Weer een talentenjacht: Bijna Beroemd

Terwijl SBS en RTL zich voorbereiden op een nieuwe programmaoorlog, trekt de NCRV haar eigen plan door in de zomer al met een talentenjacht te komen. Niet zomaar een talentenjacht, maar de meest veelzijdige ooit: Bijna Beroemd. Iedereen die ook maar denkt een talent te hebben waar geld mee te verdienen valt, mag opdraven voor een jury. Dat varieert van zingen tot acteren tot jongleren tot limbodansen tot wat eigenlijk niet? Maar waar zagen we dat toch eerder?

Precies, bij SBS 6. Die zender haakte toentertijd razendsnel in op de Idols-hype door met D'r Op of D'r Onder te komen. Daar oordeelden Chantal Janzen, Harry Klooster en Bavo Galema over de talenten van de freakshow kandidaten die langskwamen. Niet met veel succes, volgens mij heeft het programma nooit de beoogde laatste uitzending gehaald.

Afijn, nu kunnen die lui het dus proberen bij de NCRV. Niet op een tijdstip in de vooravond, maar primetime op zaterdag. Want deze show moet het ouderwetse zaterdagavondgevoel terughalen, stelt presentator Jochem van Gelder. Die mag de show samen met Jetske van der Elzen doen, die volgens Jochem toch wel erg zwanger in beeld is. Verder in de jury: Ferdi Bolland en Catherine Keyl.

Om heel eerlijk te zijn: ik loop er niet warm voor. Enerzijds vanwege de herinnering hoe saai D'r Op of D'r Onder was, anderzijds vanwege praatjesmaker Jochem van Gelder. Ik kan er niets aan doen, maar ik krijg een enorme zapdrang als ik die man zie. Ik ben benieuwd wat het programma gaat doen, want het heeft wel het beste tijdslot in de week gekregen.

Bijna Beroemd, 20.25 uur, NCRV

Zie ook:
- 15 Minutes of Fame bij de NCRV

1 Reacties // Reageer

One thought on “Weer een talentenjacht: Bijna Beroemd

  1. Rob

    Ik vond Bijna Beroemd een erg lekker programma!
    Volgens mij velen met mij, gezien het marktaandeel van 21 procent.
    Dit is voor een eerste uitzending meer dan goed.
    Het wordt duidelijk gewaardeerd dat er ook in de zomer nieuwe programma’s worden gemaakt. Fijn dat er deze zomer niet alleen maar herhalingen worden uitgezonden!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>