Liveshows The Voice of Holland goudmijntje voor RTL

Over twee weken beginnen de liveshows van The Voice of Holland. Met wekelijks meer dan 2,5 miljoen kijkers is het bijna vanzelfsprekend dat er veel animo is voor deze liveshows. Hoewel het publiek er helemaal voor naar de studio in Ede moet, zijn alle liveshows tot aan de finale van 21 januari toe uitverkocht. Dat levert RTL een leuk zakcentje op, want het goedkoopste kaartje was 24,50 euro.

Dat is fors meer dan er twee seizoenen terug nog bij de liveshows van X Factor werd gevraagd, waar een toegangskaartje 13 euro was. Bij The Voice of Holland is het zo, dat naarmate de finale dichterbijkomt, de toegangsprijzen ook omhoog gaan. Een Wie in januari op vrijdag naar de liveshow wil, moest meer dan 30 euro per kaartje betalen. Op Marktplaats worden deze toegangskaarten inmiddels voor (veel) meer van de hand gedaan.

In de studio is plek voor 1400 man. Een snelle rekensom leert dat RTL dus bij de eerste liveshows 34.300 euro omzet draait aan toegangsplaatsen alleen. De bezoeker krijgt daarvoor dus een liveshow (die in principe ook via thuis te volgen is – al is het live bijwonen wel een keer erg leuk) en een vertoning van De TV Kantine na de liveshow. Mijn ervaring is dat consumpties en eventuele uitrijdkaarten weer voor eigen rekening zijn.

RTL geeft aan graag de garantie te willen hebben dat mensen echt naar een liveshow komen, en bij file of regen niet de avond skippen. Ook wordt de vergelijking gemaakt met een concert, waarvoor 25 euro tegenwoordig een zeer gangbare tot goedkope prijs is. Het bedrijf richt zich sinds een jaar of twee meer op nevenactiviteiten als ticketing en het organiseren van evenementen.

Vanavond is eerst de tweede Battle-ronde te zien. De liveshows gaan op 12 november van start met 24 talenten. In de finale heeft elke coach uiteindelijk één kandidaat.

Zie ook:
- Talenten The Voice of Holland strijden in The Battle
- NLpop: Eind december The Voice of Holland in Concert in HMH
- Alle berichten over The Voice of Holland
- Nader kennis maken talenten The Voice of Holland – real life
- RTL meldt meer over The Voice of Holland – Real Life
- Liveshows The Voice met Martijn Krabbé en Wendy van Dijk
- Caro Emerald blij met The Voice; Laura Jansen fan van Ben
- ‘The Voice of Holland dè hit op tv-beurs Mipcom’
- NLpop: Anouk bedankte voor baantje coach in The Voice of Holland

29 Reacties // Reageer

29 thoughts on “Liveshows The Voice of Holland goudmijntje voor RTL

  1. Nick

    Uhm, de kaarten van de XFactor finale waren ook 30 euro hoor. En de reguliere shows 13 euro? Dan moet je even de feiten nachecken, want ik heb er destijds 22,50 voor betaald. En de finale was 30.

      /   Reply  / 
  2. Jan Willem

    De kaarten voor de liveshows van Idols 3 waren ook al 20 euro. =)

      /   Reply  / 
  3. Urwin

    Er staat nu ook een hele band dus is logisch dat het duurder wordt

      /   Reply  / 
  4. Bart

    Ede?? Waarom daar.

      /   Reply  / 
    1. Vincent

      Waarom niet? Talpa zoekt het tenminste eens een beetje buiten Hilversum. Studio Baarn, nu weer Lukkien.

      En de grote studio’s op het mediapark (22 en 24) zijn al bezet door andere programma’s de komende periode (dat is natuurlijk de echte reden!).

        /   Reply  / 
  5. Frank

    ‘Hoewel het publiek er helemaal voor naar de studio in Ede moet…’

    Want iedereen woont natuurlijk waar ‘hét’ gebeurt.. in de randstad……. De rest doet er niet toe…

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Die begrijp ik idd ook niet.

        /   Reply  / 
  6. Tim20 MJ

    Herman, ik word eigenlijk wel een beetje gek van ál die advertenties op deze site. Ben echt een vaste bezoeker, maar al die animaties die telkens in beeld komen en waarvan je bijna niet kunt zien waar de SLUIT-knop zit zijn echt irritant!

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Dat touwtje heeft een looptijd van een week, is mij gezegd. Dus ergens dit weekend verdwijnt ‘ie weer.
      En leuk voor jullie: ik hoop er straks een professionele camera van te kunnen kopen, opdat hier kwalitatief hoogwaardiger filmpjes verschijnen. In the end profiteren we er allemaal van :)

        /   Reply  / 
      1. Martijn

        Zo is het maar net!

          /   Reply  / 
      2. Tim20

        aha, oke dan!
        handig bedacht ;)

          /   Reply  / 
      3. Miep Meppen maar

        Herman, ik heb het efkies doorgebeld aan Joop van der Ende en John de Mol van die camera. Eerst trokken zze wit weg, maar na wat zuurstof was hun eensluidende antwoord, ‘Wij maken ons echt geen zorger, want hij is toch te klunzig om het dopje van de lens te halen’.

          /   Reply  / 
      4. Dom Blondjé

        Jaja, je hebt van die mannetjes die lopen te pochen met duur gereedschap. Een boormachine van 29 euro is niet goed genoeg, nee het moet minstens 1500 watt zijn en 400 euro kosten. Zaagmachines, beitelsets van Japanenische Steel, gelijk gelijk zwaarden, gereedschapskarren die zichzelf motorisch kunnen verplaatsen op de ingebouwde accu, erbovenop een gereedschapskoffer van puur leer en massief roestvrijstalen belsag. Mannetjes die lopen te pochen met hun gereedschap alsof ze een auditie doen voor een pornofilm waarin ook Nicolette van Dam en Doutze kroes als tegenspeelsters mee zouden doen.
        Het zijn dit soort mannetjes dus die als ze werkelijk hun gereedschap een keertje zouden moeten gebruiken, al bij de eerste klap van de hamer al hard naar het ziekenhuis moeten rennen omdat ze op hun duim hebben geslagen.
        En dit soort mannetjes kopen ook een professionele camera, tenminste, dat denken ze, omdat de verkoper dat heeft gezegd.
        Youtube staat vol met home-make-movies van dit soort top-regisseurs. Ze geven in ieder geval de film en televisie-industrie een nieuw impuls met hun bibberhandjes- en zeeziekte verwekkende kunsten op het Internetse Film Festival.
        En nou is er weer iemand die gaat voor de hoofdprijs, door een ‘professionele’ camera aan te schaffen.
        Nou Herman, ik wens je veel succes!!!

          /   Reply  / 
        1. M M m

          Pochen en De Hidden Cam van Herman.
          Zie het bovenstaande stukje

            /   Reply  / 
    2. Anna

      Tim, als je een adblocker in je browser installeert, heb je nergens meer last van.

        /   Reply  / 
  7. Stefan

    Ben eigenlijk wel blij met de locatie in Ede. Vanaf mijn huis is het nog geen kwartier rijden en Lukkien heeft een gratis parkeerterijn.

    Als er werkelijk 1400 man publiek in de studio kan dan is het ook daarom geen slecte keuze. Even ter vergelijking. Studio 24 biedt plaats aan ongeveer 750 personen. Idols had 1385 plaatsen en x-factor tussen de 950 en de 1000.

    Of je rekensommetje klopt weet ik niet aangezien er ook vaak een groot aantal vrijkaarten worden weggeven aan de familie van de kanidaten en aan de sponsoren.

      /   Reply  / 
  8. Mark

    Aan TVOH is te zien dat het een dure show is dus wat ze ook verdienen met de kaartverkoop heel veel geld zullen ze er niet mee maken (behalve als het elke week 3 miljoen kijkers trekt)

      /   Reply  / 
    1. Casper

      Denk er wel aan dat ze:

      A: Gesponsord worden door Vodafone
      B: Hele hoge reclamekosten kunnen vragen
      C: Ze kaartjes kunnen verkopen

      Dus eigelijk betaalt Vodafone alles en verdient RTL aan B en C.

        /   Reply  / 
  9. rtd

    wordt al TE veel uitgemolken…

      /   Reply  / 
    1. C

      Inderdaad. Ze hadden het gewoon bij de vrijdag moeten houden (niet TVOH – REAL LIFE op woensdag). Ook die 1.5 uur is nu 2 uur geworden op de vrijdag..

        /   Reply  / 
  10. rooZz

    hoi allemaal ik vindt the foice of holland gewoon zo leuk om te kijken , ik ben het nui ook aan het kijken:):):) xxRooZz

      /   Reply  / 
  11. Chiel

    Ik ben helemaal klaar met de voice na het zien van de battle wat duidelijk geen battle is maar een voorop gezet media gebeuren wat een nep allemaal
    respectloos
    the fake of holland

      /   Reply  / 
  12. rtd

    Belachelijk dat Jennifer U-bank door is… ze was overduidelijk slechter!!

      /   Reply  / 
    1. rtd

      bovendien staat er op de website van The voice, al vermeld wie er door zijn :S.. oke dat komt omdat het van te voren is opgenomen, dat weet ik. Maar iedereen moet zn mond houden of ze door of eruit zijn :S

      vaag…

        /   Reply  / 
  13. Chris

    Wat zie ik nou net in een promo? Volgende week om 22:30 The Sing Off na The Battle? :|

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

      Zou best kunnen, want er moeten er nog 2 ofso per coach afvallen voor de liveshows.

        /   Reply  / 
      1. Miep Meppen maar

        Ik hoorde dat Herman ze dan gaat volgen met zijn ‘professionele’ camera, speciaal voor dit blog. (zie ook het stukje van Dom Blondje)
        Een gewichtig onderwerp dusw met dit afvallen.

          /   Reply  / 
  14. lo

    vanaf the battle begreep ik dat het niet om de voice gaat maar om de populairste van allen.Zo ook de battle met ben en yvette.Yvette was verreuit de allerbeste kwa stem van hen tweeen.En dan gaat tattoo ben door :S vanaf dat moment ben ik gestopt met kijken.Laatst zag ik nog even een stukje en was met jennifer ieuw bank ,ze ging alleen maar door door haar broer ,want sorry zingen kan ze niet.dus nee jongens het gaat niet om de voice maar nog steeds als altijd om het uiterlijk.Hoop dat kim of leonie wint ;) maar wie is de mooiste he daar gaat het om ;) .Vind het doorgestoken kaart maar goed wie ben ik he

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>