RTL in 2012 niet met X Factor maar TVOH Junior

Op 20 januari is de grote finale van The Voice of Holland en een week later begint RTL 4 aan The Voice of Holland Junior. Dat meldt De Telegraaf. In de talentenjacht kunnen kinderen tussen de 6 en 14 jaar blind auditie doen. De presentatie is wederom in handen van Wendy van Dijk en Martijn Krabbé, de volwassen coaches zijn nog niet bekend. De nieuwe talentenjacht heeft wel als gevolg dat een vijfde seizoen van X Factor op de lange baan wordt geschoven, al sluit RTL niet uit dat die talentenjacht nog eens terugkeert.

Producent Talpa maakt een slimme zet. Want The Voice is inmiddels aan meer dan 30 landen verkocht en in veel van die landen ook een groot succes. Daar zal men wel oren hebben naar de junior-variant, John de Mol kan dus wederom een format wereldwijd gaan uitrollen.

Van RTL 4 is het een gewaagde zet. Zelf vind ik al die juniorversies vaak geen kont aan, zoals die kandidaten met fluwelen handschoenen worden aangepakt en er zelden echt sprake is van een ongeëvenaard optreden. Aliyah uit Holland’s Got Talent was verre van feilloos. Maar ze wist wel de harten van de kijker te stelen, dus in die zin vorm ik waarschijnlijk de uitzondering op de regel en zit er straks weer een miljoenenpubliek klaar.

The Voice of Holland Junior lijkt in elk geval een alternatief te zijn voor The Winner Is… van SBS 6, waar vooral volwassen kandidaten met zang proberen te imponeren. Al blijven het natuurlijk twee auditieshows die gelijktijdig worden uitgezonden. Ik gok dat Talpa, producent van beide titels, er alles aan doet om The Winner Is… en The Voice of Holland Junior niet rechtstreeks tegenover elkaar te laten staan.

Overigens vind ik het heel verstandig om X Factor even niet te programmeren. Dat kwam op mij dit seizoen toch over als ‘mosterd na de maaltijd’ na The Voice of Holland. RTL heeft lange tijd gezocht naar een twist die weer nieuw elan zou kunnen geven aan X Factor, maar dat werd blijkbaar niet gevonden. Met The Voice of Holland Junior komt de zender toch weer met een jaar lang talentenjachten op de vrijdagavond. En ik gok in de zomer een nieuw seizoen Holland’s Got Talent en dan vanaf september opnieuw The Voice of Holland.

Zie ook:
- John de Mol: The Voice Kids moet supercool zijn
- Tweevoudig ex-talentenjacht-kandidaten in The Winner Is…
- John de Mol gaat voor nog meer kwaliteit bij The Voice
- The Voice of Holland ijzersterk terug, aflevering 2 nog beter
- Angela Groothuizen twijfelt over jureren in X Factor

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “RTL in 2012 niet met X Factor maar TVOH Junior

  1. aaron

    Weet niet of dit nou wel zo’n slimme zet is…

      /   Reply  / 
  2. Geenstijl

    Natuurlijk wel een slimme zet, al scoor je de helft dan heb je alsnog een score boven de 1.5 miljoen.

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Weet niet of dit gaat boeien. Daarnaast vind ik Martijn de beste presentator die er is, maar voor de kinder versie hadden ze best eens voor iemand anders kunnen kiezen, ook voor het onderscheid tussen beide varianten. Nou ben ik geen fan van Nicolette van Dam, dus ik zat meer te denken aan bijvoorbeeld Carlo en Chantal of Chantal samen met Winston.
    Er waren volgens mij betere opties voor de vrijdagavond. Bijvoorbeeld:
    -Show rondom coverbandjes;
    - Just the two of us.

      /   Reply  / 
  4. Lisa

    Herman heeft de balle verstand van zingen en al helemaal niet van jkinderen die zingen. Hij weet niet eens het verschil tussen het Junior Song Festival en het Eurovisie Junior Songfestival.
    Zijn uitspraak over Aliyah bewijst het nog maar eens: – Aliyah uit Holland’s Got Talent was verre van feilloos. Maar ze wist wel de harten van de kijker te stelen, dus in die zin vorm ik waarschijnlijk de uitzondering op de regel en zit er straks weer een miljoenenpubliek klaar. – Hij heeft het hier wel over een 11-jarige. En misschien moet hij zijn oren maar eens goed te luisteren leggen bij wat de echte fdeskundiggen over haar zeggen?
    Herman is zelfs nog in staat om zulks soort opmerkingen te gaan maken over de toen 6-jarige Connie Talbot (BGT 2007) De grootste wereldster ooit uit een talentenjacht voortgekomen en waar internationale supersterren en echte muziekdeskundigen van over de hele wereld van zeggen dat zij de beste zangeres is van de 21-e eeuw.. Zoek maar eens bij Youtube – Connie Talbot News – en overtuig jezelf.

      /   Reply  / 
  5. Tim20 MJ

    The Winner Is komt op donderdag, dus geen rechtstreekse concurrentie.

      /   Reply  / 
  6. Willeke

    Ah nee.. Blegh ben ik nu de enige die echt geen flikker aan The voice vind? Bah.. Word allemaal zo uitgemolken! Doe dan weer een nieuw seizoen van Love Letters.. Die trouwshow die Linda de Mol presenteerde.. Was een leuk programma, jammer dat het er niet meer op is gekomen :(

      /   Reply  / 
    1. shaggy

      ik ben het helemaal met je eens. Alle talentenshows moeten gewoon stoppen.

        /   Reply  / 
  7. JohndeMol

    x-factor is veel leuker. the voice jury doet erg nep en overdreven en de “humor” van nick en simon en vanvelzen is echt tenenkrommend slecht en niet grappig. Ik erger me erg aan dat nick en simon coaches moeten zijn van mensen die 100x beter zijn
    “rosanne ik weet dat er heel veel mannen zijn”
    The voice doet alsof, x-factor heeft ziel.

      /   Reply  / 
  8. Wouter

    Het uitmelken is nu echt begonnen.

      /   Reply  / 
  9. karel heems

    ik vind dit serieeus echt brilant plan dat op 20 januari de grande finale is van the voice of Holland 2! live bij RTL4 endat een week later op 27 januari helaas niet een nieuw & het 5e seizoen van xfactor! van start om 20:30 bij RTL4 maar dan begint namelijk the voice of holland Junior! dan begint komende zomer ik denk dat dan op 13 juli het 5e seizoen van holland”s got talent! van start gaat dan begint op 21 september het 3e seizoen van the voice of holland! bij RTL endan is de finale op 18 of 19 januari 2013 endan begint een week later op 26 januari om 20:30 Bij RTL4 een nieuw 5e seizoen van xfactor! met gloedNieuwe Reeks afleveringen en dan weer als presentatie Duo martijn & Wendy en in de jury Gordon eric angela stagy rookhuizen en voor de volgende langverwachte x factor editie 2013 daar worden in de HMH te Amsterdam in November & December 2012 wel wederom opgenomen ik kijk nu gek genoeg uit naar x factor! seizoen 5 ik volg deze talent show nu 1 jaar missen maar begin 2013 is die weer bij RTL op tscherm hoppelijk weer net zn succes serie met top zangers & zangeresen en top clubjes enzo

      /   Reply  / 
    1. B.2

      Je praat als een 8-jarige.

        /   Reply  / 
  10. Den

    Ben ook niet zo enthousiast en heeft Rtl4 geen andere presentatoren om een keer een grote show te presenteren.. Ik heb niks tegen Wendy en Martijn maar een ander gezicht zou voor de afwisseling wel fijn zijn!

      /   Reply  / 
  11. Peter

    ECHT KUT DAT XFACTOR ER NIET MEER IS OP DE VRIJDAG !!!!
    X FACTOR was juist zo cool !!! Beter dan TVoice of !!!!!!!
    XFACTOR FOREVER !!!!

    Martijn en Wendy doen het allebei erg goed !

      /   Reply  / 
  12. Peter

    Komt Ralph Wouters nog een keertje op tv ?
    Met het programma Now or Never of zoiets of loveletters
    wel leuk vind ik Fort Boyart erg spannend en amusant !
    Dit soort tv moet vaker vind ik.

      /   Reply  / 
  13. Zo

    Hier word ik niet warm of koud van. De junior versie gaat rtl maken of breken.

      /   Reply  / 
  14. Ronaldo

    THE VoiceOver volgend jaar op SBS vanaf september. Geer en mande presenteren het.

      /   Reply  / 
    1. rob

      Jaja absolute toppresentator die Mande

        /   Reply  / 
  15. John Doe

    Het uitmelken is begonnen

      /   Reply  / 
  16. vincetn

    super leuk,

    maar wanneer zullen die auditie’s zijn dan??

    hoop dat mijn vrienden daar aan mee gaan doen anders geef ik ze op maar wanneer????????????????????????????????????????????????????? p.s. ik wil zelf ook haha

      /   Reply  / 
  17. Romée

    Ik vind het een erg leuk idee! Maar inderdaad wel gewaagd!
    Ik denk er ook wel over om mee te doen ook al kan ik ook nog een jaartje wachten en dan mee doen met de volwassen Voice.
    Maar aangezien je niet als een klein kind wordt behandeld lijkt het mij wel wat!

      /   Reply  / 
  18. charity

    heey ik heb een vraagje, iedereen zegt dat ik een hele mooie stem heb en dat ik me snel ergens voor op moet geven en me moeder wou me toen opgeven maar even een vraagje:HOE GEEF IK ME OP EN WAAR??

    krabbel terug op me website:WWW.123WEBSITE.NL/CHARITYJANSEN

    of volg me op twitter:CHARITYJANSEN/LOVESCHARITY

    of krabbel terug op facebook:CHARITYJANSEN

    of krabbel me terug op hyves:SMEXYMEISJJ

    of krabbel me terug op msn:[email protected]

    krabbel me gwn terug oke;p

    xx charity:)

      /   Reply  / 
  19. Nienke

    Wat Lisa zegt, daar sta ik echt kaarsrecht tegenover. Ik ben het dan ook volkomen eens met Herman. Aliyah was goed voor een 11-jarige, maar ze moet nog heel heel heel veel leren. Dat Nederland zo gevoelig is voor de “schattigheids-factor” vind ik dan ook zo ontzettend irritant. Natuurlijk is het knap van zo’n meisje, maar het optreden zat vol fouten en ze was op dat moment niet de gedoodverfde winnaar. Elf jaar of niet, leeftijd moet er niet toe doen. Daarbij horen we waarschijnlijk toch niets meer van Aliyah, misschien een single en over is het succes. Ze is te jong en dat zal bij the voice kids precies zo zijn.

      /   Reply  / 
    1. Tamara

      Helemaal met je eens! Het klopte ook gewoon niet..een 11 jarige die daar gemaakt een liefdeslied over probeert te brengen…en iid het optreden zat vol fouten, dat maakt niets uit maar absoluut geen winnaar.En dan the voice of kids. leuk voor degene die mee willen doen maar mij persoonlijk trekt het helemaal niet en ga ook zeker niet kijken! Voor degene die mee doen…veel succes!

        /   Reply  / 
  20. Gianni

    ik ben 16 en wil ook graag meedoen met een zangprogramma maar bij Tvoh moet je 18 zijn en bij de junior is het maar tot 14 waar kan ik dan bij meedoen ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>