Angela Groothuizen twijfelt over jureren in X Factor

Mocht er volgend jaar een nieuwe serie van X Factor bij RTL komen, dan trekt Angela Groothuizen zich mogelijk terug als jurylid. Ze vindt twee talentenjachten in één seizoen veel werk, bovendien stoort het haar dat niet altijd de kandidaat voorop staat in X Factor. “Ik houd zó van X Factor. Ik ben dol op het coachen van jong talent. Maar ik ben wel aan het nadenken of ik het nog eens een jaar zo wil doen”,  vertelt ze aan deze blog.

Groothuizen wist dit jaar de finale te bereiken met Adlicious. De groep kreeg te maken met een complicerende factor doordat de vader van Adlicious-lid Shirly in de periode van de liveshows kwam te overlijden. “Je wordt dan achteruitgezet, het duurt weer even voordat je dan op je oude niveau zit. Want als er iets op je keel slaat, zijn het wel emoties. Ze waren veel beter dan ze toen konden laten zien. Bohemian Rhapsody vond ik een hoogtepunt, maar ook One was geweldig.”

Juist dat optreden van One werd door de andere juryleden kritisch onthaald, volgens Angela vooral om acts van andere juryleden veilig te stellen. “Eric begon toen opeens te zeiken, daar had ik geen zin in. Daarom schoot ik ook zo uit, ik was pissig! Ik dacht: ‘Zullen we eens gewoon een keer met de kandidaten bezig zijn in plaats van de strijd tussen de jury onderling?’. Ik heb het daar later nog met Gordon over gehad. Het is moeilijk. Je moet een programma maken. Maar ik ben wel zo monomaan, dat als ik bezig ben met een kandidaat, me daar op richt en niet op een programma maken.”

Groothuizen had het ook moeilijk met het tempo waarin X Factor The Voice of Holland opvolgde. “Het was best zwaar. Voor de kijker voelde X Factor misschien als een afgelikte boterham en dat voelden wij ook allemaal wel, daar moesten we hard tegen vechten. Uiteindelijk hebben we goed gescoord en heeft het een fantastische winnaar opgeleverd. Ik heb enorm genoten, maar het is wel veel. En veel achter elkaar, dat had Gordon ook, die daarna met Holland’s Got Talent aan de slag moest.”

Zenderbaas Erland Galjaard kan nog niet met zekerheid zeggen of X Factor in 2012 terugkomt op RTL 4. “We zijn in overleg, de kans is vrij groot. Ik zie nog geen reden om met de talentenjacht te stoppen, zeker niet als ik naar de cijfers kijk. En als ik stop, zou ik als concurrerende zenderbaas het meteen overpakken. Het alternatief is het plaatsen van een dramaserie. Dan haal je op de top een marktaandeel van 26 of 27 met een uur televisie. Terwijl je met een talentenjacht boven de 30 zit met twee uur televisie. Dus ja…”

Zie ook:
Perspresentatie komisch The Voice of Holland; live tweets
- Angela: Niveau The Voice of Holland hoger dan vorig jaar
SBS 6 opent inschrijving talentenjacht The Winner Is…
- RTL stopt mogelijk met X Factor na lopend seizoen
- Gordon: Knoop doorgehakt; X Factor in 2012 weer terug op tv

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Angela Groothuizen twijfelt over jureren in X Factor

  1. pieter

    Ik mag hopen dat RTL ook twijfelt om met Angela door te gaan bij X FACTOR.

      /   Reply  / 
  2. tim

    Ze heeft helemaal gelijk, X Factor is een toneelstukje van de jury. En als ik Angela was zou ik nu ff stoppen met deze shows.

      /   Reply  / 
  3. !#Michael#!

    Angela uit de jury en Marianne er in. Daarnaast de presentatie vervangen door Winston en Lieke :)

    dan kunnen beide shows wel maast elkaar staan, nu lijkt het er te veel op!

      /   Reply  / 
  4. E-Online

    Ik snap het wel dat Angela hierover twijfelt. Het is leuk om aan het werk te zijn en blijven maar zo succesvol als het eerste seizoen TVOH zal X Factor niet worden.

    X Factor heeft een paar jaar geleden een complete makeover gekregen en heeft het daarna 3 jaar succesvol volgehouden. Misschien niet direct na TVOH programmeren maar zoals HGT in de zomer. En een complete makeover met nieuwe juryleden. Heeft bij de Brote X Factor dit jaar ook gewerkt. Alleen Gordon mag blijven, de rest eruit.

      /   Reply  / 
  5. Robin

    X Factor mag best terug komen.. maar dan WEL met nieuwe jury en presentatieteam.

    Wat het is nu wel erg veel Wendy & Martijn + Angela.

      /   Reply  / 
    1. tamara

      Vind het martijn geweldig doen!

        /   Reply  / 
      1. Robin

        Het gaat er niet om dat Martijn het niet goed doet, maar hij doet The Voice ook al samen met Wendy, dubbelop lijkt me.. dus vernieuwing jury + presentatieteam kan geen kwaard.

          /   Reply  / 
  6. Anoniem

    Gewoon beetje verjongen.
    Jonge frisse mensen in de jury, bijv. Glennis Grace.
    En presentatie door Lieke en Winston of Chantal en Martijn.

      /   Reply  / 
  7. Nick

    Ze moeten eens goed naar X Factor UK kijken

      /   Reply  / 
  8. Martijn

    Hoezo is het alternatief alleen een dramaserie?!
    Kan hier wel uit opmaken dat hij voor x factor of Moordvrouw gaat kiezen. In dat geval nog maar een seizoen X factor dan, desnoods met vernieuwde jury en presentatie! Moordvrouw lekker op de zondagavond programmeren. vrijdag en zaterdag moet je gewoon blijven opvullen met ( live) amusement shows.

      /   Reply  / 
  9. Martijn

    Ze kunnen toch ook een nieuwe talentenjacht bedenken? Vernieuwing binnen het genre is prima. Strijdt der Coverbands bijvoorbeeld? Het is maar een idee….
    weet niet of ik een nieuwe seizoen weer zou gaan volgen of er moet wel heel veel aan gesleuteld worden.

      /   Reply  / 
  10. Topmodel

    Ik vind dat Eric van Thijn moet blijven. ik kan die man eindelijk waarderen en vind hem, ondanks de zeer aanwezige Gordon, en het feit dat HJ Smits op het moment redelijk uitgekakt is, de “vader” der juryleden. Volgens mij is hij sinds het begin van Idols betrokken bij talentenjachten op tv. Op zich zijn er genoeg verschillen tussen de voice en Xfactor, maar de presentatie zorgt ervoor dat het op elkaar lijkt. Al zie ik niet snel gebeuren dat wendy door haar liefje aan de kant wordt gezet, terwijl dat wel de meest logische keuze zou zijn.

    Angela is voor mij de “moeder” der talentenjachten, van alle coaches zou ik het liefst haar als coach willen hebben. Ze stelt kandidaten erg op hun gemak en geeft op een positieve manier aan dat iemand niet goed is in tegenstelling tot botte opmerkingen van sommige juryleden (al moet ik bekennen dat ik om sommige botte opmerkingen heerlijk kan lachen)

      /   Reply  / 
  11. Nick

    Eric zeurt alleen nog maar, irriteert me echt zwaar. Behalve eigen acts

      /   Reply  / 
  12. Nathan

    Ik ben het met de meeste hier eens!
    Nieuwe presentatie: Lieke/Chantal met Winston.

    Jury:
    Gordon, want hij hoort er gewoon in! (hoofdjury)
    Glennis Grace of Dewi pechler (Jonger iemand)
    Dan nog een vrouw, iets wat een ‘ouwe rot’ in het vak.
    Mannelijke producer.

    Decor van de liveshows zoals het nu in de UK is en het wordt weer knallen!

      /   Reply  / 
    1. tijn

      Ajb geen Lieke en Dewi..vreselijk

        /   Reply  / 
  13. musiclover.nl

    ^ Hey Nathan, dat is een goed idee,dan zou ik ook weer gaan kijken.

      /   Reply  / 
  14. Nick

    Wat dacht je van gewoon Wendy en Martijn

      /   Reply  / 
    1. tijn

      ja helemaal mee eens

        /   Reply  / 
      1. Nathan

        ajb geen wendy en martijn even na de voice.
        Niet om hen, maar we zien ze te-veel!

          /   Reply  / 
        1. tijn

          vooruit. Tooske dan!

            /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>