X Factor: Fierce en Janna weg, Daniëlle nipt door

De eerste liveshow van X Factor zit er op. Het was voor alle partijen weer wennen. Natuurlijk voor de kandidaten, die zo’n grote liveshow voor het eerst meemaken. Waar de juryleden de afgelopen weken hoog van de toren hebben geblazen over de kwaliteit, liet dat gisteren nog in veel gevallen te wensen over. 4Granted, Daniëlle, Maaike, Kelvin en BadBoyz hadden moeite toonvast danwel zuiver te zingen. Terwijl anderen misschien wel goed zongen, maar weer niet als echt allround artiest overkwamen. Verrast werd ik bij de goede optredens van Sarina en Fierce, al moest laatstgenoemde toch het veld ruimen.

Niet alleen voor de kandidaten was het wennen, ook de rest van de show moest duidelijk worden opgestart. Bij veel acts miste ik de dansers die een en ander zouden opleuken. Verder vond ik Wendy van Dijk opnieuw in het niet vallen naast Martijn Krabbé, al val ik met dat commentaar misschien in herhaling. Ik kan er niets aan doen.

Fierce kwam samen met Janna en Daniëlle in de gevarenzone terecht, waarna de jury zich mocht uitspreken over wie van de drie door mocht naar de tweede liveshow. Vanzelfsprekend doken de coaches achter hun eigen protégé waardoor de keuze bij Angela Groothuizen terechtkwam, die haar drie jongens al gegarandeerd in de tweede liveshow terug zou zien. “Toen ik net dat rijtje zag, was er één iemand waarvan ik dacht: ‘Dit kan niet.’ En dat is Daniëlle.” De kandidate verontschuldigde zich bij de andere acts.

Janna deed vervolgens de onhandige uitspraak ‘Dit bewijst dat Nederland geen smaak heeft’, waarmee ze zichzelf lijkt te diskwalificeren voor een aanbieding voortkomende uit X Factor. Ik vond Janna zelf ook niet de slechtste deze avond maar zag in haar ook geen kandidaat voor de uiteindelijke finale. Dat ze nu moest vertrekken is jammer, maar doorgaan zou slechts uitstel van executie hebben betekend. Overigens net zoals Fierce de finale niet zou hebben bereikt. Of zoals Daniëlle daar volgens mij niet in terecht gaat komen.

Komende vrijdag een nieuwe liveshow. Dan hopelijk met een thema, anders worden al die liveshows wel heel inwisselbaar. De internationale artiest die naar studio 22 zal komen is Ronan Keating.

Zie ook:
- Liveshows X Factor 2010 van start (video)
- Dubbele exit in eerste liveshow X Factor
- X Factor: Gordon overweegt diskwalificatie Fierce
- X Factor 2010: Deze 12 gaan naar de liveshows
- X Factor: Categorieën verdeeld, Angela gaat winnen

80 Reacties // Reageer

80 thoughts on “X Factor: Fierce en Janna weg, Daniëlle nipt door

  1. aaron

    Janna en Fierce waren veel beter dan de 13 in een dozijn daniëlle

      /   Reply  / 
  2. aaron

    Het thema is trouwens diva’s ( dat zeiden ze aan het eind van de uitzending)

      /   Reply  / 
  3. Michel

    Ik vind Wendy van Dijk het persoonlijk heel leuk doen en een genot om naar te kijken.. en Janna en Fierce vond ik persoonlijk ook veel beter dan een aantal andere in de show! Maar ja daar gaat het natuurlijk niet om in X-Factor de Bad Boys, hoe irritant ik die ook vind, zullen wel heel ver gaan komen..

      /   Reply  / 
    1. Chanti

      Mensen.. kijk uit je doppen..
      Badboyz en 4 granded gaan zowiezo ver komen.
      Badboyz zijn gewoon GOED dat is een feit.. ze nemen het publiek met zich mee en maken er een show van.
      en het gaat sony om GELD denkje dat ze dan iemand laten winnen waarvan niemand spullen koopt? zoals posters,cd’s en die shit..
      de boy groepen hebben de grootste doelgroep en dat zijn meisjes.. die kopen het meest.
      Badboyz gaan het zowiezo tot de finale schoppen!!

        /   Reply  / 
    2. Chanti

      en oepss die was niet speciaal voor jou bedoeld michel

        /   Reply  / 
  4. Roel

    Het de zang was erg opgepompt met effecten. Het werd een karaoke-sound. Die boybands zijn commercieel maar dat gaat niet live lukken. Verder zijn de deelnemers van 2010 zwakke personalities. Goeie performers wegsturen is wel heel dom.

      /   Reply  / 
  5. Roel

    Sarina heeft haar naam niet mee. Klinkt als een puddinkje. Maar in die vrouw zie je tijdens deze show de jonge uivoering van Silvia Kristel en Nicole Kidman tezamen terug. De maniertjes zijn een exacte kopie van die twee vrouwen. A star is born!

      /   Reply  / 
  6. Lia

    Ik had Daniëlle naar huis gestuurd; leuk meisje, zingt leuk.. maar ja, daar hebben we er wel genoeg van in Nederland.

    Ik denk dat Janna’s stem en personality beter tot uiting had gekomen met wat meer doorleefde muziek dan het niemendalletje wat ze gisteravond zong; een nummer als Lovin’ Whiskey van Rory Block zou veel beter bij haar hebben gepast.

    Ik vond Jaap gisteren met kop en schouders boven de rest uitsteken. Ik voorzie dat hij en Bad Boys wel eens ver zouden kunnen komen.

      /   Reply  / 
  7. Paultje

    Sarina zou zomaar ‘n verrassing kunnen zijn, voorspelling:
    Finale (1 Sumera, 2 Bad Boys 3 Dony)
    4 Sarina (geen bottom two)
    5 Jaap (bottom two met Bad Boys)
    6 Maaike (bottom two met Sarina)
    7 Kelvin (bottom two met Jaap)
    8 4 Granted (bottom two met Maaike)
    9 Danielle (bottom two met Kelvin)
    10 Mathijs (bottom two met Maaike)

      /   Reply  / 
  8. Roel

    Sumera en Sarina haal ik hierboven helaas door elkaar.Sarina lijkt op een mooie schooljuf.
    Sumera die lijkt erg op een combi van de jonga Silvia Kristel en Nicole Kidman. A star is born!!

      /   Reply  / 
  9. sharon

    Blij dat Janna eruit is :D Vond haar zó arrogant… dat werd nog ff bevestigd aan het eind nadat ze weg was gestemd.. Letterlijk zei ze: “Het getuigt maar dat NL geen smaak heeft”. Alsof ze alles is! vind haar hele houding en attitude niks, en haar stem ook niet.
    Vind het wel jammer dat Fierce is afgevallen. Ze hadden echt een verrassend goed optreden gisteravond. Er waren er bij die veel slechter hebben gezongen maar wel veilig naar de bank mochten: ik noem een Maaike, en een Mathijs.
    Sarina, Sumera en Bad boys vind ik de drie sterkste acts. Vooral Sarina heeft t gisteren erg goed gedaan. Wel moet ik zeggen dat het niveau een stuk lager ligt dan vorig jaar, vind ik.
    Ik kijk nu al uit naar de 2e liveshow!

      /   Reply  / 
  10. Ruud

    Het niveau van de kandidaten is dit jaar wel erg hoog. Kelvin één van mijn favorieten viel gisteren toch wel heel erg tegen en gaat denk ik door de mand vallen met zijn constante zoete lieve bambi-act. Mathijs, leuk, aardig goede doorsnee zanger. Jaap, artiest in hart en nieren prachtige stem, blijft met beide benen op de grond en doet niet aan overacting (gelukkig) zal heel ver komen. Janna tja superstem maar geen X-factor en heeft zich in de voorrondes niet bewezen. Je kunt dan wel en topstem hebben maar je moet er wel staan en ze stond er niet, verder helaas geen uitstraling en slechte styling in de 1e liveshow en ondanks dat het nummer bij haar past zit het publiek niet op Angie Stone te wachten: te onbekend, wel lekker soul maar te a-commercieel en meid: verkeerde opmerking aanhet einde van de show en die is niet meer terug te draaien. Een nummer van Anouk was voor X-factor meer voor de hand liggend geweest (ja ik weet het “alweer Anouk”) en had haar zeker in de show gehouden. Sarina, mag iets meer in zichzelf geloven, 1e liveshow was daarvan het bewijs. Ze kan het en hoe! Go girl!! Dony ook een rasartiest met een superstem en blijft ook met beide benen op de grond. Fierce jammer want het is een ijzersterk trio met superkwaliteiten (zang en act) maar deze dames hebben hun eigen ruiten ingegooid en het publiek heeft hen daarom afgestraft en te weinig gestemd. 4granted: jammer maar de minsten van allen, ondanks het feit dat ze alle 4 een hele goede stem hebben. Ze komen een paar jaar te vroeg, ze zijn te onervaren, houterig, onzeker (bang), in elk geval (nu)nog niet klaar voor het toneel. Badboyz, leuk, zeer goede stemmen, down to earth en onderhoudend, maar voor feesten en partijen niet voor een concert of CD. Daniëlle, prachtige stem, mooie uitstraling, potentie als zangeres, had de pech om als eerste te moeten, kan zeer zeker nog veel meer laten zien. Sumera, prachtige stem en sinds liveshow 1 beter kapsel nu nog weg met die kokerrokjes en meer vertrouwen anders redt ze het niet. Het publiek wordt dat zielige gedoe van haar op een gegeven moment een beetje moe. Maaike, ook voor haar geldt een prachtige stem met dat rauwe randje net als Daniëlle (en Janna) Ze is lekker spontaan en laat zich niet klein krijgen, blijft ondanks alle commentaren goed overeind staan, nog iets meer inleven/acting. Denk dat het gaat om Jaap, Sarina, Dony, Daniëlle en Kelvin (maar dan wel weer op de oude manier voor de 1e liveshow en geen overacting en bambiplay. Sumera moet laten horen wat ze met haar prachtige stem kan zoals in haar 1e auditie. Een nummer van Mariah Carey (Vision of love) of Celine Dion (Call the man) zal het publiek aan de buis kluisteren. De groepen doen naar mijn idee voor spek en bonen mee (sorry badboyz hoe goed ik jullie ook vind)

      /   Reply  / 
    1. Dian

      Wat een lang stuk, maar goed commentaar

        /   Reply  / 
    2. Ruud

      ik bedoel natuurlijk niet Angie Stone maar Joss Stone *lol*

        /   Reply  / 
    3. Chanti

      badboyz zijn juist wel goed voor een concert.. je weet zowiezo niet wat ze al gedaan hebben en als je denkt om de meeste omzet moet je juist een concert geven van de Badboyz.. komen allemaal meisjes op af..kijk maar in de zaal van de Xfac;) Badboyz heeft zowiezo de meeste fans!!

        /   Reply  / 
      1. Ruud

        Hey Chanti ben blij dat Badboyz fans hebben en vooral een hele trouwe en enthousiaste fan zoals jij…..Ik heb helemaal niks tegen hen hoor ze zijn zelfs erg goed, superspontaan en ontzettend entertainend. Maar let maar op: de groepen gaan niet winnen….meisjes of geen meisjes….X-factor is niet alleen het programma waar (jonge) meisjes naar kijken ;-) en NEE de Badboyz hebben zeker niet de meeste fans. Die informatie is niet eens bekend…en dat zal achteraf wel blijken als de winnaar bekend wordt (zoals gezegd geen groep en dus ook niet de Badboyz, sorry)

          /   Reply  / 
        1. Chanti

          Ben geen fan maar zn zus..
          en ga dr verder geen discussie over aan..
          heb ook niet gezegd dat ze gaan winnen maar ver zullen ze komen!
          en voor de rest wachten we wel af;)

            /   Reply  / 
          1. Ruud

            Hey Chanti je bent zijn zus en dus wel fan (mag ik hopen)…..maar dat geeft niks hoor ik vind ze ook goed (en je broer heeft een hele goede stem, boy trouwens ook hoor)….er is helemaal niks met hen, sowieso de beste van de groepen…en ik ben het ook wel met je eens hoor ze gaan echt wel ver komen maar geen top 3 in X-factor denk ik

            Citaten uit mijn vorige stuk:
            “Badboyz, leuk, zeer goede stemmen, down to earth en onderhoudend”

            En:
            “De groepen doen naar mijn idee voor spek en bonen mee (sorry badboyz hoe goed ik jullie ook vind)”

            En:
            “Ik heb helemaal niks tegen hen hoor ze zijn zelfs erg goed, superspontaan en ontzettend entertainend. Maar let maar op: de groepen gaan niet winnen….meisjes of geen meisjes…”

            Dus Chanti ik ben niet zo negatief als je denkt hoor…so chear up!

              /  
  11. mona

    Fierce en Janna liggen eruit omdat ze een slecht imago hebben gecreeerd. Janna komt nogal arrogant over en ook die beelden van de X-campus hielpen niet echt. Fierce had de pech dat RTL die beelden uitzond, wat ze beter binnen de kamer hadden kunnen houden.

      /   Reply  / 
    1. Rtd

      zou me niets verbazen als dat een soort van Act was… want ze zijn toch vna de club bij gordon.. en gordon kennende… Relletje…

      dus geloof er vrij weinig van van dat sentimentele gedoe…

        /   Reply  / 
      1. marijn

        nou,je heb zeker gelijk,die gorden heeft het zelf voor gezorgt,hij had dit niet moeten laten uitzenden.ik weet echt niet wat hier achter zit

          /   Reply  / 
  12. annemieke

    Ik vind die mathijs wel een aardige stem hebben…niet zo gemaakt en glad. Lekker een rauw randje!

      /   Reply  / 
  13. AJ

    Danielle is enige met goede uitstraling.
    Gasten waarmee ze bezig zijn dit seizoen:
    Alexandra Burke
    Whatever (single in mei) / Lisa Lois
    Alicia Keys (7 mei)
    Black Eyed Peas (21 mei)
    Lady Gaga (14 mei)
    Whitney Houston (21 mei)
    Michael Buble (29 mei)

    Workshops/ontmoetingen:
    Rihanna
    Mika

    1 van deze acts zou dus wel lukken al verwacht ik dat de meeste niet doorgaan of het ontmoetingen worden maar toch goed dat ze zo aan het rondbellen zijn.

      /   Reply  / 
    1. Mark

      Hoe weet je dit?
      Lady Gaga zou waanzinnig zijn!

        /   Reply  / 
  14. AJ

    Ooh en voordat mensen zeggen hoe weet je het.
    Het komt doordat 538 van RTL is en hun hebben veel contracten met die artiesten + ze zijn dan in de buurt dus X Factor zou zeker rondbellen om te kijken of ze willen komen.

      /   Reply  / 
  15. MASIS

    Jammer hoor! Ze waren beide goed gisteravond en op basis daarvan moesten ze gewoon doorgaan. Maaike & Matthijs vond ik beduidend de slechtste acts van de avond. Dat worden toch nooit supersterren? Ik vond het weer ouderwets gezellig met de TV Kantine erbij. Heerlijk! Hopelijk verdwijnt Maaike volgende week want ik vind haar echt matig of zoals Eric & Gordon zeiden: de tweelingzus van Sieneke! Ik dacht ook meteen aan Sieneke toen ik Maaike zag.

      /   Reply  / 
  16. Seijejan

    Het talent is zeer groot bij de deelnemers, wat het moeilijk maakt om echt een favoriet te hebben. Sarina heeft mij verrast, en je zou haar nou gerust de nummer 1 milf van Nederland kunnen noemen. 36 en dan meer aantrekkingskracht hebben dan een jongere vrouw. Wat een knappe vrouw, en stem. Jaap is naar mijn mening tot nu toe de beste mannelijke zanger. Een relaxte stem, prettig om naar te luisteren, die moet absoluut de kans krijgen een album te maken.
    Sumera heeft twee voordelen. Ze kan en zingen, en heeft een bepaalt soort charme in haar verschijning waar je bij wegzwijmelt.
    Nee, de juryleden hebben het goed gedaan: er is geen favoriet

      /   Reply  / 
  17. Iris

    Ik vond van het begin aan Romy en Janna de besten, maar helaas zitten ze er nu allebei niet meer in, echt triest….en die 4granted en Kelvin hadden eruit gemoeten die waren slechter dan de rest.
    Ik ga niet meer volgen nu omdat de besten eruit zijn.

      /   Reply  / 
    1. Ruud

      Iris, als Kelvin er gisteren uit had gemoeten omdat hij gisteren erg slecht was waarom zat Janna er dan nog in? Kelvin is altijd zeer sterk geweest een muzikant zoals er weinigen zijn. Janna deed de auditie goed en de allerlaatste juryvisit maar de rest was bagger ondanks haar sublieme stemkwaliteit. Ik ben net zo onder de indruk van haar als jij en vele anderen maar als het om optreden gaat had zij het niet verdiend überhaupt in de liveshow te staan. Ze is terecht afgestraft net als Fierce die ook super zijn maar in de muziekwereld kun je je geen slechte optredens veroorloven (zeg je zelf ook over Kelvin!) en al helemaal geen problemen zoals die van Fierce….

        /   Reply  / 
  18. YC

    Laat maar weer zien wat voor slechte oren het Nederlands publiek heeft. 4granted hoorde af te vallen, ze verkrachtte de Boys2Men klassieker door het gehele nummer door vals te zingen. Tjah ze zijn gewoon niet bestemd om harmonie te zingen. Janna en Fierce waren toch wel de beste van de avond. Schandalig dat er niet wordt gestemd op kwaliteit. De show is na de 1e live avond al niet meer het kijken waard!

      /   Reply  / 
  19. Richard

    Als het thema diva is van volgende week (wat werd aangekondigd) gaan ze misschien op de UK tour door. Daar hadden ze na ‘diva’ ook ‘bigband’, ‘rock’, ‘movies’, ‘queen’, ‘wham/george michael’, ‘elton john/take that’, …

      /   Reply  / 
  20. Den

    Wendy maakt steeds weer van die kleine foutjes en versprekingen wat soms leuk is en soms vervelend zoals bv kandidaten met de verkeerde naam aanspreken en net als gisteravond zeggen dat Fierce door is terwijl ze alleen de stem van Gordon kregen…

      /   Reply  / 
  21. gerard

    IK VIND VAN ALS RTL DE BEELDEN NIET HAD UITGEZONDEN VAN FIERCE DAN WAREN ZE ZEKER DOOR GEGAAN, MAAR ALS JE KOMT MET LEUGENS OVER JE EIGEN KIND, OVER ADEMHALINGS PROBLEMEN,DA T JE HEM NAAR HET ZIEKENHUIS BRENGT,EN HET BLIJKT NIET WAAR TE ZIJN DAN KEERT NEDERLAND ZICH DE RUG VOOR JOU HET IS JAMMER ,WANT IK HEB OOK OP ZE GESTEMD.

      /   Reply  / 
    1. RJ

      je hoeft niet te schreeuwen hoor… bovendien stond Fierce me daar toch op dat podium de hele tijd een partij chagrijnig te zijn. Kon ook na het optreden nauwelijks een glimlach vanaf. Dat heeft hun ook heel veel stemmen gekost. Bovendien heeft RTL alleen de waarheid uitgezonden, en de waarheid mag best gezegd worden. Hadden ze zich maar normaal moeten gedragen! En ook van Janna straalde de sympathie niet af. Ik vind de uitslag eigenlijk wat dat betreft heel logisch.

        /   Reply  / 
      1. sharon

        Je slaat de spijker op de kop ;) Ik begrijp de uitslag ook zeker wel. En wat Janna betreft ben ik het er ook mee eens dat zij is afgevallen.
        Fierce had eigenlijk een verrassend goed optreden gisteren, dus die hadden van mij wel door gemogen. Maar ik denk idd dat die ruzie en negatieve publiciteit niet in hun voordeel heeft gewerkt.

          /   Reply  / 
    2. Chanti

      Waarom zou nederland hun stem uitbrengen op een groepje die elk moment uit mekaar kan vallen! zonde van je stem toch!

        /   Reply  / 
  22. bloempje

    mijn god… Janna… wat een wereldstem.. wat een optreden,,, jaap en janna, potentiële winnaars… onvoorstelbaar, daar zit écht talent in, ook al komt iemand arrogant over, dat worden ze allemaal na verloop van tijd. Dacht echt dat de jury een verkeerde naam uitsprak na deze waardeloze keuze…

      /   Reply  / 
    1. Ruud

      Bloempje volgens mij heb je alle voorafgaande uitzendingen gemist…..Janna is er terecht uit ze verdiende niet eens een plek in de liveshows. De jury heef met audities vaker mensen weggestuurd met een goede stem. Janna heeft een superstem begrijp me niet verkeerd ze is een superzangeres qua stem!) maar ze heeft diverse optredens verknald en dat kan (helaas) niet als (aankomend) artiest dat had zelf Eric van Tijn moeten doorzien 1x de fout in ok, dat kan gebeuren maar daarna nog minimaal 2x dat kan echt niet. Merel had ook een hele goede stem (en ook een artiest in de dop) maar die is er ook terecht nog voor de juryvisits uitgestuurd omdat ze het nog niet aan kon…..je moet er wel staan!!!!

        /   Reply  / 
  23. Dian

    Ik vind het terrecht dat Janna en Fierce eruit zijn, want ze bakten er niets van! Janna stelt zich alleen maar heel erg aan…

      /   Reply  / 
  24. DJ

    Haar attitude heeft Janna mooi de kop gekost, heeft nog niets gepresteerd, maar denkt dat ze een tweede Anouk is! ze heeft een redelijke stem, maar daar lopen er wel meer van rond! dan liever Sarina of Sumera…bescheiden en goed zingen.
    Denk dat deze 2 meiden, Jaap, Donny en Bad Boys (doen het leuk bij de jonge meiden) uiteindelijk gaan strijden.

      /   Reply  / 
  25. DJ

    En Wendy moet lekker Ushi & Dushi doen, daar is ze goed in.

      /   Reply  / 
  26. X-Fan

    Vond Cheryl Cole wel een beetje bagger… qua zang dan

      /   Reply  / 
    1. sharon

      Ja ik had idd ook meer verwacht van cheryl Cole..

        /   Reply  / 
    2. Martijn

      Mogelijke oorzaken:
      - Gehoor problemen
      - tv toestel

      Zang en dans waren geweldig!!! Zoveel dans en dan nog zuiver zingen ook.

        /   Reply  / 
      1. sharon

        T was zeker erg goed hoor, maar ik had graag wat meer power in Cheryl haar stem willen horen, dat hoor je namelijk op de singleversie wel. Ik vond het een beetje ‘vlak’ gezongen allemaal. Maar ze heeft wel een hele goeie show gegeven hoor.

          /   Reply  / 
        1. MASIS

          Hebben jullie nou nog niet door dat het van tevoren was ingezongen en dus niet live was? Zelfde bandje werd gebruikt bij haar optreden bij de Britse x-factor

            /   Reply  / 
          1. Nina

            Haha zelfde bandje?
            Kijk jij cheryl cole van gister&van toen in UK eens terug;)
            lijkt totaal niet op elkaar! Cheryl was super, en haar stem is zo mooi!
            Cheryl heeft de x-factor!

              /  
    3. Mark

      In de studio deed zelfs 4 granted nog meer met het publiek dan Cheryl. Bij Cheryl ging iedereen staan, klaar om een beetje te bewegen en vervolgens: niets. Iedereen stond daar maar een beetje te wachten tot het voorbij was. Matig applaus en iedereen ging weer zitten.
      Dat nummer is ook saai en bagger trouwens.

        /   Reply  / 
    4. Chanti

      Was toch echt geen bandje;) ik zat er en ze zong toch echt live!!
      en zowiezo je hoort het daar heel anders dan op tv en ze was super goed!!

        /   Reply  / 
  27. Topmodel

    Wat die ene van Fierce heeft gedaan, keur ik niet goed, maar wat die relnicht van een Gordon heeft gedaan………. Hoe kan je je eigen groep zo te kijk zetten? Uit alles bleek wel dat deze groep moest afvallen. Ik bedoel, waarom had hij niet alleen die ene eruit gezet ofzo. Maarja, ik heb het al eerder gezegd: Xfactor 2010 is het meest voorspelbare seizoen ooit! Denk je mee te doen met een talentenjacht, krijg je en public een dolk van je eigen mentor. Bedankt hè. Het door de jury gevormd groepje 4granted wordt 3e of 4e, ze zijn natuurlijk door de jury bij elkaar gezet en mogen daarom niet te snel afvallen. Ongeacht hun soms (lees: vaak) slechte zang.

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      Als het zo voorspelbaar is wil ik nu van jou horen wie er gaat winnen! Nee ik wil graag je top 5 weten. Eens zien of het zo voorspelbaar is of dat je gewoon onzin praat.

        /   Reply  / 
      1. Topmodel

        Goh, weer eentje, die maar op 1 zin reageert. Ben je persoonlijk gekrenkt ofzo? Kan je niet tegen Rtl kritiek? Ik wil je best mijn persoonlijke top 5 geven, maar ik maak mijn voorspellingen obv de afleveringen en de uitingen in de media. Zonder dat echt bekend was wat precies is voorgevallen met Fierce heeft Gordon toch besloten om in eerste instantie het nieuws naar buiten te brengen en in tweede instantie het filmpje uit te zenden. Lekker rellen, houdt Gordon zo van. En ja Janna, die was wederom betrapt op een joint. Dus op basis daarvan dacht ik dat een van hun zou moeten vertrekken. Het is beide geworden. Maar je mag ook denken dat ik onzin praat, ik krijg daar toch echt geen slapeloze nachten van.

          /   Reply  / 
        1. RJ

          Het is niet meer dan normaal dat RTL die beelden uitgezonden heeft, het was in het nieuws afgelopen week, en dan zou het pas raar zijn als RTL die beelden NIET uitgezonden zou hebben. Verder was Fierce zo ongeveer het minst sympathieke stel van het geheel. Geen wonder dat ze geen stemmen kregen. Die met dat rood in het haar kan niet eens lachen geloof ik. En wat Janna betreft, ze is zo sympathiek als een deurklink. En dan toch zeuren dat ze niet door is. Denk toch gewoon eens na. Het Nederlandse volk zit niet te wachten op mensen die denken dat ze geweldig zijn, maar ondertussen iedere keer dat ze moeten presteren, falen.

          En wat betreft het niet tegen kritiek kunnen, beste nep-topmodel, jij bent pas echt een voorbeeld van een persoon die niet tegen kritiek kan. Zodra er ook maar iets gezegd wordt waar jij het niet mee eens bent, trek je je dat al persoonlijk aan. Dus denk eerst maar eens een keer na voordat je jezelf weer belachelijk maakt door meteen de gordijnen in te springen.

            /   Reply  / 
          1. Topmodel

            RJ, Kennelijk had ik moeten zeggen dat het te verwachten was, want op dat soort berichten wordt niet gereageerd. Daarnaast mag ik reageren, als op mij wordt gereageerd, dus hoezo trek ik het mij persoonlijk aan? Daarnaast heb jij in dat ene zinnetje meer kunnen halen dan dat ik heb geschreven? Zeuren over Janna? Ze is/was niet mijn favoriet integendeel, wat deed ze uberhaupt in de liveshows? Gordon vond het o zo fout maar haar eigen coach had er geen moeite mee als ze het maar na het optreden deed. Als ik zeg dat ik het voorspelbaar vind, dan is dat mijn mening. Dat jij een andere mening hebt vind ik prima.
            Masis, Fierce had wat mij betreft er eerder of later uit gemogen, niet zo zeer op basis van dit optreden, maarja het door Gordon/RTL naar buiten gebrachte nieuws en daarop volgend door Gordon/RTL vertoonde filmpje, was het voor mij duidelijk dat deze dames er als eerste uit gingen.

            Ik ben er verder klaar mee. Mijn mening is dat dit seizoen Xfactor heel mooi in elkaar is gezet, maar helaas voorspelbaar (zonder dat ik fan van zowel Fierce als Janna ben) en dat anderen er niet mee eens zijn, so be it.

              /  
        2. MASIS

          Het is zo kinderachtig om te zeggen dat het allemaal voorspelbaar is en wat dan ook. Er zijn verder ook iedereen jaart types die gaan zeggen dat het allemaal doorgestoken kaart is alleen maar omdat ze chagrijning zijn dat hun favoriet eruit ligt. Dat laatste gaat niet specifiek over jou. Ik vond Fierce ook helemaal geweldig maar ik blijf kijken want het is allesbehalve voorspelbaar. Dat is gewoon dingen uitkramen zonder reden….

            /   Reply  / 
          1. MASIS

            Mijn reactie van 18:23 was dus gericht aan Topmodel.

              /  
  28. ineke

    Ik vond dat Janna met haar opmerking aan het eind de spijker op de kop sloeg en Gordon was het trouwens met haar eens en die zit n.b. in de jury!.Getuigt het dan van smaak om op een groepje vals zingende en nietszeggende jongens te stemmen? Wie Janna arrogant noemt heeft nooit goed naar de uitzendingen gekeken, daarin konden we zien hoe zij zich naturel en kwetsbaar durfde te tonen.Niets gemaakt aan haar, maar leuk en spontaan. Aanbiedingen zullen er zeker komen, maar die hoeven wat mij betreft niet uit de fake wereld die X-Factor heet te komen!

      /   Reply  / 
    1. sharon

      Mijn persoonlijke mening uiteraard, maar ik vond Janna behoorlijk arrogant en ik ben blij dat ze er niet meer bij zit. En kwetsbaar opstellen? Ik heb van alles gezien van haar in de uitzendingen, maar dat niet. 4granted vond ik idd ook niet goed nee. Maar wat dan het verschil maakt is dan toch het karakter van iemand of van een groep, en dat karakter van Janna staat mij persoonlijk erg tegen: arrogant, zelfingenomen, laks… Ik denk dat dit in Janna’s nadeel heeft gewerkt..

        /   Reply  / 
  29. Vincent

    Leuke show, wel een beetje een slappe opening! Had toch wel iets meer spectakel verwacht. Die openingen kunnen by far niet tippen aan die van Idols.

    Te duur?

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Denk het. Dit jaar hebben ze dan wel internationale acts in de resultshow en dit proberen ze volgens mij te bekostigen door geld te innen bij het terugkijken op rtlgemist.Geen leuk geintje vind ik dat!

        /   Reply  / 
  30. vinn

    Daniele is echt de beste, snapte er niks van. Janne & Fierce ook echt onterecht. Dony, Maaike, 4Granted hadden gevarenzone moeten zijn.

      /   Reply  / 
    1. Nina

      Inderdaad!!
      Danielle was super, Janna was goed net als Fierce!
      4granted en maaike hadden eruit gemoeten!
      4granted is leuk voor de meiden (al vind ik ze 3 van de 4 er niet uitzien) maar qua zang liggen ze laag.

        /   Reply  / 
  31. Jeroen65

    Belachelijk dat Fierce en Janna eruit liggen. Ook dom dat Danielle in de gevarenzone zat. Alle 3 de acts waren super! Dat Fierce niet genoeg stemmen zou krijgen was te verwachten na de beelden die werden laten zien. Zo stom om dat te laten zien. Ik had echt weer eens gehoopt op een nieuw leuk RnB/Soul groepje.

    Dat 4Granted er niet uit ligt is is echt belachelijk maar was te verwachten. Er zijn vast weer veel tienermeisjes fan van ze….zucht! Ook Matthijs had er van mij uitgemogen…ik heb niks met hem.

      /   Reply  / 
  32. MASIS

    @ Nina:

    Het was in ieder geval pre-recorded en dus niet live. Dat kon je ook duidelijk horen maargoed opzich wel begrijpelijk. Veel acts doen dat als ze tegelijkertijd ook moeten dansen. Niks mis mee.

      /   Reply  / 
  33. johnny

    nou dat mens die het hier boven schrijft is ook geschift!!

    nou ik ga dan net als janna ff zeggen dat ik persoonlijk niet vind dat nederland smaak heeft want die Danielle is echt wel super al moet ik eerlijk bekennen dat ik haar in de eerste 2 theaterrondes niet opgevallen was en dacht wat een tutje ze heeft het bij mij echter tijdens de familie concert bewezen dat ze echter wel heel veel kan en of ze in de finale komt ja dat denk ik van uitzicht van nu ook net niet maar ik zie haar wel een 5 de plek halen iedergeval

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      Over wie heb je het als ik vragen mag?

        /   Reply  / 
      1. Lia

        Over mij misschien? Want ik vind Daniëlle niet slecht (ze was zeker niet de slechtste), maar wel erg 13-in-een-dozijn (ze viel pas écht op toen ze onderuit ging) en dat is de reden waarom ik haar naar huis had gestuurd als ik op de stoel van Angela had gezeten.

        Johnny, het hebben van een andere mening dan de jouwe, maakt iemand overigens nog niet per definitie geschift.

          /   Reply  / 
  34. esmée

    ik ben het hier niet mee eens.

    die jongens groep moest eruit
    ps: die ene uit fierce heeft het voor die andere verknalt
    en daar gaat je school
    ze is echt dom dat ze voor de xfactor school laat schieten

    maarja
    hopelijk is het volgende x eerlijker
    doei.

      /   Reply  / 
    1. ronnie

      mee eens!

        /   Reply  / 
  35. Stefan

    De zang van Cheryl Cole…daar staat ze bekend om. Niet omdat t live is, maar omdat het altijd vlak ervoor is opgenomen. Zo KLINKT het live, maar is het t niet. Was in Engeland nog een hele rel om, omdat haar acts wel live moeten zingen…

      /   Reply  / 
  36. LJ

    Ik vond dat Cheryl Cole het wél goed deed. Vergeet niet dat in de opname studio ze gewoon stilstaat en dat nummer zingt. Nu bewoog ze flink heen en weer. Verder klinken weinig artiesten zoals op de cd, omdat in de studio altijd een computer de oneffenheden weghaalt. Whitney Houston is ook niet zo goed live als op d’r cd’s hoor ;)

    Verder had in ieder geval 4Granted eruit gemoeten, als je zo ver in Xfactor weet te komen en je verknalt een optreden dan zo erg dan behoor je daar gewoon niet te staan. Dat kan gewoon echt niet. Maar ja ze zien er lekker uit, dus daarom stemt men op ze. (Ook zoals vorig jaar bij Laurens en Luigiano).

    Fierce vond ik goed, maar ze hadden het podium meer mogen/moeten gebruiken, ik had ze nog wel een ronde verder gegunt. Kelvin vind ik erg arrogant overkomen, snap ook niet dat hij zo een moeilijk liedje kiest als eerste nummer in de reeks liveshows.

    Mathijs vind ik leuk, hij zingt goed maar hij kiest steeds het verkeerde nummer. Eerst U2 met beautiful day, nu Coldplay. Nou zonder gekheid, Chris Martin en Bono behoren beide toch wel tot de beste mannelijke vocalisten ter wereld. Gemiste kans, maar gelukkig is hij door, hopelijk volgende week beter!

    Sumera is erg goed, maar haar stem is erg dun. Wel terecht door.
    Sarina vond ik echt de verrassing van de avond, wat een stem! Weinig zenuwen bij haar gelukkig. Geweldig gedaan, wat mij betreft de beste performance van de eerste liveshow.

    Nou nog 1tje dan: BadBoyz. Ondanks dat ik ze iets te gladjes en iets te gemaakt vind, waren ze wel goed en daarom ook terecht door. Jammer dat ze bij het horen dat ze door waren naar de tweede liveshow reageerden alsof ze Xfactor gewonnen hadden. Had wel ietsje minder gemogen. Maar goed, ik snap hun enthousiasme ook wel.

    Al met al een erg leuke eerste liveshow ook al liep het nogal uit, het decor en de geluidseffecten waren weer geweldig! Petje af voor Wendy dat ze nu gelijk weer op het podium staat na een zware bevalling. Martijn blijft ook een hele leuke presentator! Super duo samen!

      /   Reply  / 
    1. Chanti

      als je eens wist hoe de Badboyz persoonlijk waren praatte je niet zo over ze:)
      en zowiezo weetje hoeveel hun ervoor gedaan hebben om de muziek wereld in te komen?
      j-me is al vanaf zn 5e bezig met serieus zingen..!
      laat ze lekker TE enthousiast reageren..

        /   Reply  / 
  37. moniek

    ach geen leugens!!!!!!!

      /   Reply  / 
  38. Nek

    Jaap stak er inderdaad met kop en schouders bovenuit… Maar waar was zijn NEK?!? ;)

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      flauw hoor…:S

        /   Reply  / 
  39. Silvia

    Mijn favoriet is Mathijs. Hij zingt niet briljant, is geen ‘hunk’, maar heeft wel dat ene iets wat je niet kan omschrijven. Mooie bewegingen a la Chris Martin, maar toch zichzelf. Jaap, supermooie stem, maar geen X-factor. Sarina, Danielle, Maaike en Kelvin vind ik naar mijn smaak iets te flauwtjes of juist te gemaakt. Sumera is ook weer zo’n ongrijpbaar geval. Briljant, maar ze moet indd ophouden met het hele zenuwenverhaal. BadBoys is gewoon een goede act. 4Granted moet werken aan de vocals en performance. Wat Fierce betreft; blij dat ze weg zijn. Het was een heerlijk optreden, maar die meiden trekken het nooit samen in de showbizz. En wat Janna betreft; die moet in bruine kroegen de klanten in vervoering brengen met Janis Joplin-krakers om vervolgens aan de shots te gaan. Supermuzikaal, maar niet slim genoeg en niet commercieel genoeg om te beseffen waar Nederland van houdt.
    Zo, dat was weer een lap tekst, maar het is ook zo’n heerlijk onderwerp om je mening erover de wereld in te gooien….

      /   Reply  / 
  40. Daantje

    Vorig jaar was de strijd aan het begin van de liveshows al afgetekend, Lisa was de gedoodverfde en overduidelijke winnares. Dit jaar steekt niemand er met kop en schouders boven uit, geen opvallende acts (zoals vorig jaar Whatever) een tweede Rev&Ross act (Bad Boyz). Maar misschien kunnen Danielle, Maaike en Sarina nog groeien. Sumera mag eruit, die is mij veel te nerveus en iets in haar uitstraling…brrr. Heb nog geen echte favoriet gezien die mij helemaal raakt. Behalve Romy, maar ja die werd onterecht thuisgelaten, had liever haar dan Sumera in de liveshows gezien!

      /   Reply  / 
  41. PINHEAD

    Ik vond Sarina echt de beste van de avond, Jaap was ook erg goed! 4Granted vond ik het slechtste van de avond, maarja die hadden ook echt een duf nummer, maar dat is geen excuus…
    Fierce was eigenlijk wel verassend goed, had wel meer van hun willen zien maarja… Dat Janna eruit ligt, ligt denk ik vooral aan haar uitstraling.

      /   Reply  / 
  42. Rick

    Wat heerlijk dat de rellen hier alweer zijn losgebarsten!

    Heb de hele uitzending net teruggezien en ik kan je zeggen; Fierce had moeten blijven! Die meiden zijn echt goed en ze hebben iets wat we in NL nog niet hebben!

    Janna had van mij de jury visits al niet hoeven overleven en haar reactie na haar vertrek zegt genoeg; een ordinaire Amsterdamse die zichzelf fantastisch vindt, maar daar ben ik het niet zo mee eens..
    Behalve dat ik haar heel erg onsympathiek vond overkomen, begrijp ik ook niet waarom mensen nou zo laaiend enthousiast waren over haar stemgeluid.. Ze kon wel zingen, maar ik vond haar niet echt een eigen geluid hebben, het was mij iets te veel Pixie Lott/Joss Stone..

    Danielle vind ik echt plastic fantastic en wat een slechte uitvoering van Bad Boys, dan hoor je zooo duidelijk dat ze niet beschikt over de kracht die bijv. Alexandra Burke wel heeft.. Ze is veel te veel geplamuurd en ze praat ook heel irritant, wat mij betreft hadden ze haar net zo goed ook meteen weg kunnen sturen..
    Stacey heeft duidelijk de verkeerde keuze gemaakt,echt heel erg zonde.. Met Romy, Kim en Sumera had ze de strijd nog wel kunnen winnen, nu moet de fantastische Sumera het alleen doen, want die Maaike vind ik echt zo 13 in een dozijn..

    De kopgroep is zich voor mij al aan het afsteken; Dony, Sarina, Sumera, BadBoyz, Kelvin en Jaap.

      /   Reply  / 
  43. Pingback: Ronan Keating zegt af bij X Factor en X De Leeuw | Zappen

  44. Roel

    Ik wordt die afgezaagde nummers zo zat!!En de overdosis glitter ook!! Voor de mannen is die mega gladde show duidelijk niet hun ding… ze voelen zich erg ongemakkelijk.
    Boyband is foute retro…maar commercieel.
    Sarina heel mooi gedaan…Toch heeft Sumera het ook weer geflikt…
    Ik mis Fierce en Janna nu al een beetje voor dat andere geluid.

      /   Reply  / 
  45. Pingback: 4Granted valt af in divashow X Factor | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>