Benelux’ Next Topmodel beste reeks tot nu toe

Benelux’ Next Topmodel is vier afleveringen onderweg en scoort buitengewoon hoge kijkcijfers. Twee weken terug zaten er 623 duizend kijkers voor de buis, vorige week zelfs 718 duizend. Dat is echt extreem veel voor een RTL 5-programma en ook voor dit format. Is Benelux’ Next Topmodel dan zoveel beter dan de vier vorige series van Holland’s Next Topmodel? Ja!

Daphne Deckers koketteert er graag mee, dat haar versie als voorbeeld wordt gebruikt voor alle lokale Next Topmodels die nog worden opgestart. De Nederlanders zouden de beste serie maken na natuurlijk het übervoorbeeld America’s Next Top Model.

Het goede aan deze nieuwe serie, is de rust. Ik meen dat één aflevering van Holland’s Next Topmodel uit zo’n 3 of 4 opnamedagen bestaat. De camera draait dan bijna continue en dat levert veel materiaal op, zeker wanneer nogal wat wrijving in de groep is. Voorheen had ik een beetje het idee dat de eindmontage zijn favoriete fragmenten niet durfde weg te gooien en daarom er alles maar inliet. Waardoor er een spectaculair maar erg rommelig programma ontstond.

Dit keer zitten die spraakmakende momenten er nog steeds in – niet in de laatste plaats met dank aan de vorige week geëlimineerde Tessa – maar die fragmenten worden nu volledig benut. Er ontstaan bijna een soort verhaallijntjes. Het is niet meer van de hak op de tak, gelukkig. Vorige week kwam de fotoshoot zelfs pas heel laat in de uitzending door de eerdere verhaallijntjes, die veel tijd in beslag namen. Het item van de shoot was daardoor veel korter dan anders. Was dat erg? Nee.

Verder hulde voor hoe alle sponsor-items zijn behandeld, een stuk minder opzichtig dan voorheen. De meeste adverteerders komen zelfs heel natuurlijk aan bod. Dat hebben we wel eens anders gezien, als de zoutjes en flesjes mineraalwater wel erg opzichtig werden verorberd.

De Belgische meisjes blijven wat bleu, zeker in contrast met de Hollandse meisjes die geen blad voor de mond nemen. Maar als de voortekenen niet bedriegen, zouden er zomaar twee Belgische meisjes in de finale kunnen staan.

Vanavond de vijfde aflevering. Na afloop helaas geen direct verslag, ben zelf afwezig. Maar volgende week weer wel.

Benelux’ Next Topmodel, 20.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Benelux’ Next Topmodel: Jury kotst Tessa nu ook uit
- Familiekiekje wordt Sarah fataal in Benelux’ Next Topmodel
- Doutzen Kroes vanavond in Benelux’ Next Topmodel
- Heftige makeovers in tweede aflevering Benelux’ Next Topmodel
- Benelux’ Next Topmodel begonnen: nu al hekel aan Tessa
- Dit zijn de meisjes van Benelux’ Next Topmodel 2009
- Doutzen Kroes en Janice Dickinson in Benelux’ Next Topmodel
- Janice Dickinson via achterdeur in Benelux’ Next Topmodel

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Benelux’ Next Topmodel beste reeks tot nu toe

  1. s

    Het mag wel zo zijn dat deze serie beter is als de laatste van HNTM, maar voor mij zitten er geen meisjes in waarvoor ik ben ofzo. ja dan houdt het kijken al snel op.

      /   Reply  / 
  2. vinn

    Lianna wint denk ik
    2e: Justine
    3e: Denise

    Maxime verlaat hopelijk vanavond de show

      /   Reply  / 
  3. j006t

    Ik vind het jammer dat Justine weg is.. =(

      /   Reply  / 
  4. Thies

    nou, ik vind die reclame er toch enorm bovenop liggen hoor. beetje irritant eigenlijk. al was dat Ecco item vanavond wel natuurlijk

      /   Reply  / 
  5. Topmodel

    Ik vind het eigenlijk een beetje saai, maar ja ik ben een echte Tyra fan. Al vond ik de aflevering van gisteravond wel een leuke goed te volgen aflevering ondanks dat er wel heel veel is gebeurd. Wederom gaf Bastaan commentaar waar een meisje totaal niets mee kan. Ze keek seksloos. Ik denk niet dat iemand sexy moet kijken met een dure ketting en een vogelspin. Als hij bijv zegt dat ze meer emotie moet tonen of dringender moet kijken, dan heeft ze tenminste nog wat aan het advies.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>