Idols halverwege, maar chemie Chantal en Martijn nog altijd afwezig

De dertiende finalist SergeHet is zover, alle finalisten van Idols III zijn bekend. De Limburgse Serge heeft vanavond de wildcard bemachtigd, en mag zich bij de andere twaalf finalisten voegen. Volgende week is de eerste finaleshow. Ondertussen lopen de kijkcijfers van Idols elke week verder terug (vorige week 1,5 miljoen), en lijkt het presentatieduo Chantal Janzen en Martijn Krabbé maar niet naar elkaar toe te groeien.

Ook vanavond was het bij vlagen weer tenenkrommend wat de twee pres(en)teerden. Zo opent Martijn bijna elke week met de obligate vraag aan juryvoorzitter Henk Jan Smits of het spannend gaat worden. En dan antwoordt Henk Jan met een voorspelbaar ‘dat de kandidaten heel dicht bij elkaar liggen’. Want hij kan moeilijk zeggen dat het al een gelopen race is, of dat het helemaal niet spannend gaat worden. Dan zou de kijker meteen afhaken.

Bleef het maar bij die ene, geijkte vraag. Maar nee, tussen de optredens en het finalemoment, stikt het er van. Of de kandidaten last hebben van zenuwen. Of ze iets kunnen met de kritiek danwel feedback van de jury. Of ze er zin in hebben. Hoe ze het verdere kandidatenveld vinden. Het lijken allemaal open vragen, maar schijn bedriegt; de kandidaten kunnen eigenlijk maar een antwoord geven, wat ze dan ook doen. De gesprekjes die de spanning moeten verhogen, terwijl de kijker zijn telefoon grijpt om te stemmen, ontstijgen vaak niet het niveau van koetjes en kalfjes.

We schreven al eerder niet erg onder de indruk te zijn van het presentatieduo. Toen gaven we ze het voordeel van de twijfel, dat Chantal en Martijn mogelijk in hun rol moesten groeien. Maar nu Idols III halverwege is, zou de chemie al wel moeten werken. En dat doet het niet. Dat betekent dat het nog wel eens dertien moeizame finaleshows kunnen worden, waarbij we haast terugverlangen naar Tooske en Reinout.

Zie ook:
- Idols duikt fors onder de twee miljoen kijkers
- Idols wildcard pechcard? Jury legt lot dertiende finalist in handen kijkers
- Idols bewaart lekkerste (?) voor het laatste: Harm en Raffaëla

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Idols halverwege, maar chemie Chantal en Martijn nog altijd afwezig

  1. Valentein

    Ik vind ze allebei vreselijk voor het programma, vooral Martijn. Idols kan me nauwelijks meer boeien.

      /   Reply  / 
  2. ROb!*!

    Ik vond Tooske ook veeeel beter dan Chantal & vond Reinout wel beter als Martijn!
    Tooske deed het gewoon top!

      /   Reply  / 
  3. Jan

    Tooske deed het echt goed, het lijkt wel of Chantal de kandidaten ook niet serieus neemt. Martijn vind ik het eigenlijk wel oké doen.

      /   Reply  / 
  4. Ruben

    De presentatie van Idols 1 en 2 was inderdaad veel beter dan die van Idols 3. Vooral Martijn Krabbé vind ik slecht, hij zeikt steeds de jury af. Chantal Janzen is nog wel goed. Jammer is het trouwens dat Edwin Jansen niet meer in de jury zit; hij gaf altijd de beste en meest humoristische commmentaren. Ook logisch dat Idols 3 minder kijkers trekt dan de vorige delen; Idols is ondertussen al een gewoonte van Nederland geworden. Er moet een keer een ander soort talentenjacht komen die nóg interessanter en beter is. Dat zal leuk zijn!

      /   Reply  / 
  5. Thea

    Ik kijk niet naar programma’s die gepresenteerd worden door Martijn Krabbe. Zelden zo’n tenenkrommende zelfingenomen gladjakker gezien. Neemt mensen niet serieus en kan geen zin formuleren zonder flauwiteiten. Triest dat deze man nog op TV te zien is.

      /   Reply  / 
  6. Bert

    Werkelijk bedroevend wat Chantel Janzen laat zien. Geen humor, geen spontaniteit, geen creativiteit. Ze staat als een zoutzak op het podium. Svp zsm vervangen. Martijn Krabbe is wat beter maar ook hij ergert zich zichtbaar aan Chantal Janzen. In ieder geval beter dan het clichémannetje Reinout Oerlemans.

      /   Reply  / 
  7. Gert Jan

    Inmiddels is het wel een stuk beter geworden, vind ik. Gelukkig maar, want in het begin kon ik me er wel echt aan storen. Ik begin me nu meer aan Jerney te ergeren, ze past echt niet bij de andere twee.

      /   Reply  / 
  8. Ruben

    Pff. Zucht. |-)
    Wanneer gaan mensen zich eindelijk met zichzelf bemoeien ipv alleen maar andere mensen af te zeiken?
    Doe het zelf maar is, kijken of je dan nog kan lachen.
    Wie er ook presenteren, of het nou Tooske of Chantal is, Reinout of Martijn, het blijft ‘Idols’ en dat hoeven jullie echt niet af te kraken omdat jullie je ergeren aan de zogenaamde ‘gladjakker’ en ‘zoutzak’.

      /   Reply  / 
  9. Richard

    Ik moet zeggen, echt leuk geschreven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>