Stemmers Holland’s Got Talent krijgen meteen tussenstand

De tweede liveshow van Holland’s Got Talent is vanavond te zien op RTL 4 en daar blijkt een noviteit in te zitten. Wie dit seizoen zijn stem uitbrengt op de favoriete act, krijgt meteen een tussenstand te horen. Dat blijkt onder andere uit tweets van mensen die bij de eerste liveshow per sms hun stem uitbrachten. Zij ontvingen een bevestigings-sms met daarin de informatie hoeveel procent van de stemmen hun act had en welke positie daar aan gekoppeld was. Voorheen kregen stemmers alleen een bedankje, op sommige momenten werd in de show zelf een rangschikking bekendgemaakt.

In eerdere talentenjachten als X Factor of The Voice of Holland werd bijvoorbeeld door de presentatie genoemd welke acts op dat moment bovenaan stonden of wie er in de gevarenzone zat, gebaseerd op een actuele tussenstand. In Holland’s Got Talent is zo’n moment niet meer ingebouwd, dat gaat nu exclusief naar de stemmers.

Televoting en belspelletjes hebben altijd onder de loep gelegen van mededingingsautoriteiten, terwijl het zulke lucratieve inkomstenbronnen zijn voor tv-zenders. RTL lijkt nu een nieuwe manier uit te proberen om het stemmen te stimuleren.

In de tweede liveshow zijn optredens van Streetwise, Choo Choos, Nigel Voets, Rowan de Mongoolse keelzanger, Monique, Ibarra, Looney Tunes Crew en Magnum.

Holland’s Got Talent, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Tienerrapper Anouar in eerste liveshow Holland’s Got Talent
- Megawinsten belspellen tv verder aan banden
- RTL en SBS schikken belspelletjes elk voor 9 miljoen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stemmers Holland’s Got Talent krijgen meteen tussenstand

  1. Farborough

    “Dat blijkt onder andere uit tweets van mensen die bij de eerste liveshow per sms hun stem uitbrachten.”? En het werd natuurlijk door Robert ten Brink meerdere keren in de uitzending verteld

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Twee golden ticket-winnaars in liveshow Holland’s Got Talent | Zappen

  3. Pingback: Holland’s Got Talent: Na 4 solisten nu groep als winnaar? | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>