Doutzen Kroes en Janice Dickinson in Benelux’ Next Topmodel

Over twee weken begint Benelux’ Next Topmodel, de opvolger van Holland’s Next Topmodel. De zoektocht is dit jaar uitgesmeerd over Nederland, België en Luxemburg. “Of eigenlijk is het België, NEderland en LUXe. In Luxemburg was het gewoon echt niet te doen, er waren daar geen meisjes te vinden”, vertelt jurylid Bastiaan van Schaik aan Zappen.blog.nl. De zoveelste Belgisch-Nederlandse zoektocht dus, al is het volgens het jurylid juist een verrijking. De creme-de-la-creme van de modellenwereld stond in elk geval in de rij om mee te werken, want Janice Dickinson en topmodel Doutzen Kroes zijn in Benelux’ Next Topmodel te zien.

“Die Vlamingen kijken toch anders naar modellen en mode. En ik kan ontzettend lachen om de Belgen en hun uitspraken. Hun taalgebruik is zo anders. Daphne en ik moesten elkaar tijdens het jureren soms echt aankijken. ‘Wat zei ze nou?’ Dat moest dan helemaal worden vertaald.”

Twee nationaliteiten, het ligt voor de hand dat er daardoor twee kampen ontstaan in het Topmodel mansion. “De Belgen lieten zich in eerste instantie wel overrulen, ze zijn zo beleefd! Maar na aflevering twee komen ze er achter dat ze de handschoen moeten aantrekken omdat het een competitie is. Er ontstonden inderdaad wel twee kampen met wat crossovers, je merkte het vooral aan de leaders.”

Doutzen en Janice
Volgens Van Schaik worden de eerste twee afleveringen spraakmakend. “De eerste aflevering gaat je zo van je sokken blazen! Je zult je echt afvragen: ‘Hoe hebben ze dat gedaan?’ In twee dagen tijd 17 lokaties, gastoptredens van Janice Dickinson en Doutzen Kroes. En het begint allemaal met een grote groep meisjes, maar vrij snel wordt dat gechopt naar een kleine groep.”

Uiteraard gaat Next Topmodel weer een reisje maken. Dit keer moesten Van Schaik en de anderen daarvoor 28 uur reizen. Bij mijn weten zit je dan zo ongeveer in Argentinië. “Daar mag ik niets over zeggen. Misschien is het wel Ameland, het hangt er van af hoe je reist, haha. Nee, het is een mooie exotische lokatie die ook echt wel iets met mode te maken heeft. Het ziet er allemaal prachtig uit.”

C&A
De hoofdsponsor van de modellenjacht is C&A. Confectie dus. “Het klinkt raar. Maar in Duitsland doen ze het ook en daar is het een enorm succes. Het is ook net hoe je het fotografeert en wie het aan heeft. Als je mij een jurkje aan doet, is het ook geen mode. Maar een of andere ster op de rode loper wel.” Van Schaik geeft aan dat C&A ook met een speciale Next Topmodel-lijn komt. “Ik ben blij dat zo’n groot modemerk meedoet, we blijven toch een modeprogramma. Ik sta er absoluut achter.”

In september, oktober en november is Bastiaan van Schaik dus weer bij RTL 5 te zien. En daarna? “Op dit moment staat er nog niets uit”, waarmee hij zinspeelt op een ander klusje. Maar ook daarover mag Van Schaik niets zeggen.

Zie ook:
- Alle berichten van Benelux’ Next Topmodel
- Bekende gezichten weg bij Next Topmodel
- Crisis slaat ook toe bij Holland’s Next Topmodel; samenwerking België
- Daphne Deckers blijft bij Next Topmodel

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Doutzen Kroes en Janice Dickinson in Benelux’ Next Topmodel

  1. Nick

    Herman, waren Manon Thomas en Esther Duller er ook, en weet jij iets meer met betrekking tot RTL Vandaag

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Nu je het zegt: heb ze niet gezien

        /   Reply  / 
  2. maurice

    je staat met dit nieuws zelfs op de prive site.
    trots?

      /   Reply  / 
  3. Bart

    Wow, goeie scoop!! :D

      /   Reply  / 
  4. HANNAH MONTNAA

    Leuk hoor <3 maar hadden ze niet H&M, Wonder Woman of New Yorker als sponser kunnen vragen inplaats van C&A?

      /   Reply  / 
  5. Tinus

    Ik was er ook en heb Manon Thomas wel gezien maar Esther duller niet,misschien was ze er wel maar mij is het niet opgevallen.

      /   Reply  / 
  6. poepie

    wat super geil zeg

      /   Reply  / 
  7. poepie

    mmmmm ik verlang naar ze (ruk ruk) lekkekrrrr

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>