X Factor: Henk en Henkjan kibbelen voort

Lange tijd waren kemphanen Henk Temming en Henkjan Smits rustig in X Factor. Maar nu de finale nadert, zetten ze hun stekels weer op. Afgelopen weekend was al te zien hoe de meningen van beide juryleden haaks op elkaar staan. Het leidde tot de nodige confrontaties, waar Marianne van Wijnkoop ongemakkelijk tussen zat. In het AD kibbelen de twee juryleden nu voort.

"We kunnen het best met elkaar vinden, maar in de uitzending word ik soms gewoon moe van Henk", vertelt Henkjan. "Dat is dan wederzijds", aldus Henk. Talentscout Henkjan vindt dat Henk niet goed te werk gaat. In een uitzending van X Factor zei hij al eens dat Henk 'wel diamanten kan vinden, maar niet polijsten'. Nu beweert hij in de krant dat hij het beter zou hebben gedaan met de 26+-categorie dan Temming.

Temming stelt daar tegenover dat zijn kandidaten een langere levensduur hebben. "Over vijf jaar hoor je van mijn kandidaten zeker nog veel. Van Henkjans beschermelingen betwijfel ik dat ten zeerste. Die zijn niet uniek genoeg, zijn te herleiden naar wat er al is."

Opnieuw komt Temming met zijn stokpaardje Anja Wessels aanzetten. "Voor het eerst heeft Nederland iemand van wereldniveau. En dan bedoel ik de klasse Christina Aguilera, Céline Dion en Barbra Streisand. Als ze in Amerika weten dat er hier zo een rondloopt, komen ze haar morgen halen. (…) Nederland vindt Trijntje Oosterhuis z’n beste zangeres. Anja is beter."

Dat terwijl collega-juryleden Henkjan en Marianne vinden dat Anja een kunstje uithaalt, en dat haar liedjes zelden de emotie raken. Ik ben het daar volkomen mee eens. Anja kan misschien technisch goed zingen, het doet me niets als ze daar staat. Ik zou nooit een cd van haar kopen. Dat ze zo ver is gekomen, heeft volgens mij vooral met sympathie-stemmen te maken, omdat de jury haar telkens zo hard aanpakt. Wanneer ze zaterdag mild zijn, vliegt ze er hopelijk zondag uit.

Overigens: Anja en Henk lieten zich afgelopen week de complimenten voor het arrangement van Fields of Gold welgevallen. Oorspronkelijk zong Sting dat nummer, nu in de uitvoering van Anja in een inderdaad wonderschoon arrangement. Alleen ken ik dat arrangement al in de uitvoering van Eva Cassidy. Die zong het nog 1000 keer mooier dan Anja. Maar niemand die naar die topzangeres verwees in X Factor.

Al dat gekibbel maakt X Factor wel leuk om te kijken. Ik ben het bijna altijd eens met Henkjan en Marianne, die zeggen steekhoudende dingen. Henk Temming heeft wat mij betreft echt geen verstand van dit soort zaken. Mocht er een tweede X Factor komen, dan hoeft hij van mij niet meer terug te komen.

Zie ook:
- X Factor: X6 op het nippertje gered
- Waar is de spanning bij X Factor?

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “X Factor: Henk en Henkjan kibbelen voort

  1. Stefan

    Ik ben t eigenlik behoorlijk oneens met jou.
    Ik vind Anja wel heel erg goed. En heeft niks met sympathie stemmen te maken denk ik, als iemand dat afgelopen weekend kreeg, was het wel Richy.

      /   Reply  / 
  2. Frozzy

    Tja, ik ben ook niet met je eens, meer met Stefan. Henk is niet zo charismatisch maar wél een echte muzikant. Ik vind Henk goed, maar dat gekibbel tussen de muzikant en de ‘ik-weet-wat-verkoopt’ Henkjan is voor mij juíst een irritatiefactor. Anja vind ik wel goed, en Ruben had wellicht een stuk langer moeten blijven. Richie mag er nu uit van mij, hij heeft lang genoeg in het programma gezeten voor zijn niveau.

      /   Reply  / 
  3. Martijnjdd

    Bij een nieuwe serie moet Henk juist blijven. Het is iedere week weer geweldig om te zien hoe hij dwars tegen de meningen van Henkjan en Marianne ingaat. Ik ben het lang niet altijd met hem eens, maar hij zorgt voor de broodnodige variatie. Henkjan en Marianne zijn het voor 95% met elkaar eens en dat is dodelijk saai.
    Henk moet dus blijven.

      /   Reply  / 
  4. Vincent

    Bedoel je in de eerste zin van alinea 5 niet iets anders??

    “Dat terwijl collega-juryleden Henk en Marianne vinden dat Anja een kunstje uithaalt”

    Moet dat niet HenkJAN en Marianne zijn?

    Ik volg XFactor niet, maar zo snap ik het al helemaal nietm eer ;)

      /   Reply  / 
  5. Ramon

    en bedoel je niet…

    Ik ben het bijna altijd eens met Henk en Marianne, die zeggen steekhoudende dingen

    maar Henk-Jan en Marianne?

    Van mij mogen ze nu wel meteen stoppen met x-factor.
    Doe maar liever een concert van Sharon er voor in de plaats. ;)

      /   Reply  / 
  6. Herman

    euh, ik geloof dat ik inderdaad wat henk-verwarring had. is aangepast :)

      /   Reply  / 
  7. daphne

    vind de jury behoorlijk kinderachtig voor Henk temmink hij heeft echt geen verstand van muziek zelf mn oma zingt nog beter dan Anja van mij mag ze morgen weg heb dr een keer live horen zingen en hoop dat echt nooit weer mee te maken wat zingt die griet vals!!! en die commentaar die richy vorige week over zich heen kreeg vond ik ook nergens op slaan Anja had er vorige week al uit gemoeten ipv christian

      /   Reply  / 
  8. Misses.

    Ik kijk het niet, maar volgens mij is dit gekibbel alleen maar een wanhopige poging om meer kijkcijfers te scoren, aangezien er ook aardig wat mensen (waaronder ik) alllang genoeg hebben van de ‘Idols-formule’ (Idols I, Idols II, Idolds III, Pop Stars The Rivals).

      /   Reply  / 
  9. sharon

    Ik ben het dit keer helemaal met je artikeltje eens! ik vind het gewoon zielig worden hoe die Henk temming steeds buiten de toon valt met zijn oordeel. Ook ik ben het veeeeel meer eens met Marianne en Henkjan dan met Henk. Blij dat hij nu uit de wedstrijd ligt!
    Ik wordt er ook een beetje moe van hoor, van dat gekibbel tussen Henkjan en Henk. Arme Marianne zal ik maar zeggen…. Ik ben zeker niet de enige! Ook de kandidaten waren het gekibbel tussen die twee beu…Ik vind dat Henk temming wel weg kan uit dat programma, mocht er nog zoiets komen… Hij is wel een muzikant, maar echt geen talentscout of iemand die mensen cast. Henkjan en Marianne vind ik wel heel goed!

      /   Reply  / 
  10. hubertientje

    ja dat was me ook meteen opgevallen. Gelukkig dat iemand anders dat ook heeft gemerkt, want Henk Temming liet Anja ten onrechte met de eer strijken!!! Ik vind Anja overigens niet echt slecht hoor, maar ze moeten wel eerlijk blijven. Dat Henkjan het niet opmerkte. Hij vindt het toch zo interressant om steeds de bron van bepaalde liedjes op te zoeken. Vertel me nou niet Henkjan , dat je Eva Cassidy niet kent????

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>