Kwaliteit viert hoogtij in X Factor 2010 (video)

Kwaliteit. Dat was zo ongeveer het sleutelwoord bij de perspresentatie van X Factor afgelopen dinsdag. Programmabaas Erland Galjaard roemt de makers om de montage, de redactie en het vinden van verhalen. De juryleden zijn in hun nopjes met het hoge niveau van de kandidaten en Wendy en Martijn kijken ademloos toe naar wat voor moois ze nu weer in terecht zijn gekomen. Ikzelf ben ook diep onder de indruk van aflevering 1.

De introductie van de eerste aflevering duurt zo’n vijf minuten en is zwaar over de top, waarin nog hoger van de toren wordt geblazen dan SBS 6 doorgaans doet in zijn promo’s. Maar wat ziet het er allemaal gaaf uit.

Susan Boyle
Wendy van Dijk vertelde eerder dat X Factor dit jaar een Paul Potts of Susan Boyle-achtig talent kent. Ik vermoed dat het hier haast wel moet gaan om de allereerste auditant: een Indonesische man die nog niet heel lang in Nederland woont. Beslist geen plaatje om te zien, maar een nachtegaaltje om te horen.

Verhalen
Uiteraard heeft deze man een verhaal. Net als vrijwel alle kandidaten die voorbijkomen. De een maakt er een lolletje van, anderen hebben een behoorlijk zwaar verhaal. Uiteindelijk vormt dat toch de rode draad in het programma, iets waaraan je de auditanten kunt herinneren in shows verderop. Daarom wil de hoogzwangere Wendy van Dijk ook koste wat het kost bij de theaterrondes en de jury visits zijn. Omdat je daar de kandidaten echt goed leert kennen.

Over de precieze heftige verhalen zal ik niet te veel uitwijden, het is veel leuker om te kijken zonder die voorkennis. Ik heb in elk geval drie keer met natte ogen gezeten bij de persviewing.

De audities worden afgenomen in Eindhoven, Nieuwegein en Amsterdam. Deze auditieweekends zijn door elkaar versneden in de montage, X Factor werkt dus niet keurig het lijstje af aan de hand van drie auditieafleveringen. Daarna kunnen we al kijken naar de theaterrondes.

Hoog niveau
Afgaande op die eerste aflevering ligt het niveau extreem hoog dit jaar. Dat kan natuurlijk ook de montage zijn, waarbij het grote talent achter elkaar is geplakt. Of het is gewoon een dwarsdoorsnede van wat er dit jaar bij X Factor aan talent rondloopt. De jury denkt er het zijne van, zoals ze ook vertellen in onderstaand filmpje.

Tja, nu wordt het nog kiezen op welke zender ik op vrijdag afstem. X Factor 2010 ziet er fantastisch uit, maar ik mag ook graag kijken naar De Nieuwe Uri Geller. Misschien dat ik het per week maar afwissel, wat ik live kijk en wat ik opneem.

Bekijk het filmpje van de persdag:

X Factor, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Kas van Iersel weg als voice over bij X Factor
- X Factor vreest Eurovisie Songfestival niet
- Wendy van Dijk belooft Susan Boyle-achtig talent in X Factor
- Kijkcijfers: Finale Popstars verslaat X Factor 2
- X Factor 2010 buitenaards? (promovideo)
- Wendy van Dijk niet bij theaterrondes X Factor
- Jury X Factor blijft intact, bijna 10.000 aanmeldingen
- Wendy van Dijk zwanger, uitgerekend tijdens liveshows X Factor
- X Factor eind januari 2010 terug op RTL 4

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Kwaliteit viert hoogtij in X Factor 2010 (video)

  1. Martijn

    Heb er zin in!

      /   Reply  / 
  2. Laila

    Dat wordt een makkie voor mij. Uri G. heb ik namelijk niks mee, dus dat wordt heerlijk X-Factor kijken! Heb er echt zin in!

      /   Reply  / 
  3. vinn

    Ik vind ook erg moeilijk maar het lulligst is dat ik werk tot 9 uur en dat vind ik straks klote met de liveshows.
    Ik kijk denk x-factor het half uur/uur wat ik kan zien en Uri geller kijk ik terug op inet (net als de rest van xfactor)

      /   Reply  / 
  4. Kijker

    Ik moet vanavond helaas missen!!!
    Echt, X-factor is voor mij DE TALENTENJACHT! Ook de UK-versie was oprachtig en breath-taking gewoon!

      /   Reply  / 
  5. Tom

    X-Factor….Ik ga toch niet naar dat debiele Uri Geller kijken…

      /   Reply  / 
  6. stefan meulendijk

    de auditie,s zijn leuk in elkaar gezet wel erg op vallend dat de jury het veel eens is met elkaar waar blijft de strijt ?
    verder viel me op dat het entertaiment gehalte minder is dan de potentiale kandidaten. poptstars biet dan wel beter televisie en ruimere audities

      /   Reply  / 
  7. koos

    Dat vies tegen.. Moet je maar niet zo hoog van de toren blazen!
    Traag, stroef en vooral.. niet gezellig.. Uri vond ik al wel beter.. al weten we dat het allemaal nep is..

      /   Reply  / 
  8. Topmodel

    Ik heb geen minuut naar Uri gekeken. Vind xfactor toch leuker. Ik heb trouwens nog nooit naar Uri gekeken. Komt namelijk altijd tegelijk met xfactor idols etc. Ik vond xfacter wel leuk. Wat een verademing na maanden smiths, brad en hoe heet ie ook al weer? Ik vind de Goor, Angie, Stacy en Erik toch leuker. Ook wat professioneler. De kandidaten vond ik ook leuk, zoals Dony, 15 jarige jongen en meidengroep Dik. Ik zie hun allen in de liveshows belanden.

      /   Reply  / 
  9. Rein

    X-factor was weer leuk! En SBS kijk ik al tijden niet meer…

      /   Reply  / 
  10. Pingback: The Voice of Holland; ik ben fan, jullie na vanavond ook | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>