Tv-oorlog: RTL begint ook op 9 juli met Holland’s Got Talent

Het is weer eens zover: twee afvalraces tegenover elkaar geplaatst. Op vrijdag 9 juli begint zowel het derde seizoen van Popstars bij SBS 6 als Holland’s Got Talent bij RTL 4. De spotjes voor de amusementsshow zijn vanavond in roulatie gegaan op RTL 4. De keuze mag opmerkelijk worden genoemd; niet alleen begint RTL nu dus ook met amusement in de zomer – doorgaans een periode voor herhalingen – maar RTL kiest dus ook de vrijdagavond uit. Kapitaalvernietiging?

Want laten we wel zijn: de zaterdagavond had ook een prima optie geweest. Dan is er namelijk ook niets op televisie en dat is wel veel aardiger naar de kijker toe. Die moet nu dus weer zijn keuze maken tussen twee talentenjachten. Weliswaar zijn er de nodige verschillen te noemen, het gaat toch om nagenoeg identieke programma’s.

Wie er zal gaan winnen? Ik vind het moeilijk te zeggen. Enerzijds denk ik dat heel veel mensen de aandachtsgeile Patricia Paay echt spuugzat zijn. Bovendien heeft het laatste seizoen van Holland’s Got Talent niet echt best gescoord op SBS 6. Maar: ik denk ook dat RTL goede ideeën heeft om deze talentenjacht op te lappen tot een show die wel enorm de moeite van het kijken waard is. De zender van Erland Galjaard heeft toch het voortouw genomen bij het kwalitatief beter maken van het tv-programma de talentenjacht.

SBS 6 heeft Popstars weliswaar vernieuwd met de jury – denk aan de meesterzet Marc-Marie Huijbregts als toevoeging – maar het lijkt toch meer van hetzelfde te worden. Weer wat malloten die auditie doen en weer mystery popstars. Desalniettemin is de afgelopen reeks uitstekend bekeken, wat ervan getuigt dat de kijker deze talentenjacht nog lang niet zat is.

Wel spannend, een tv-oorlog in de zomermaanden. Overigens komt RTL dit najaar op de vrijdagavond met de nieuwe talentenjacht The Voice, welke ook tegenover Popstars geprogrammeerd zal staan.

Zie ook:
- W00t! SBS 6 begint al op 9 juli met Popstars
- Gordon en Dan Karaty in jury Holland’s Got Talent
- RTL plaatst The Voice tegenover SBS’ Popstars
- Robert ten Brink en Patricia Paay doen Holland’s Got Talent

30 Reacties // Reageer

30 thoughts on “Tv-oorlog: RTL begint ook op 9 juli met Holland’s Got Talent

  1. casper

    ik kies rtl!
    Jullie?

      /   Reply  / 
    1. PigBag

      Geen van beiden.

        /   Reply  / 
    2. GK

      Inderdaad , geen van beiden ,word zo langzamerhand kotsmisselijk van die commercielen die de PO van alles beschuldigen en zelf geen haar beter zijn

        /   Reply  / 
  2. Martijn

    Begrijp wel dat rtl er iets tegenover wil hebben om de kijkers op de vrijdagavond van de laatste maanden vast te houden en dus niet vanaf het najaar achter de feiten aan wil lopen. HGT is daarbij de enige optie, omdat ze dat al aan het opnemen zijn. Aan de andere kant kunnen ze misschien beter vasthouden aan de oorspronkelijke planning,aangezien ik bijna zeker weet dat popstars deze strijd met gemak zal winnen.Maargoed achteraf zal blijken of ze de juiste beslissing hebben genomen, je moet toch je hele schema’s omgooien op deze manier.

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Ga er trouwens ook maar direct vanuit dat rtl nu ook een show van 2 uur neer gaat zetten ipv de gebruikelijke 1,5 uur.

      /   Reply  / 
  4. zwart gat

    De titel klopt niet… Nu staat er alsof er naast RTL nog een tweede zender op 9 juli begint met HGT…

    Echter, alleen RTL zendt HGT uit en SBS komt met Popstars dus beter is ‘TV-oorlog: ook RTL begin op 9 juli met een grote nieuwe show’ of ‘TV-oorlog: RTL start HGT gelijk met de start van Popstars op SBS’ of zoiets…

      /   Reply  / 
  5. Jarno

    RTL!

      /   Reply  / 
  6. Tim20

    ben ontzettend benieuwd naar beide shows, jammer dat RTL ons nu laat kiezen.
    Denk dat ik maar ontzettend ga zappen, dat is de enige mogelijkheid.
    Kan natuurlijk ook heerlijk op het terras gaan zitten en later via internet terugkijken ;)

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Kan je beter niet kijken en voor het terras kiezen. Zou mij niks verbazen als de trend van x factor wordt doorgezet en je moet gaan betalen voor de uitzendingen.

        /   Reply  / 
  7. Loek

    En wanneer is de finale van HGT ? Ook in mei 2011 ?

    Goh wat een vrije tijd op vrijdagavond. Popstars is pulp, HGT schat ik echt niet hoger in. Wie kent er nog de winnaar van Popstars ?

    Ik heb echt geen idee.

      /   Reply  / 
  8. Robbieboy

    rtl dus

      /   Reply  / 
  9. j006t

    Ik ga geen van beide kijken :D

      /   Reply  / 
  10. Rein

    ik geef RTL wel een kans als het slecht weer is. SBS kijk ik niet.

      /   Reply  / 
  11. mike112

    Natuurlijk wint SBS. He he, RTL kon blijkbaar niet anders dan ook maar zo vroeg te beginnen. Dat betekent dat ze bang zijn, heel erg bang. Niet des RTL s, wat is daar aan de hand?

      /   Reply  / 
  12. Nick

    SBS wint denk ik omdat heel NLD zo dom is om Popstars elke keer weer met marketingtrucs te kijken. Daarnaast heeft HGT nu een slechte naam gekregen, en denk ik dat er een deel niet eens bewust is dat het eerst bij SBS was.

      /   Reply  / 
  13. Chuck Bass

    Als RTL slim is beginnen ze een week eerder dan SBS6.

      /   Reply  / 
  14. tember

    Ik kijk beiden. Vind dit een belachelijke zet van RTL. Normaliter kijk ik RTL ipv SBS, maar ik ga niet in de zomer al elke vrijdag een programma kijken. Daar is de herfst voor, vind ik. Sowieso zijn en gaan nu veel mensen op vakantie.

      /   Reply  / 
  15. tember

    Ik kijk beiden niet, bedoel ik. :)

      /   Reply  / 
  16. Topmodel

    prima zo’n oorlog. maarre komt er nog iets leuk op tv?

      /   Reply  / 
  17. poppetje

    hahaha 1-0 voor SBS!
    RTL is bang! dat wordt paniek voetbal in Hilversum

      /   Reply  / 
  18. poppetje

    donderdag 8 juli is de najaarspresentatie van SBS.
    Manndag 12 juli die van RTL, als HGT niet goed scoort de 9e dan neemt RTL een enorm risico, dan zullen ze dat die maandag te horen krijgen van de pers.
    Ik snap niet waarom ze dat risico genomen hebben, ze hadden ook maar ongeveer 500 aanmeldingen voor Got talent, ze hebben echt moeten scouten… Go SBS!

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      12 Juli najaarspresentatie rtl??????????? Jammer zou dat zijn, want volgens mij gaat @Herman na de sbs najaarspresentatie op vakantie had ik gelezen en kunnen we dus jammergenoeg geen verslag verwachten en live tweets.

        /   Reply  / 
      1. Herman Roggeveen Auteur

        Vlg mij is 12 juli presentatie voor relaties van RTL. En volgt in augustus perspresentatie

          /   Reply  / 
  19. Martijn

    Erland laat in reactie weten dat zij dit al van plan waren en sbs waarschijnlijk op de hoogte is gekomen van deze beslissing en het toen ook naar voren hebben geschoven. Hierbij geeft hij aan dat we maar eens op de site moeten kijken waarin Joling dacht eind augustus te beginnen. Nou Erland we weten wel beter hoor wie deze keer de eerste was!

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      Had RTL vorrig jaar rond deze tijd OOK niet een tallentenjacht?

        /   Reply  / 
      1. Henk

        Ja, waar is elvis. Zo gek vind ik het ook niet dat ze al starten.
        Volgens mij waren ze het echt wel van plan bij rtl.

          /   Reply  / 
  20. Pingback: RTL 4 jaar lang op vrijdagavond met talentenjacht | Zappen

  21. Lenn

    Ik heb meegedaan aan Holland’s got talent, niet door trouwens, en het is zo’n commercieel gedoe!! Kijk, je weet als je aan zo’n programma meedoet, dat je afgezeikt kan worden. Maar al het gebeuren erom heen!! Robert ten Brink vind ik niet echt een sympathieke vent toen hij me interviewde..

    Nee, ga lekker met dit goede weer op het terras zitten of genieten aan het strand!!

      /   Reply  / 
  22. PINHEAD

    Ik ga HGT kijken, want ik ben Popstars echt zat, je krijgt toch eerst 15 weken audities…En dat aftellen dan, dat is echt zooo fout!

      /   Reply  / 
  23. sanne

    Ik kijk Hollands Got Talent,
    Dat komt omdat ik in het publiek heb gezeten bij de audities, en ik vind die mistery popstars ook niet leuk!

      /   Reply  / 
  24. Henk P

    De kijkers zijn nu de verliezers, ik vind het weinig respect hebben voor de kijker om 2 identieke programma’s op hetzelfde tijdstip uit te zenden. Rtl zou ik zeggen stel de volgende keer de kijker op 1 en hou op met deze tv oorlog, daar wordt niemand blij van.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>