X Factor 2011: Juryleden blazen hoog van de toren


Ruim 1,5 miljoen mensen keken vorig jaar naar de eerste aflevering van X Factor seizoen 3. Een prima score die RTL 4 goed wist vast te houden. Gaat dat ook lukken met het vierde seizoen? De juryleden roepen al heel de week dat de eerste aflevering erg goed is en dit seizoen ‘beter dan ooit’ is. Het zou dan ook wel heel raar zijn als ze zeggen dat het hoogtepunt al wel bereikt is of dat seizoen 4 zelfs minder is dan zijn voorgangers. Voor de gelegenheid is in elk geval flink uitgepakt: van a cappella audities in een hotelzaaltje naar optredens met orkestband in een uitverkochte Heineken Music Hall.

Enkele quotes van de juryleden.

Stacey Rookhuizen: “De opening van het seizoen is dit jaar fantastisch. Ik ga er niets over zeggen, maar ik vind het nu al beter dan vorig jaar. X Factor is ontspanning. Het is dit jaar gewoon weer te gek.”

Gordon: “Vorig seizoen is mega succesvol afgesloten. Holland’s Got Talent trok in de finale 2,6 miljoen kijkers, The Voice of Holland ging er overheen met 3,5 miljoen kijkers. Vanavond is er ook veel concurrentie, maar X Factor is vanavond echt anders. Niet meer suffe audities in een hotel, maar helemaal te gek in de HMH. Het is echt het Engelse format nu.”

Eric van Tijn: “The Voice of Holland was ons voorprogramma. maar nu gaat het écht gebeuren. Nu heb je even Ben, maar straks komen wij met iemand anders. Mensen worden fan van ons, daar ben ik van overtuigd.”

En RTL 4-baas Erland Galjaard: “Binnen het genre talentenjachten heeft RTL 4 een grote diversiteit. Bij Holland’s Got Talent ziet men zeer uiteenlopende kunsten voorbij komen en The voice of Holland is vooral een podium voor de meer ervaren zangers. Met het internationale succesformat X Factor krijgen de boy & girl next door, of ze nou 16 of 60 zijn, alleen of in een groepje zingen, de kans om hun dromen uit te laten komen. De x factor is meer dan zingen.”

Er wordt dus hoog van de toren geblazen door de juryleden. Die natuurlijk een belang hebben bij zo veel mogelijk kijkers. Of RTL zichzelf in de vingers heeft gesneden bij deze talentenjacht met The Voice of Holland, zal morgen misschien blijken bij publicatie van de kijkcijfers. Mijn persoonlijke gevoel: de auditieshow is nog lang niet klaar. Maar een iets langere adempauze had zeer welkom geweest.

X Factor, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Stacey Rookhuizen: X Factor 2011 beter dan vorig jaar
- Video: Eerste promo X Factor 2011
- X Factor 2011 met wereldhit-zanger Sebastiaan Westerhout
- Sterren Dansen op het IJs begint gelijktijdig met X Factor

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “X Factor 2011: Juryleden blazen hoog van de toren

  1. Mark

    show is te snel achter elkaar en ze zijn te overtuigd van hun succes. Ik gok (en hoop) dat sbs meer kijkers gaat trekken.

      /   Reply  / 
  2. Steffan

    Iets langere adempauze was misschien goed geweest, maar mensen die van talentenjachten houden gaan toch wel kijken! Zoals ik!

    Ik voorspel dat SBS en RTL ongeveer dezelfde hoeveelheid kijkers heeft. Beide 1,5 miljoen ?

      /   Reply  / 
  3. Nick

    Al was het maar 2 weken… alhoewel aan de andere kant: Dan waren er kijkers al overgelopen naar SBS en zitten daar twee weken in… Ik hoop echt dat er veel mensen kijken. In de UK heeft het zo veel meer gebracht door het met publiek te doen. Ik ben bij 2 opnames hier in NLD geweest en het was erg vernieuwend en leuk!

      /   Reply  / 
  4. Patricia

    Ik vind de reacties van de jury rond uit schandalig lekker makkelijk om van die lage opmerkingen te maken echt triest…..

      /   Reply  / 
  5. Willem

    Ik moet zeggen dat ik de aanpak dit keer wel erg kan waarderen. Ook heb ik tot nu toe al wat onverwacht talent voorbij zien komen. Dat kan ik wel waarderen. Jammer dat Gordon nog steeds weinig respect kan opbrengen voor mensen die wat minder of niet goed presteren. Natuurlijk gaan die mensen daar zelf staan, maar de spanning is wel extra hoog nu er publiek bij is en om dan maar onder de desk weg te duiken is wel erg laag bij de grond, letterlijk en figuurlijk dus. Wat me ook stak was de opmerking tegen die blinde man, maar die pakte hem meteen terug en dat deed ie heel goed. Dus nu nog wat meer respect voor de deelnemers en het kan een hit worden, mits je niet talentenjacht moe bent geworden inmiddels…

      /   Reply  / 
    1. Bernard

      Gelukkig dat juryleden kunnen zeggen wanneer het echt bagger is.
      Ik ergerde me telkens tot in de finale zo erg aan de jury van ‘the voice of Holland’ die elke keer weer de deelnemers de hemel in prezen zonder te durven zeggen dat het soms best wel vals was, dat ik naar andere programma’s ben gaan zappen. Ook vaak saaie nummers en te degelijke (saaie) optredens.
      Geef mij dan maar Popstars of X-factor: lekker spontaan, origineel en soms ook heel goed zangtalent. Veel leuker en spannender. Pittige reacties van de jury maakt het voor mij leuker en het is wel zo eerlijk voor de kandidaten om terecht commentaar te krijgen.
      Je weet van Gordon dat hij soms vervelend kan reageren. Daar kun je rekening mee houden. Je moet je toch ook op een volle zaal en miljoenenpubliek voorbereiden. Dan moet je wel tegen een stootje kunnen.
      Vooral doorgaan met X factor.

        /   Reply  / 
      1. Willem

        Bernard, een beetje scherpe kritiek is ook niet erg, zolang dat maar kritiek is waar men wat mee kan. Maar dat is iets anders dan iemand belachelijk maken, en dat is wat Gordon vaak doet. Overigens gebeurd dat ook te vaak bij Popstars. Natuurlijk zie ik ook wel dat er mensen gaan staan die ronduit slecht presteren, maar dan nog kun je best wat respect tonen, want men gaat er toch maar even staan. En uiteraard kan een slechte performance ook veroorzaakt worden door zenuwen, want het is niet niks als je jezelf in een minuut of anderhalf moet zien te bewijzen. Inderdaad waren ze bij The Voice soms erg positief, zelfs als een optreden niet goed ging, en als dat gebeurd, mag er ook best wat van gezegd worden, maar ik kan het persoonlijk wel waarderen als dat op een waardige manier gebeurd. Mensen zijn toch al zo hard voor elkaar.

          /   Reply  / 
  6. noname

    X Factor was leuk met nieuwe opzet…hahah!

      /   Reply  / 
  7. Robin Franken

    Vanavond heb ik samen met mijn partner genoten van de XFactor. Veel talent gehoord en gezien. Waar ik me aan erger is die kwal van een Gordon. Bah bah en nog eens bah. Doe origineel man, wordt tijd dat ze je vervangen. Moet je nou altijd van die opmerkingen geven met een tintje? Mijn respect voor jou is flink gedaald. Wat zeg je?
    No way, ook wij zijn gay, maar laten dat absoluut niet merken.

      /   Reply  / 
  8. dutcheconomist

    RTL4 launched the fourth new season of X Factor. Previous winnars of the show include Jaap Reesema, Lisa Lois and Sharon Kips. …

    for those how prefer English comments, we try

      /   Reply  / 
  9. kokkie

    je heb gelijk dat gordon onder de desk ging kan echt niet. Maar verder was het een leuke show …

      /   Reply  / 
  10. Lottee.

    Het was leuk! maar ik en mijn vriendinnen, zijn samen al heel lang een succes volle muziek groep. en we willen nu graag meedoen aan xfactor..
    Kan dat nog?, en hoe kan dat?
    xxx,ons.

      /   Reply  / 
    1. Willem

      Stuur gewoon eens een mailtje naar RTL. Ze zijn eventueel ook wel telefonisch te bereiken. De nummers zie je vaak op teletekst, en zullen dus vast ook op Internet te vinden zijn. Succes.

        /   Reply  / 
  11. peter gielen

    x-factor, voice of holland, dancing whit the stars, uri ghaller
    en noem ze maar op. weten jullie hier in nederland niks beter
    uit te zenden dan allemaal die spelletjes en kwisjes, staan
    jullie zo graag in de belangstelling, boer zoekt vrouw of wat
    nieuws zwartjoekel zoekt vrouw of gerard joling heeft zwarte
    vriend. nederlandse tv gewoon om van te kotsen. bah bah bah.

      /   Reply  / 
  12. ingrid nap

    Kan het niet laten toch even een reactie te plaatsen omtrent het afgelopen programma van de x-factor.

    Wat een aanfluiting,
    de commentaar van voor de jury

    Op de beeldschone dame (volgens de jury)met een minder zang talent.was zonder pardon door, zegt ze ook nog achteraf met een piep stemmetje, dank je wel jury zal de volgende keer beter zingen………………..walgelijk

    daarna commentaar op de doorsnee roodharige

    Deze dame in kwestie was volgens de jury niks, stem had wel iets maar haar uiterlijk.nou ja vond ik ook belachelijk want ze was gewoon naturel beetje make-up en leuk kapseltje en tada…

    vervolgens moest zij tweede keer zingen.
    Zowel eerste keer als tweede keer zong ze supermooi.

    Als ik de dame met roodhaar was had ik bedankt, want wat is ze voor schut gezet.

    voor de volgende ronde is het vast toedeloe beeldschone(althans de jury) en welkom roodharige.

    walg voor mij geen x-factor meer dit jaar

      /   Reply  / 
  13. Marcel

    Ik vind dat Angela Groothuis niet geschikt is als jury lid, ze kraak soms kandidaten af en dat geeft op zich niks, maar zelf is ze ook niet zo geweldig. Maar zelf denkt ze van wel, maar heb haar een paar keer gezien samen met Berget en Julia wat wel 2 echte zangeresen zijn. Ze had daar ook nog het hoogste woord terwijl ze de minste van de 3 is. Haar colegas zeiden zelf ook dat ze vals zingt en alle aandacht moet hebben. Dus laat Berget en Julia beter samen door gaan als ze teminste weer wat willen gaan doen en laat groothuis thuis of eerst zangles nemen. Uitgerekend zulke types hebben ook nog altijd kritiek op andere.
    Dus Angela Groothuis per direct uit de X-Factor jury. Maar ja ze is nu eenmaal publiciteits geil maar zingen????? Dat kan ze (niet meer)

      /   Reply  / 
  14. Willem

    Zo leuk als het begon, veel optredens, weinig gewauwel, zo triest is het nu. De uitzending van vanavond is echt pure zendtijdvulling á la SBS. Lijkt me logisch als mensen afhaken, daar de aandacht op deze manier snel verslapt. Ik kan me overigens ook prima vinden in een paar reacties hier, dat de jury niet erg betrouwbaar overkomt. Ze hebben duidelijk een voorkeur en dat doet de mensen die hun best doen, en prima presteren, maar er “wat minder goed uitzien” niet altijd evenveel recht. Voor vanavond heb ik het wel weer gezien…

      /   Reply  / 
  15. Mja

    Wat een eikel zeg die Erik van Tijn, hoe kun je iemand zo de grond in trappen, ook Gordon zakt voor mij weer helemaal terug in de strond, ik begon ‘m net weer te waarderen met z’n nieuwe groep, stom hoor om iemand zo te vernederen voor zoveel mensen, hebben deze twee eikels dan helemaal geen gevoel, dit is bijna net zo erg als zinloos geweld, iemand zo de grond in trappen, wat een voorbeeld voor de jeugd en van Angela had ik wel verwacht dat ze er tegen in zou gaan maar die lachte ook heerlijk mee, nee dit hoef ik niet meer te zien ik kijk wel wat anders

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>