‘t Schaep krijgt opnieuw vervolg

Goed nieuws! Er komt een derde serie van ‘t Schaep. Met wekelijks bijna 2 miljoen kijkers voor de nieuwe afleveringen van ‘t Vrije Schaep zat het er in dat de KRO graag een vervolg wilde. En die wens is nu omgezet in een opdracht voor Frank Houtappels, die ook de huidige reeks schreef. Nieuwe afleveringen hoeven echter niet op korte termijn te worden verwacht.

‘t Vrije Schaep is een serie gebaseerd op de originele scripts van Eli Asser. Enkele jaren terug zond de KRO al een remake uit van ‘t Schaep met de Vijf Pooten en sinds een maand of twee kunnen we op vrijdagavond kijken naar de nieuwe avonturen.

‘t Schaep met de Vijf Pooten speelde zich af in een Amsterdamse kroeg in de jaren ’60. ‘t Vrije Schaep kent dezelfde hoofdrolspelers, maar is gesitueerd op een camping in de jaren ’70. Hoe de derde serie er uit komt te zien, is niet bekend. Mogelijk speelt zich dit opnieuw af in de jaren ’70 of misschien wel de jaren ’80. Een verhaal in de jaren ’50 lijkt niet voor de hand liggend; de liedjes zijn van groot belang in de serie en uit dat decennium is niet zoveel blijven hangen bij deze generatie.

Houtappels moet eerst nieuwe verhalen gaan schrijven. Daarna moet de hele serie worden opgenomen. ‘t Vrije Schaep is met veel liefde gemaakt, wat er aan alle kanten afdruipt. Het is een dure, tijdrovende serie om te maken. De derde reeks zie ik dan ook niet eerder dan eind 2010 verschijnen. Gelukkig verschijnt er na dit weekend een dvd-box van ‘t Vrije Schaep.

Zie ook:
- Eindelijk nieuwe afleveringen van ‘t Schaep
- Nederland 1 geeft extra gas in januari

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘t Schaep krijgt opnieuw vervolg

  1. André de Hooge

    Als Georgina Verbaan er maar weer in zit!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>