Idols uitslag trekt zelfde miljoenenpubliek als bij Boris en Maud

RaffaëlaEr zijn 3.452.000 potentiële kopers voor de single Right Here, Right Now van Raffaëla. Dat is namelijk het aantal mensen dat haar gisteravond zag winnen van Floortje. Idols de Uitslag evenaart daarmee het aantal kijkers van Idols II, toen 3,4 miljoen mensen Boris van Maud zagen winnen. Maar het staat nog altijd in schril contrast met de 4,7 miljoen kijkers van de climax bij Jamai en Jim.

We hebben het hier al eerder geschreven, en we schrijven het nog eens: Idols III was niet zo succesvol als zijn voorgangers. De vrienden van Medialog (in de rechter zijkant) hebben een lijstje bijgehouden met de kijkcijfers, en daaruit blijkt dat Idols stelselmatig zo’n half miljoen minder kijkers trok dan de eerste twee edities.

Zo keken er 3,1 miljoen mensen naar de halve finale van Idols I, 2,7 miljoen naar de halve finale van Idols II en 2,1 miljoen naar de halve finale van Idols III. De finale van Idols werd gisteren gekeken door 2,9 miljoen kijkers, de backstageshow door 1,6 miljoen en de uitslag dus door bijna 3,5 miljoen mensen.

Idols III wist slechts acht afleveringen meer dan 2 miljoen kijkers te trekken, terwijl Idols II daar slechts twee keer onder kwam; twintig keer keken er meer dan 2 miljoen kijkers, twee keer zelfs meer dan drie miljoen. Idols I scoorde zes keer minder dan twee miljoen kijkers en zat daar elf keer boven. Overigens telde Idols III meer afleveringen dan zijn voorgangers.

Waar dat mindere succes aan ligt? Dat blijft natuurlijk speculatie. Je kunt je voorstellen dat mensen na twee edities het kunstje wel hebben gezien, al ben ik nog altijd groot fan van liedjeswedstrijden op televisie. Misschien komt het ook wel door de gewijzigde samenstelling; jurylid Edwin Jansen bedankte voor de eer en de presentatie kwam in handen van Martijn Krabbe en Chantal Janzen. Vooral aan die laatste heb ik nooit kunnen wennen; geef mij maar Tooske Breugem-Ragas.

Zie ook:
- Hoe Idols toch nog tot een goed einde kwam :-)
- Vrouw: Ultieme wraak op Henk Jan Smits: Raffaëla Idol 2006!!!
- Raffaëla: "Het haalt me niet uit wie er wint"
- Nlpop: Raffaëla op weg naar platina
- Nlpop: Idols hergebruikt prachtig liedje Right Here, Right Now
- Nlpop: Floortje (Idols) al geflopt in de muziekindustrie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Idols uitslag trekt zelfde miljoenenpubliek als bij Boris en Maud

  1. Desiree

    Geef mij maar Chantal. Tooske deed er alles aan om maar snel de tekst van Reinout ook even te zeggen. Die waren echt bezig met wie krijgt de meeste tekst en wie is er het meest in beeld. Dit jaar was het wat luchtiger. Die andere 2 waren zo stijf. Gister ook met die enorme microfoon in de backstage show. Daar zie ik Tooske niet lollig mee doen. Chntal ziet overal de humor van in. Nee dit duo vind ik prima voor Idols. Veel beter.

      /   Reply  / 
  2. Joost

    Ach, de kijkcijfers nemen gewoon iets af, omdat het nieuwe ervan af is. Maar dat is niet echt een probleem, want Idols trok telkens bijna 2 miljoen kijkers en daar is RTL dik tevreden mee. Heeft er trouwens iemand gelet op al die split screen advertising gisteravond? Voorbeeldje: bij de uitslag begon Chantal te praten en kwam opeens Rexona in beeld. Reken maar dat die heel flink hebben moeten betalen!! Ice Age 2 is gisteren ook veelvuldig gepromoot voor een flinke zak met geld.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>