New Kids verlaten Maaskantje voor De Wereld Draait Door

Vorige week wist Matthijs van Nieuwkerk nog nergens van, toen Frans Bauer de carnavalshit van de New Kids aanhaalde. Maar vanavond gaat de Vara-ster de vijf jongens uit Maaskantje ontmoeten. Ze komen namelijk naar Amsterdam voor een optreden in De Wereld Draait Door. Bij mijn weten is het de eerste keer dat de New Kids zelf buiten Comedy Central ergens zijn te zien.

Ook de snackbareigenaar en de burgemeester van het dorp Maaskantje komen mee naar Amsterdam. Dat kan nog wel eens een dolle boel worden in Studio de Plantage.

Andere gasten: Huub van der Lubbe en Jan Robijns. Tafelheer is Jort Kelder.

Check ook:
- Carnaval 2010: New Kids met de groeten uit Brabant, Kut

43 Reacties // Reageer

43 thoughts on “New Kids verlaten Maaskantje voor De Wereld Draait Door

  1. David

    Door die reactie van Matthijs vorige week blijkt toch maar hoe ver de ‘VARA-grachtengordel’ van een groot deel van de mensen in het land af staat. Hij had geen idee waar Frans het over had, terwijl als je een beetje in tv geinteresseerd bent je toch nauwelijks om de New Kids heen kan, of je het nou leuk vindt of niet.

    Overigens vind ik dat ook als ik naar de heisa om het songfestival kijk. Tis ook niet mijn type muziek, maar waarom dat nummer toch telkens zo belachelijk maken? Zeker met de wetenschap dat ‘Shine’ van onze Toppers vorig jaar zo’n ‘verpletterende’ indruk heeft gemaakt.

      /   Reply  / 
    1. Ariane

      Inderdaad:Matthijs van Nieuwkerk moet zich beter voorbereiden als het om onderwerpen gaat waar hij minder mee heeft.Dat laatste is natuurlijk helemaal niet erg, maar laat zien dat je je er wel in hebt verdiept,anders kom je over als een intellectueel die van Mars komt.Ik vind die New Kids zelf ook vreselijk, maar ben wel benieuwd hoe Matthijs dit gesprek gaat aanpakken, zeker samen met Jort Kelder, die vanavond tafelgast is.

        /   Reply  / 
      1. michel

        Hoe kon je dit nou van te voren zeggen gisteren? Matthijs had zich gisteren zoals altijd keurig voorbereid.

          /   Reply  / 
        1. Ariane

          Ik zei niet dat hij zich waarschijnlijk niet op de New Kids zou hebben voorbereid. Ik doelde op dat carnavalsitem in DWDD van een a twee weken geleden. Hij had toen Andre van Duin en Frans Bauer te gast. Als je met mensen over klassieke carnavalsnummers gaat praten, moet je wel zorgen dat je in ieder geval de bekendste nummers kent.Matthijs kende toen vrijwel geen enkel nummer en Van Duin en Bauer zaten daar ook een beetje geintjes over te maken. Het viel mij toen waarschijnlijk ook op omdat Van Nieuwkerk juist altijd heel goed voorbereid is.

            /   Reply  / 
  2. Demi

    ze zijn ook al bij tmf en volgens mij ook bij rtl boulevard geweest. het is dus niet de eerste keer buiten comedy central!

      /   Reply  / 
    1. michel

      Iedereen doet alsof het nieuw is maar het bestaat onder de naam De Pulpshow al heel lang en was in 2002/2003 al te zien bij Veronica toen deze uitzonden op het kanaal van Nickelodeon.

        /   Reply  / 
      1. stijn

        wat was dat een geweldige serie

          /   Reply  / 
        1. michel

          Dat hoor je mij toch niet zeggen ik vind zowel De pulpshow alsNew kids niet grappig. Ik kijk liever naar S1ngle, Toren c, Koefnoen, Klein Holland, Tv kantine en de comdeyserie’s van Wim T Schippers en Seth en Fiona van paul de leeuw.

            /   Reply  / 
  3. Knol

    Belachelijk…. New Kids….

    Zulke taal en zulke idioterie slaat nergens op. Matthijs van Nieuwkerk moest niet zo dom lachen, maar moeten zeggen dat bepaalde zaken zoals het (per ongeluk) neerschieten van die agent en al die scheldwoorden gewoon niet kunnen.
    Dat een stel idiote acteurs zoiets bedenkt of laat bedenken, is ook triest.. Om de jeugd van tegenwoordig deze taal niet te laten bezigen of die domme uitdrukkingen niet te laten overnemen, moet een icoon als van Nieuwkerk of Plasterk , die ook in de studio zat, zich zeer kritisch uitlaten.

    Maar zij konden zich blijkbaar ook geen houding geven, alleen maar dom meelachen met die afschuwelijke uitzendinkjes.
    Schande en erg slecht.

    Berry Knol

      /   Reply  / 
    1. Chiel

      Het is niet echt…! Gewoon humor! Of je vind het leuk, of niet :) Zijn wel ergere dingen op tv en op film te zien geweest.

        /   Reply  / 
      1. Randy

        Ja, probleem wijken bv. Dat moest eraf van het hogere gerechthof. Dat was echt. Wat echt gebeurd mogen we niet weten. Nogmaals, een dom programma voor dom volk. Waarom moet dat wat echt is eraf, en mag het wel nagespeeld worden. Overigens,…zulke mensen bestaan echt. Je zult er maar naast wonen….

        Lachen??Nee, echt niet;-(

          /   Reply  / 
    2. Henry Knoll

      Als meer van die mensen zoals jouw zijn, zouden we geen Nederland meer over hebben..

      Man man ma, wat een zure zeikert ben jij..

        /   Reply  / 
    3. michel

      Wie ben jij om andere mensen te zeggen hoe ze moeten reageren? Het is mijn humor niet maar, als Matthijs het gappig vind (net als half Nederland) dan mag hij dat grappig vinden toch. Beetje raar jou reactie hier.

        /   Reply  / 
      1. berry

        Omdat mensen als Van Nieuwkerk en Plasterk een voorbeeldfunctie hebben en zich daar bewust van mogen zijn. Juist Minister Plasterk , die normen en waarden (en geen gescheld of onnodige respectloosheid t.a.v. politie of tegen wie dan ook) hoog moet hebben zitten, had hier iets van moeten zeggen.

        Het gaat erom dat leerlingen/pubers deze domme dingen ook zeggen tegen wie dan ook.. en dat stoort me.. dit domme, klakkeloze overnemen van scheldwoorden..bah!

        Berry

          /   Reply  / 
        1. michel

          Ik vind er echt niks aan maar, waar maak je je druk om. Bijna iedereen scheld en ind de jeugd ook. en elke generatie heeft weer ze eigen scheldwoorden. De jeugd (dat vind ik nou erg mensn die praten over de jeugd alsof allemaal de hele dag schelden en altijd onbeschoft zijn) verliest echt niet de normen en waarden uit het oog door iets als New kids hoor.En als we het daar toch over hebben over normen en waarden. ik ben zelf 29 en ik vind de 2 reneraties boven mij over het algemeen juist het meest onbeschoft. Let er maar eens op om je heen. De jeugd valt echt reuze mee!

            /   Reply  / 
          1. Randy

            Precies…de jeugd valt reuze mee…..die kunnen er niks aan doen dat ze een belachelijk vorbeeld krijgen op tv van volwassenen;-)

              /  
          2. michel

            Dat krijgen ze dan al bijna sinds het ontstaan van de televisie. Randy er zijn ergerre dingen om je druk over te maken toch?

              /  
          3. Randy

            Gelukkig zijn er ergere dingen;-), en ik maak mij er niet druk om. Maar het lijkt mij zeer gepast om een beetje voorzichtiger te zijn. De uitzending is vrij laat. De reclame ervoor op vroeg tijdstip hoeft niet. Net zoals de carnavalkraker die gemaakt is…..die wordt de hele tijd gedraaid..niemand die wacht tot de kleintjes op bed liggen…..

            Dat is mijn punt. Natuurlijk mag iedereen zelf weten wat hij of zij leuk vindt. Daar mag ik niet aankomen. Maar ik stoor mij wel op de manier waarop het je huiskamer invliegt….op een net waar veel kindergedoe komt.

              /  
    4. harry

      knol verrekte mongol koekwaus die serie is lache en dus moet je gewoon je bek houden

        /   Reply  / 
      1. Berry

        I rest my case:)

          /   Reply  / 
  4. MASIS

    Die middelste man op de foto zat eerst toch bij SixPack? Jeweetwel dat programma op MTV?

      /   Reply  / 
    1. Chiel

      Ja

        /   Reply  / 
    2. Herman Roggeveen Auteur

      Zijn naam is Tim Haars, idd ex-Sixpack

        /   Reply  / 
      1. MASIS

        Okee dan bedankt voor het antwoorden!

        Ik dacht hem al te herkennen van iets:D

          /   Reply  / 
  5. Randy

    Walgelijk…echt een programma voor laag ebgaafd volk…wat een niveau;-(

      /   Reply  / 
    1. stijn

      leer eerst eens typen… en hoe intolerant ben je om mensen die dit programma laag begaafd te noemen?

        /   Reply  / 
    2. Eppie

      hey bedoele gij soms laag water volk ofzow

        /   Reply  / 
  6. New kids jonge.

    Reactie op berry knol,

    New Kids is de bom jongé, komt er tenminste nog iets grappigs op tv. En iedereen kan wel bedenken dat het niet echt is, anders ben je een mongol jonge. Kunnen hun niks aan doen dat sommige mensen niet goed zijn.

    NEW KIDS KIJKE JONGÉ.

      /   Reply  / 
    1. knol

      Ik heb het nog niet eens over het niveau van deze domme uitzending en over het belachelijke taalgebruik…
      De bom…(afschuwelijk woord.. Maar het gaat me vooral om hoe pubers dit op zich laten inwerken en net als jij dat soort woorden gaan gebruiken.. Niet erg slim:)

      Maar jouw commentaar als: “kunnen HUN niks aan doen” zegt al iets over hoe slecht het Nederlands al is zonder ondanks dit programma.

      Plasterk en Van Nieuwkerk kunnen dit toch ook niet grappig vinden en hadden er iets van moeten zeggen. Hoezo grappig.. het is nog lager dan laag.

      Berry

        /   Reply  / 
      1. michel

        Zoals ik hier boven al zeg. Grappig of niet Humor is voor iedreen verschillend. De bom is gewoon een woord van deze tijd en zie niet in dat daar verkeerd aan is. Hoe oud bent u als ik vragen mag?

        u vind dit waarschijnlijk verloedering van de Nederlandse televisie en daarom moesten volgens u Plastrek en Matthijs ingrijpen. Ik vind dat u zich niet zo druk moet maken. Er zijn wel ergerre dingen om u zorgen over te maken. En ach we hebben Zo is het toevallig oook nog eens een keer, De Fred Hachee show, Chef van oeksels discohoek, Barend is weer bezig, waldolala, De pinup club, Kreatief met kurk, Jiskefet (de lullo’s), De Schreeuw van de Leeuw, Mental theo on the road, Sex voor de Buch, De hunkering, Vrouwen zijn beesten moet ik nog door gaan? Ook overleefd dus het loopt wel los.

          /   Reply  / 
        1. knol

          Hoi,

          Geen verloedering van de televisie, maar ik merk wel dat pubers de scheldwoorden die worden gebruikt in deze uitzendingen klakkeloos overnemen.
          En mede daardoor, maar ook de complete respectloosheid (zie filmpje met politieagent) wordt Nederland steeds asocialer.
          Mensen als Van Nieuwkerk en Plasterk moeten daarom tijdens dat interview durven zeggen dat dit soort uitzendingen er niet eens moeten zijn, laat staan dat ze het “grappig” vinden.(Hoezo grappig: een politieagent een wapen afpakken en per ongeluk neerschieten, een pizzabezorger die na en ongeluk gespietst is…brr).
          Triest alom en zeker niet nodig om dit in De wereld draait door te verheerlijken/prijzen.

          Berry

            /   Reply  / 
          1. michel

            Over smaak valt niet te twisten. Jij vind het te ver gaan anderen mensen niet. Dus kijk gewoon niet als je het niks vind. Matthijs mag het grappig vinden en hoeft echt niet de rol van voorbeeldfunctie te geven. Plasstrek mag het net zo goed grappig vinden. Als er klachten binnen komen en er worden kamervragen gesteld dan moet Plasterk maatregellen nemen. Eerder niet. ik zou niet weten waarom.

              /  
  7. Danielle

    Sorry hoor maar wat een gezeur om niks.
    Humor heeft niks met intelligentie te maken. Ik heb universiteit gedaan en ik ben best slim (als ik dat over mezelf mag zeggen :) ) en ik vind NEW KIDS echt ontzettend grappig. Ik gebruik ook wel eens hun quotes maar ik spreek en schrijf nog steeds goed Nederlands hoor…

      /   Reply  / 
  8. smousz

    nah goed nederlands schrijf je nog niet goed hoor,dus vlug terug naar de universiteit.

    hun quotes

      /   Reply  / 
    1. Danielle

      ok, hun citaten dan.. ;)

        /   Reply  / 
      1. dito

        HUN is verkeerd taalgebruik. Heb je de rest vd wereld dd niet gekeken jonguh!! Excuseer dat is natuurlijk niet zo netjes van me… :p

          /   Reply  / 
        1. berry

          HUN = FOUT –> als je het gebruikt als onderwerp bij een werkwoord bijv. hun lopen (goed is: zij lopen).

          HUN CITATEN –> Hier is hun een bezittelijk voornaamwoord en dus juist gebruikt.

          :)

            /   Reply  / 
  9. bart

    trieste non humor dat new kids, beetje scoren met overdreven harde grappen die nog slecht uitgevoerd worden ook, ik vind dat het niet werkt.

      /   Reply  / 
  10. Plakkie.nl

    Beetje jammer dat in Uitzendinggemist net het stukje over New Kids niet werkt…. Iemand toevallig opgenomen en zou het op youtube kunnen zetten ?

    Bijvoorbaat drank.

      /   Reply  / 
  11. VB

    Ze zijn ook eerder op 101 tv geweest

      /   Reply  / 
  12. Kees

    In de jaren 80 waren er The Young Ones. Zeer populair en vergelijkbaar met deze gasten. Platte humor waar je van moet houden.
    Ook niet iedereen houdt van Youp, Hans of Jochem.

      /   Reply  / 
  13. piep

    Kut jonguh!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>