Veelbesproken zomerprogramma: BlootGewoon met Anita Witzier

Het meest besproken zomerprogramma van dit jaar is toch wel BlootGewoon van de KRO. Niet alleen siert Anita Witzier deze week vier covers van de tv-gidsen, er is ook nog een kleine discussie losgebarsten of de KRO wel zich bezig moet houden met naaktkalenders. Want in BlootGewoon poseren tien groepen mensen naakt. De foto’s worden gebundeld in een kalender, waarvan de opbrengst weer naar een goed doel naar keuze gaat. De omroep weet die discussie te pareren.

“De KRO wil met dit programma goede doelen onder de aandacht brengen en mensen inspireren om na te denken over zorg voor elkaar. Tevens laat dit programma zien wat het met je doet om naakt te poseren en toont het hoe ver mensen voor een goed doel willen gaan”, luidt het officiële statement. Prima argumenten lijkt me zo. Bovendien zullen ze een en ander echt wel smaakvol in beeld brengen.

In de eerste aflevering staan een groep houthakkers en een groep kapsters centraal. De houthakkers vormen een hechte groep stoere mannen die zich elk vrij moment bezighouden met hakken, zagen en figuren uit boomstammen houwen met een ronkende kettingzaag. Recht-door-zee kerels met het hart op de goede plek. Zich bewust van het feit dat steeds meer gezinnen in Nederland moeite hebben het hoofd boven water te houden, hebben zij gekozen voor Stichting Leergeld.

De kapsters werken al jaren samen in dezelfde kapsalon in Heemstede en voelen zich één grote familie. Vanuit de kappersstoel vertellen klanten hen veel persoonlijke dingen. Leuke verhalen, maar ook minder leuke. Zo ook de verhalen over Thymo en Jan, twee kinderen die al op jonge leeftijd zijn overleden aan kanker. Dankzij diverse organisaties hebben zij nog veel leuke dingen kunnen doen in korte tijd. Daarom kozen de kappers voor Stichting Doe Een Wens, voor alle kinderen die ziek zijn en hun ouders.

BlootGewoon, 21.30 uur, KRO (Nederland 1)

Zie ook:
- Goh, heeft Anita Witzier soms een nieuw programma?
- Anita Witzier wil naakt met een missie
- Anita Witzier kan niet wachten op Balkenende-norm

1 Reacties // Reageer

One thought on “Veelbesproken zomerprogramma: BlootGewoon met Anita Witzier

  1. Jan van Erp

    Blote houthakkers… Naakte kapsters… Tot op zekere hoogte dan, want – heel knap eigenlijk van de brave katholieke filmers en fotografen die een en ander wel of niet in beeld hebben gebracht – in de hele eerste uitzending van BlootGewoon was maar één glimp van een schaamstreek te zien!
    Tjonge, wat rooms, deze preutsheid. Bloot wordt toch niet meteen porno als er een keer een pikkie of venusheuvel te zien is? Dat zijn toch óók (bloot)gewone stukjes menselijk lichaam? Enfin, op http://www.pantacyclopedia.com/L/nkt_n.htm meer hierover, anders wordt dit te lang. En ik heb op deze prachtige zomerdag geen zin om me kwaad te maken – ik ga veel liever in mijn nakie in mijn tuintje liggen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>