X Factor 2011 met wereldhit-zanger Sebastiaan Westerhout

Terwijl in Nederland nog bijna niemand het er over eens lijkt wie nu de beste kandidaat in The Voice of Holland is, staat een volgende groep talenten alweer klaar. Dit weekend zijn de eerste audities voor X Factor 2011 afgenomen in de HMH en daar is heel wat talent op afgekomen. Zo ook Sebastiaan Westerhout, die al een wereldhit scoorde als vocalist voor Basshunter  (aka Bazzheadz) en het nummer Now You’re Gone, dat bijvoorbeeld vijf weken op 1 stond in het Verenigd Koninkrijk. Aanwezig publiek meldt Zappen.blog.nl dat Sebastiaan glansrijk door is naar de volgende ronde.

Now You’re Gone werd in Nederland een dikke hit in de originele uitvoering van Basshunter: Boten Anna. Ook de Gebroeders Ko scoorden een hit met een Nederlandstalige versie. Voor de internationale markt is een Engelse tekst geschreven, welke dus is ingezongen door Sebastiaan, die zichzelf toen Sebastian Westwood noemde. Hij is daarbij geholpen door Mental Theo. Dat nummer is op YouTube meer dan 100 miljoen keer bekeken.

Opmerkelijk is dat Westerhout ook al meedeed aan de allereerste Idols in Nederland en daarin doordrong tot de top 30. Vervolgens is hij niet door de jury afgewezen, maar is hij zelf afgehaakt, valt te lezen in de biografie van artiestenbureau Jan Vis.

Voor de nieuwsgierige talentenjachtkijkers: deze fansite heeft wat foto’s verzameld die ‘stiekem’ zijn gemaakt dit weekend. Hierin een aardige indruk van het decor. Ongetwijfeld duiken er spoedig filmpjes op YouTube op. De jury is verder intact gebleven: Eric van Tijn, Stacey Rookhuizen, Angela Groothuizen en Gordon. Presentatie door Martijn Krabbé en Wendy van Dijk. Eerste uitzending op vrijdag 28 januari.

Bekijk de video van Basshunter en Now You’re Gone met de vocalen van Sebastiaan:

Zie ook:
- Eerste audities X Factor in Heineken Music Hall
- Eerste audities X Factor voortaan met publiek
- Alle berichten over auditieshows

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “X Factor 2011 met wereldhit-zanger Sebastiaan Westerhout

  1. Richard

    WOW vet decor, net als in engeland!

      /   Reply  / 
  2. Richard

    off topic. Eric Dikeb mag vandaag optreden geven voor jury @ britains got talent

      /   Reply  / 
  3. joris

    nog een aanvulling: ze studeren allemaal 2 liedjes in.. erg vaak wordt gevraagd of ze wel zeker zijn dat ze ‘dit’ liedje zingen en niet het andere (soms is die namelijk leuker). En iedereen die weg werd gestuurd door de jury vroeg of ze niet alsnog het andere liedje mochten zingen. De jury werd hier aardig gek van

      /   Reply  / 
  4. kokkie

    laat holland got talent maar presenteren door nick en simon vind ze leuk samen doen

      /   Reply  / 
  5. Hendrik

    Afgelopen Zondag heb ik een optreden gezien van Sebastiaan Westerhout bij X factor. Wat kan die kerel zingen en hij verdient absoluut een finale plaats. Zowel de juri alsmede het publiek gaf hem een staande ovatie. Wat een stem heeft hij.

      /   Reply  / 
  6. Maurice

    Ik was er zaterdag bij, er was toen een blinde man. En hij was geweldig. Over het algemeen vond ik het niveau zelfs nog hoger liggen dan bij tvoh. De jury’s lat lag trouwens ook erg hoog.

      /   Reply  / 
  7. gorr

    Ik was er4 december. Die blinde was echt goed inderdaad. De jury is ook lekker grappig. Mooi decor. Goeie zang. Gaat een leuk x-factor seizoen worden

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>