John de Mol verkiest opnames The Voice boven Mipcom

In Cannes staat de Mipcom op het punt van beginnen, de belangrijkste tv-beurs in Europa. John de Mol heeft met zijn Talpa een aantal mooie programma’s te verkopen, zoals The Voice en Bonje met de Buren. Maar de mediatycoon zelf zal verstek laten gaan. De Mol geeft prioriteit aan de opnames van de zogeheten battles van The Voice of Holland.

In deze vervolgronde van de eerste audities laat elke coach zijn protégés tegen elkaar strijden, om de groep uiteindelijk uit te dunnen van 14 naar 7.

Volgens John de Mol is er al veel belangstelling voor The Voice of Holland. “Al na de eerste aflevering kwamen er telefoontjes uit Frankrijk waarin mensen vroegen wat The Voice nu precies was. Aanstaande maandag begint de tv-beurs in Cannes, ik verwacht wel dat daar het nodige gaat gebeuren”, zegt John de Mol in de media-uitzending van De Wereld Draait Door. “Ik ga daar zelf niet naar toe, want dinsdag en woensdag nemen we de battle op.”

Met het jongste kijkcijfer (2,7 miljoen kijkers voor aflevering 3  – het maakt The Voice tot de best bekeken talentenjacht sinds jaren) zal het voor Talpa een stuk makkelijker zijn om interesse uit het buitenland te wekken.

Wel wordt het spannend of The Voice of Holland ook na de geïnnoveerde auditierondes ook in de vervolgrondes nog onderscheidend zal blijken. Wellicht dat De Mol daarom in Nederland blijft, om het format zo goed mogelijk uit te werken. Hij staat er om bekend zeer nauw betrokken te zijn bij de uitvoering van zijn programma’s. De Mol: “Een tv-programma hangt aan elkaar van details, elk detail is belangrijk, het zijn de puzzelstukjes die op hun plaats moeten vallen.” Hij illustreert: “Die stoelen die omdraaien, dat wil je niet alleen zien. Je moet ook horen dat er wordt gedraaid.”

Zie ook:
- Alle berichten over The Voice of Holland
- John de Mol denkt The Voice snel aan buitenland te slijten
- The Voice of Holland; ik ben fan, jullie na vanavond ook
- John de Mol complimenteert Nick & Simon; Hij wordt wakker
- John de Mol: Kijker wordt uit stoel geblazen door The Voice

1 Reacties // Reageer

One thought on “John de Mol verkiest opnames The Voice boven Mipcom

  1. Steffan

    Ja, ben erg benieuwd hoe John de vervolgrondes gaat uitwerken. Ik heb op TV Angela horen zeggen dat de studio van de battles een boksring is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>