SBS 6 laat BN’ers schatzoeken in De Schat van Oranje

Hoewel er nog geen seconde is opgenomen van De Schat van Oranje, is het nu al één van de indrukwekkendste programma’s die gisteren is gepresenteerd door SBS 6. De zendergroep probeert weer een nieuw Expeditie Robinson-achtig programma in de markt te zetten. Net 5 maakte dat programma ooit groot en probeerde het nog met Terra Incognita nadat Expeditie Robinson door Talpa werd weggekaapt.

In De Schat van Oranje gaan 13 bekende Nederlanders op zoek naar een verborgen schat uit de VOC-tijd. De schat ligt verborgen op een onbewoond eiland.

Met name het filmpje dat werd getoond bij De Schat van Oranje is spectaculair. We zien oude schepen in een stormachtige nacht varen, een draaikolk naderend. De voice-over vertelt dat veel schepen deze storm niet doorstonden. Maar één VOC-schip wist wel aan de Portugese armada te ontkomen: de Oranje. De bemanning wist zelfs de schat van de Oranje veilig te stellen en verstopte dit op een eiland. Nu zijn er aanwijzingen opgedoken waardoor het mogelijk moet zijn om deze waardevolle schat te vinden.

Wie De Schat van Oranje gaat presenteren, is nog niet bekend, evenmin als de deelnemende BN’ers. Ik zou zelfs geen SBS 6-presentator kunnen bedenken die hier goed invulling aan kan geven. Wellicht dat ze Johnny de Mol weer van Veronica lenen? De Schat van Oranje wordt geproduceerd door Eyeworks, bij mijn weten de eerste keer dat deze partij een dergelijk programma maakt. Met het succes van de VIP-versie van Expeditie Robinson op RTL 5 in het achterhoofd, lijkt De Schat van Oranje een potentieel succes.

Zie ook:
- Net 5 slaat terug met Robinson-achtig programma
- Expeditie Robinson beleeft recordopening
- Cycloon, de grot en divagedrag in Expeditie Robinson

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “SBS 6 laat BN’ers schatzoeken in De Schat van Oranje

  1. Hugo

    Klinkt goed! Dit zou zomaar het eerste SBS- programma kunnen zijn waar ik naar ga kijken.

      /   Reply  / 
  2. Robin

    Klinkt erg interessant. Zou zomaar eens een succes kunnen worden voor SBS6.

      /   Reply  / 
  3. Erik

    Ben benieuwd wat dit gaat worden, klinkt allemaal nog erg vaag. Goed dat ze dit aandurven, maar het zou zomaar à la Terra Incognita te ingewikkeld, vergezocht en moeilijk kunnen worden…

      /   Reply  / 
  4. Mercator

    Het lijkt bijzonder veel op het Vlaamse programma Mercator, dat erg succesvol was op EEN…..

      /   Reply  / 
  5. Valpa

    Mercator was een erg goed en mooie gemaakt programma. Hier zou SBS zich weer op de kaart kunnen zetten met kwaliteitstelevisie! Maarrr.. past dit bij hun doelgroep? Ik zie zoiets toch liever bij de PO!

      /   Reply  / 
  6. vinn

    Stel dat sbspresentatoren hier (verplicht) aan mee doen oke… maar vele zullen het niet aandurven door de slechte naam van sbs, alleen zou John de Mol wel met een flinke zak geld kunnen smijten maar ik denk dat de deelnemers de standaard mensen zijn: Fajah Lourens, Lange Frans, Geert Hoes etc.

      /   Reply  / 
  7. luuk

    “De Schat van Oranje wordt geproduceerd door Eyeworks, bij mijn weten de eerste keer dat deze partij een dergelijk programma maakt”
    nou eyeworks heeft zo iets soortgelijks gemaakt voor engeland, ik denk dat het hier veel zal oplijkenhttp://www.eyeworks.tv/catalogue/catalogue_item/t/treasure_island

      /   Reply  / 
  8. Martijn

    Kunnen Danny de Munk, Henk-Jan Smits en Maurice Wijnen mooi aan meedoen. Ze moeten toch werken voor hun geld lijkt mij :P

      /   Reply  / 
  9. S Llofjes

    Hummm… Schazoeken.. ik doe dat elke dag en dat valt niet mee moet ik zeggen. Ik ben al jaren aan het schatzoeken, maar heb er nog nooit een gevonden. Elke dag als ik weer thuis kom denk ik, ‘misschien vind ik vandaag wel een schat?’ Maar elke keer vinf ik toch alleen maar een stelletje lamlendige secreten in mijn huis!

      /   Reply  / 
    1. Robbieboy

      Whaha, jij hebt nu echte humor

        /   Reply  / 
  10. Bas

    Lijkt me heel leuk ! Ga zeker dan kijken, maar ik hoop niet dat we deelnemers krijgen die met ER/PE/WIDM/71N/PC etc. hebben meegedaan meedoen, maar ook niet zo een al te (bekend) overheersend type…

      /   Reply  / 
  11. Bas

    Babette van Veen zowiezo doet mee ! Kan je zien via twitter :P Ze heeft geen tweet meer gestuurd sinds dat ze zijn begonnen met opnames en je kunt aan haar tweets aflezen dat ze weg gaat … en Erik van er Hoff volgt haar als een van de laatste :)

      /   Reply  / 
  12. André de Hooge

    Ik kijk deze ook weer allemaal hoor; erg leuk vind ik ze!!

    Alle succes aan Liza Sips, Babette van Veen, Hugo Metsers, Emil Ratelband, Euvgenie, Rob Geus, Thomas Berge en de anderen!!

    Dat de beste moge winnen!!!

      /   Reply  / 
  13. sem

    weet iemand waar je zn kaart kan uitprinten??????????

      /   Reply  / 
  14. sem

    weet iemand waar je zn kaart kan uitprinten met die heksagonen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>