 6, dit onderdeel.

Een echt supertalent heb ik nog niet gezien in Popstars 2009, maar er zit wel genoeg talent tussen voor een leuk groepje. Ik heb het idee dat er in elk geval meer potentie in zat dan vorig jaar, toen Red! de finale won. Daar hoor je niks meer van.

Op de foto (boven vlnr): Bart, Wesley, Joshua, Xander, Emmily (onder vlnr): Dave, Mandy, Kristel, Kim en Robin.

Zie ook:
- Popstars neemt weer leiding op vrijdagavond
- Eerste Mystery Popstar onthult zich vanavond
- Theaterrondes Popstars van start; terugkeer mystery popstars
- Extra wildcardshows voor Popstars
- Mystery Popstars; leuk, maar wat heb je er aan?

49 Reacties // Reageer

49 thoughts on “Dit zijn de twaalf finalisten van Popstars 2009

  1. Suzan

    Ik heb gister ook gekeken, wat was het weer spannend!

      /   Reply  / 
  2. Mart

    Heb gister het uitslag gedeelte gezien. Wat een zielige vertonig zeg met de bekendmaking van de mystery popstar. Wat denken ze daar bij sbs6, dat er alleen maar dementerende mensen voor de buis zitten ofzo. Voetbal vrouwen en flikken maastricht kunnen mij niet echt boeien, dus tussen ‘weten zij veel’( geen groots maar toch wel leuk programma) en ‘voetbalinternational’ kleine stukjes gezien, moet zeggen dat het niveau wel iets beter is dan vorig jaar. Maarjah die Davy hadden we ook al in de pre liveshows van Idols en nou wordt er net gedaan alsof hij er voor het eerst op het podium staat.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Popstars neemt weer leiding op vrijdagavond | Zappen

  4. meisje

    stef moest ook door ;(

      /   Reply  / 
  5. flakin

    Gisteren was echt een top uitzending, zitten echt talenten bij!

      /   Reply  / 
  6. Remko

    Als Robin al doorkomt naar de finale dan zegt dat genoeg over het niveau van dit jaar. Bij idols bleek in de liveshows al dat Robin niet de kwaliteit had voor een idool. Dave was nog een groter drama. Maar voor SBS waar men altijd genoege blijkt te nemen met minder zal het wel voldoende zijn.

      /   Reply  / 
  7. flakin

    Ik vond ook onterecht dat Jolene niet was naar de Liveshow, weet trouwens iemand of ze nog kans kan maken op een wildcard?

      /   Reply  / 
  8. Richard

    Vind het jammer dat die dave erin zit. Komt helemaal niet sympatiek over. Arrogante kwal is het volgens mij, zo komt hij wel over namelijk. Heb hem vorige week nog in de metro gezien in rotterdam. Echt een stuk sjagerein!

      /   Reply  / 
  9. Liesbeth

    Joshua rulezzzzzzzz!!!! Hopi dushi!

      /   Reply  / 
  10. Nicky

    Ik had gisteren ook gekeken zitten me een paar kandidaten bij sorry voor degene boven me maar ik vind Joshua suup slecht, en dan heb je Robin nog slechter, die viel als 2e af bij Idols hehe, zegt genoeg tog, en die andere stomme mystery popstars straks wint een van die en dan willen ze zich nog niet onthullen, ik vind het een belachelijke vertoning straks die wild card show nog iemand die nooit kan winnen!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  11. Rik

    Mystery popstars zijn Dewi & Charlotte ten Brink (dochter van Robbert ten Brink)

      /   Reply  / 
  12. Slither

    Ze kunnen het beter Flopstars noemen…
    Het groepje dat wint zal wel iets van Yellow! worden ofzo, flopt toch net zoals Red!

      /   Reply  / 
  13. sandra

    Ik vind dat er hele goede kandidaten tussen zitten. En vraag me af waarom mensen naar iets kijken als ze toch alleen maar negatief commentaar hebben.

      /   Reply  / 
  14. Bart

    Is het iemand opgevallen dat er een montage fout in de uitslag zat. Bij de uitslag stond er een meisje bij in een groene jurk, die tijdens het opnoemen van de finalisten in een keer verdween uit de rij. Kijk maar eens goed naar de herhaling.

      /   Reply  / 
  15. Bart

    Net de herhaling gezien en er klopt echt iets niet. Bij het opnoemen van de finalisten staat er een meisje naast Krystel.
    Nadat Mandy als finalist word genoemd is ze in een keer weg en we zien ook niets meer van haar terug. En het rare is……is heb haar niet zien zingen voor het publiek??????
    Ben ik nu gek en is het meer mensen opgevallen!!
    Ik ben benieuwd!

      /   Reply  / 
    1. Christel

      Ik heb het ook gezien. Hoe heette dat meisje ook alweer? Waarom zouden ze haar niet hebben laten zien? Vreemd idd…

        /   Reply  / 
      1. Hannie

        Is mij ook opgevallen. Ik vond haar erg goed, Had ook verwacht dat zij door zou gaan. Is er tussenuit geknipt waarschijnlijk. Zo zie je wat een bedrog het is.

          /   Reply  / 
      2. Cynneke

        Was dat dat blonde meisje met lang haar dat ook aan Hollands Got Talent mee heeft gedaan. Dat is Maxime. Ik had idd ook wel verwacht dat ze door zou gaan, want ze was echt heel goed.

          /   Reply  / 
  16. Richard

    @ Bart ja klopt wat je zegt. Zie het nu ook…al was zij de hele show niet echt opgevallen. mmm faag

      /   Reply  / 
  17. jos

    Red! is ondertussen al uit elkaar 1 november was laaste optreden..!!!!

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Waar heb je dat gelezen/gezien/gehoord? Brandi vertelde afgelopen vrijdag nog dat alles ok ging en er een kerstsingle van Red komt?

        /   Reply  / 
  18. nick

    Gaat Stef ook nog door? Ze zijn echt gek als ze ‘m laten lopen, want hij lijkt me een echte publiekstrekker, iemand waar in elke liveshow massaal op wordt gestemd. Bovendien kan hij nog groeien gedurende de liveshows. Ik zou hem wel een kans willen geven.

      /   Reply  / 
  19. popstars

    popstars paars is charlotte ten brink, dochter van robert ten brink. even youtuben, ze zingt samen met jim bakkum een liedje dan pik je haar stem er zo uit

      /   Reply  / 
  20. popstars

    en trouwens dat meisje, echt zo gek ja, ik vond haar wel goed ( ze zong samen met mandy en nog 2 meiden een lied waarbij ze de tekst vergaten, hier stond ze links) vage zooi. davy vond ik in t begin macho overkomen maar vind hem wel heel goed en hij lijkt me niet arrogant

      /   Reply  / 
  21. cocky nuijten

    Doodzonde vind ik het ,maar ik zeg het toch:IK KIJK ECHT NIET MEER NAAR POPSTARS OP VRIJDAGAVOND!
    Zo oneerlijk,zoals afgelopen zaterdag ROBIN ZONG VALS EN KREEG ZELFS EEN 10!
    EN DAVY ZINGT STERK EN MOET ERUIT???????

      /   Reply  / 
  22. Anton

    He Cocky, je hebt helemaal gelijk! Ik was na vorige week ook behoorlijk klaar met de jury, het is opgezet. Lag er dik bovenop dat Robin die absoluut het slechts presteerde gewoon er in wordt gehouden voor de sms-kassa! Ben gestopt met kijken bij deze…. Hoop en verwacht niet anders dat Nederland dit ook inziet!

      /   Reply  / 
  23. Bruno

    Geplaatst door Bruno op 4 dec 2009 21:23
    Ik kijk erg graag naar jullie programma,maar ik
    heb mij ontzettend zitten ergeren aan Patricia
    met haar onkundige en vervelende opmerkingen en gekwijl bij de heren als er punten moeten gegeven worden zijn zij hoger dan bij de dames ik denk dat Praticia jaloers is dat zij de kwaliteit niet heeft en de andere jury leden zijn wel kundig. moet ik zeggen.
    Ik hoop wanneer er weer een nieuwe popstars volgend jaar komt,maar dan alsjeblieft zonder Patricia dan kijk ik met nog meer plezier naar dit programma.

      /   Reply  / 
  24. jane

    Als dochter van ‘n bekende nederlander heb je het toch maar goed voor elkaar. Je kunt gewoon hartstikke vals zingen en je wordt de hemel in geprezen.
    Patries lijkt net ‘n madam uit ‘n film over cowboy’s en het wilde westen. Ze had het in de vorige aflevering over Dewi in Idols dat ze er ordinair uitzag met de gekleurde vlechtjes. Nou als er een ordinair uit ziet!

      /   Reply  / 
  25. Jacco

    Zit nu te kijken naar popstars… Wat is die Patricia Paay toch een verschrikkelijk mens!

    Je kiest met 3 jurry leden een aantal artiesten uit voor een live show en dan gaat ze nu zeggen dat ze het een verschrikkelijke stem vind?!? Wat een laag commentaar!!!

    Theo je hebt gelijk jongen wat een verschrikkelijk laag iemand!

    Groeten van iemand die in iedergeval geen fan is van Mw Paay…

      /   Reply  / 
  26. Marlieke

    pff.. wat is die Patricia toch erg!!
    mannen, vind ze altijd geweldig en die vrouwen heeft ze amper een goed woordje voor over! dacht altijd dat het een top vrouw was maar volgens mij heeft ze gewoon aandacht te kort, en zit ze te geilen op alle jonge gastjes daar..

    doe dat lekker voor je zelf en beoordeel de zagers en zangeressen op hun zangkunst en niet op hun geslacht!!

      /   Reply  / 
  27. Anneke

    Wekenlang erger ik mij aan die vieze hoerige snol Patricia Paay die zo een leuk programma als popstar ten onder wil brengen, steeds valt ze Henk-Jan smits in de rede als die zijn eerlijke proffesionele mening geeft.
    Deze vrouw is een stinkende garnaal een verrotte darm, hoe kun je een van de kandidaten t.w. Bart proberen op te geilen voor je dochter ze is een zeer gevaarlijke zieke prostituee, ik snap niet dat ze niet allang eruit ligt moet je kijken hoe ze iedere week de meisjes die knapper/leuker/netter als haar en haar dochter zijn.
    Dit is niet goed voor de nederlandse televisie ze moet een keer een paar klappen op die enge grote tanden en bek krijgen, kan ze een paar weken haar bek dicht houden
    Veel vrienden en kennissen van mij kijken niet meer vanwege deze bitch.
    Deze vrouw laat duidelijk merken dat Bart/Robin/en Charlotte haar voorkeur hebben.
    Trouwens Mandy zingt 1000 keer beter als die bitch Patricia ze is gewoon jaloers.
    Het zal me niet verwonderen als Bart reeds is uitgegaan met die vieze dochter van Patricia, weet je het is een vieze stinkende gefrusteerde BITCH

      /   Reply  / 
    1. alexandria

      Ben het roerend een met Anneke met dat geile wijf gaat sbs helemaal naar de knoppen.
      Leuk is het beslist niet meer eigen schuld, dikke bult. Doe er een s wat aan wil je blijven uitzenden,

        /   Reply  / 
  28. RIcardo

    Helemaal meeeens met de vorige reakties, die Paay is een rotwijf en een pedofiel,ze heeft geen verstand van muziek/zingen noch van kandidaten beoordelen.
    Ze is een vieze pozige vernuftige aanstellerige rothoer!!! ze heeft modder in haar vale bleke vierkante kop met vlassige haar!
    Die charlotte kan inderdaad nooit zo ver gekomen zijn en krijgt steeds vgoede punten, ze had ALLANG eruit moetenzijn maar ja,,, Pappie Robert komt in de studio,s en is van RTL 4

      /   Reply  / 
  29. Yvonne

    Ik heb weer gekeken naar Popstars en ik vind dat Mandy in de Sing off hoort. Mijn haren gaan recht over eind staan, ongelofelijk dat zij er nog steeds in staat. Melanie ziet er lief uit maar zingen ho maar dus je mag naar huis en hopen dat Mandy volgende week naar huis gaat, want anders is Nederland DOOF.

      /   Reply  / 
  30. Yvonne

    Belachelijk dat Patricia haar dochter verschut zet.
    En Bart kan wel wat beter krijgen en zeker niet zo’n over het paard getild en verwend meisje.
    Ik zou het zielig vinden voor Bart.

      /   Reply  / 
  31. miep

    zielig voor bart ben je mal als hij in zee wil gaan met de dochter van patricia dan is hij niet een echte popster maar de schoonzoon van “n slet

      /   Reply  / 
  32. Annie

    Nou Ik vind Patricia Paay een zeer laag persoon,om zulke uitspraken te maken in popstars als jurilid,het kan dat een stem je niet zo ligt,maar zeg het dan op een profesionele nette manier,maar niet ik vind je stem verschrikkelijk,Mandy heeft een mooie stem voor heel veel mensen,anders zou ze niet door gaan.
    Patricia Paay hoort niet in de juri te zitten,ze ziet alleen maar jonge mannen,en kijkt op een manier naar de jongens dat zeker niet kan,vooral gezien haar leeftijd,ze mag er goed uitzien door al het verbouwen van haar uiterlijk,maar haar lichaam is 60 jaar,of ze dat wil of niet,dat ze zich hier naar gedraagt.
    En dan haar dochter aanbieden,vreselijk ordinair,hopenlijk heeft Bart meer verstand.
    En dat ze zich wat fatsoenlijker kleed,ze geeft haar lichaam te koop aan,zo ziet ze eruit.
    Ik hoop dat er wat gedaan word door de directie van sbs 6 en door de programma makers van popstars.
    Gewoon heel triest voor Mandy en haar familie,om zo door Patricia Paay aangesproken te worden,nogmaals hoort ze niet in de juri te zitten.
    Groetjes,Annie

      /   Reply  / 
  33. Yvonne

    Ik ben ook een grote fan van Popstars, maar ik wordt er nu al misselijk van die dochter van Patricia. Dat kind wordt nu al naar voren geduwd en wil ook presentatriese worden, nou ik bedank wat een naar kind vindt ik dat. Alleen weer omdat dat haar papa en mama bekende Nederladers zijn, nou voor mij hoeft dat niet. En wij moeten maar vaak naar dat kind kijken, hou haar van de buis, daar doen jullie goed aan. Dochter van mevr Paay zoek een andere baan maar blijf uit televisieland.
    Je hebt je gezicht niet mee.

      /   Reply  / 
  34. Joey

    DAAAAAG Mandy van mij mag je vertrekken doei doei

      /   Reply  / 
  35. frankie

    Heb vanavond 1-1-2010 naar popstars gekeken,wie wint is een kwestie van geld dus, niet van talent, om de uitslag pas over een week bekend te maken terwijl gedurende de hele week nog gestemd kan worden !
    Zo wordt de uitslag van popstars totaal ongeloofwaardig , bah !
    Mijn lol is er af.

      /   Reply  / 
  36. ricardinho

    WIE HEEFT ERGEWONNEN MET POPSTARS ??????///????

      /   Reply  / 
  37. Helene

    Ja, inderdaad het is allemaal een zeepbel aan het worden
    Kim/wesley/christel/dewi en jozua die doen het goed.
    Als je leest in de telegraaf vandaag die charlotte (dochter van robert ten brink)denkt met haar interview in prive, de mensen te vbeinvloeden met haar verhalen, dat ze veel aanzoeken krijgt, ja wat wil je ze lijkt op een vrouw van 35 /40 jaar die reeds kinderen heeft niets jeugdig en een angstige blik in haar ogen ze kan niet bewegen dansen en zeker niet zingen.
    Het programma popstars is niet leuk meer, je zult zien dat robin/bart en charlotte de lievelingen zijn van de jury!!!!

      /   Reply  / 
  38. Leo

    Ja, ja inderdaad die Patricia heeft dit jaar smet gebracht op popstars ze is vervelend/irritant stemmetje/hoerig en weet niet wat jureren is.
    Heeft duidelijk een hekel aan bepaalde deelnemers
    en ze smijt met hoge punten voor degene die vals en niet goed zingen.
    En ach, weet je ze is gewoon uit de jaren 70 kijk naar het vlassige getoupeerde haar en haar ordinaire lippen zo fel/ en steeds dezelfde eentonige jurken met of zonder blote schouders.
    ze is een plastiek uitgekookt ding.

      /   Reply  / 
  39. Marieke

    En die Remco is terug naar zijn vriendin,(GEFELICITEERD REMCO) ik ben blij voor je!! wie is het volgende ,,slachtoffer,,die oma paay aan de haak denkt te slaan.??
    MISSCHIEN GAAT HET DAN TOCH BART WORDEN.

    HENK-JAN SMITS EN MAURICE vertel haar dat we haar allen door hebben, dat ze totaal niet weet wat beoordelen is.

      /   Reply  / 
  40. fRED

    CHARLOTTE KAN NIET ZINGEN, MAAR DE JURYLEDEN ZIJN
    in de ban van papa robert ten brink.

      /   Reply  / 
  41. edwin

    De hele show is een vooropgezet plan,van wie weet ik alleen nog niet!!!!!!!Wesley heeft alleen nog maar nederlands gezongen ik denk dat als hij engels zingt dat hij volledig door de mand valt,verschrikkelijk….

      /   Reply  / 
  42. geen Joshua fan

    Wat een ongeloofelijk kut optreden van Joshua. Een belediging aan het adres van de king of pop. Deze zal zich waarschijnlijk omgedraaid hebben in zijn graf. En dan krijgt ie ook nog 2 tienen en een 9 van de jury. Hebben ze daar soms stront in hun oren of hebben die twee een natte broek gekregen. Dit heeft niets meer met talent te maken maar met………

      /   Reply  / 
  43. Anette

    Wanneer komt er eens een echte vakjury en dan ook alleen maar een echte vakjury. Al die Smsjes helpen de finalisten ook naar de klote. Ze denken dat ze zingen kunnen en ‘t is zo vals als het maar zijn kan. Ik hoop dat Dewi en Bart het nog ver schoppen en dan maar zonder het contract van Postars. Misschien wel beter vor hen. Als ik jurylid zou zijn, zou ik Joshua vertellen dat hij er nog echt niet aan toe is.

      /   Reply  / 
  44. Ruud(1952)

    Laat Thomas Berge zich ook in de luren leggen ? Als hij karakter heeft dan gaat hij zorgen voor een goede coaching van Kristel ! Want zij heeft genoeg talent om zich te kunnen ontwikkelen tot een all-round pop/rock-STAR.

    Dus Kristel, ga door ! Ik geloof nog steeds in jou !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>