Rosalinde Kikstra wint eerste serie Benelux’ Next Topmodel

Rosalinde Kikstra is de winnares geworden van Benelux’ Next Topmodel. De Nederlandse geeft haar concurrenten Denise en de Belgische Maxime het nakijken. De jury heeft van begin af aan Rosalinde geprezen, ondanks haar iets te brede heupomvang. “Wij geloven heel erg in haar”, aldus Daphne.

Mooie finale
De finale van Benelux’ Next Topmodel heeft de reeks in stijl afgesloten. Eerder heb ik al geschreven dat dit de mooiste serie tot nu toe is (dan even die dikke Miami-aflevering buiten beschouwing latend) en dat is doorgevoerd in deze live finale. Waar het voorheen nog wel eens een rommeltje werd, is er dit keer goed nagedacht over entertainment, opdrachten en spanning.

De show wordt geopend door Lisa Lois met haar nieuwe hit No Good For Me, verderop optredens van de Belgisch-Nederlands-Duitse formatie Jameerah en het eerste optreden van Di-Rect 2.0. Een welkom afwissseling op al het modegeweld.

Modeshows
Want ja, het blijft natuurlijk een modellenprogramma. Met vier catwalkshows van onder andere Addy van den Krommenacker en Bas Kosters (zwaar over de top in circus-stijl) is de mode goed vertegenwoordigd. De kandidaten moeten ook nog live een commercial opvoeren met model Dirk Taat voor een lipgloss, waarbij Maxime het er duidelijk het beste van afbrengt.

Over Maxime; de hele serie is ze Maxiem genoemd, maar vanavond is het opeens Maxie-me.

Instarts
Producent Endemol heeft dit keer niet gekozen voor een live fotoshoot. Heel verstandig, de fotoshoot is van te voren opgenomen. Een beautyshot voor opnieuw een make up-product. Hier zijn geen van de foto’s 100 procent geslaagd als je het mij vraagt, al staat Rosalinde naar mijn smaak bij deze opdracht het mooist op de foto.

Nigel Barker
Dan is er nog de instart met een beoordeling van het portfolio door America’s Next Top Model-jurylid Nigel Barker. Als de modellen zich ook in levende lijve voor hem hebben gepresenteerd, oordeelt hij dat Denise niet goed weet waar haar pluspunten liggen. Maxime komt zelfverzekerd over maar zou nog iets meer van zichzelf mogen geven. Rosalinde is te onzeker bij haar presentatie. “Rosalinde heeft het meeste van een topmodel in zich, maar heeft het minste portfolio.” Daphne neemt het voor Rosalinde op. Nigel: “Jij gelooft in haar, nu moet ze er zelf nog in gaan geloven.”

Jurybesluit
Het is uiteindelijk de jury die na een extra lange aflevering volledig beslist wie het eerste Benelux’ Next Topmodel is geworden. Wel zo eerlijk, aangezien de kijker zich vooral laat leiden door voorkeur van karakter (niet zelden won de underdog). Bovendien kunnen de Belgen niet televoten door het tijdverschil – daar wordt de finale pas vanaf 21.30 uur uitgezonden.

De vijfkoppige jury mag elk 20 punten verdelen, het meisje met de meeste punten wint. Uiteindelijk krijgt Rosalinde 60 punten, Denise en Maxime elk 20. Eerder vandaag gaf jurylid Bastiaan van Schaik op Twitter al aan dat de jury zeer verdeeld was.

Winnares Rosalinde wint een modellencontract, wordt het gezicht van enkele campagnes en krijgt een vliegende start in de modellenwereld. Onder andere Sylvia Geersen (HNTM 1) en Kim Feenstra (HNTM 2) doen het internationaal erg goed. Sanne Nijhof, de winnaar van HNTM 1 is overigens tot de conclusie gekomen een carrière in de economie te ambiëren en heeft haar modellenbestaan opgegeven. Terwijl de jury zo hoog over haar opgaf.

Met wekelijks zo’n 700 duizend kijkers is Benelux’ Next Topmodel een groot succes voor RTL 5. In het voorjaar van 2010 volgt een nieuwe reeks.

Zie ook:
- Finale BNTM trekt 862 duizend kijkers
- Jury bepaalt winnaar Benelux’ Next Topmodel: Maxime, Denise of Rosalinde?
- Benelux’ Next Topmodel verliest bijna 200 duizend kijkers
- Denise, Rosalinde en Maxime in finale Benelux’ Next Topmodel
- Daphne Deckers reageert op ‘te dik-commentaar’ in Benelux’ Next Topmodel
- Benelux’ Next Topmodel beste reeks tot nu toe
- Miami vindt meisjes Benelux’ Next Topmodel te dik

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Rosalinde Kikstra wint eerste serie Benelux’ Next Topmodel

  1. e

    shit
    rosalinde ik gun het je,
    maar maxime was gewoon de beste(L)(L)

      /   Reply  / 
  2. lau&li

    wij vinden dat denise had moeten winnen!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  3. Jeroen

    Herman, tip: http://www.mijnnaamismichael.nl is geregistreerd vandaag door SBS Broadcasting en ze linken mensen door naar hun site. Dat is dus de RTL titel. De oorlog wordt dus echt gespeeld, nu al. Wel vreemd dat RTL hem niet al had. http://www.sidn.nl

      /   Reply  / 
  4. Thies

    die beautyshots vond ik ook niet echt super.
    maar die verdeling van de punten vond ik echt een aanfluiting. eerst iedereen één stem geven, en daarna was het al duidelijk, want anders zou er een gelijk spel uit komen. neee, dat moeten ze volgende x beter doen.
    verder een leuke show om naar te kijken, beter dan andere jaren!!

      /   Reply  / 
    1. Lijn

      Ik vond het een verschrikkelijke show! Ik had er veel meer van verwacht. Een complete teleurstelling en het straalde alles behalve professionaliteit uit.

        /   Reply  / 
  5. Esther

    Rosalinde, you rock miss beauty!

      /   Reply  / 
  6. Paula

    Denise was de mooiste en de beste! Domme, bevooroordeelde jury. Het was al duidelijk toen Daphne Dekkers ging praten tegen die fotograaf Nigel Barker. Nigel Barker vond de portfolio van Rosalinde het allerslechtst en Daphne dekkers zei: maar wij geloven echt heel erg in haar.’
    Oneerlijk!

      /   Reply  / 
  7. Herman Roggeveen Auteur

    @Jeroen: je bericht blijft achter de spamfilter hangen, maar zeer bedankt voor de tip. Morgenochtend een bericht hier. Smullen dit nieuws!

      /   Reply  / 
  8. Nicky

    had ik wel zien aankomen zeer terecht ik was voor Rosalinde

      /   Reply  / 
  9. Topmodel

    Op basis van de catwalk was er maar 1 winnaar en dat is Denise. De glamourfoto vond ik van alle 3 niets. De bed scene vond ik absoluut gewonnen door Maxime. Ik ben wel blij dat het sms onzin is afgelopen. Deze show was eigenlijk typerend. Het was een stuk saaier dan hiervoor en de meest saaie meid heeft gewonnen. Ook was de uitslag erg voorspelbaar. Ik had liever Denise of Maxime zien winnen. Denise omdat ze super loopt en Maxime omdat ze topfoto’s maakt. Rosalinde is een model die je aandacht niet weet vast te houden. Ik ben trouwens ook een beetje boos op rtl. Nog steeds geen ANTM. Ik voel me gedwongen om toch maar te downen, ondanks dat ik het toch vele malen leuker vind om het op een groot scherm te bekijken.

      /   Reply  / 
    1. PINHEAD

      Ja zo dom,maandag zenden ze ‘Australia’s Next Topmodel’ uit!
      Waarom niet America’s Next Topmodel????
      Nu lopen we wel heel erg achter op Amerika!
      Echt raar!

        /   Reply  / 
  10. Pingback: Finale BNTM trekt 862 duizend kijkers | Zappen

  11. coline

    Ik vond de uitslag een beetje verdacht. Alsof Dafhne al wist wie de winnares was. De jury had 100 te verdelen aan de 3 meiden.
    Wanner Denise 20 punten had, Rosaline 40 en Maxime 20 werd niet eens over de mogelijkheid gesproken dat er misschien gelijkspel kon zijn als de resterende 20 punten naar Denise of Maxime gingen.
    Ze zei alleen dat de laatste jury de beslissende oordeel had. Hoe kon ze het weten??. Zoals ik het zei ze wist het al lang. Rosaline is wel mooi om te zien maar ze kan niet lopen en haar foto’s zijn niet bijzonder.

      /   Reply  / 
  12. Peter Vandenbergh

    Een in hoofdzaak Nederlands programma met een meerderheid van Nederlandse juryleden, met een Nederlandse presentatrice met een manshion in Nederland met een Nederlandse make-up sponsor en een contract bij een Nederlands modellenbureau….iemand verbaasd dat een Nederlandse gewonnen heeft ? VTM laat deze samenwerking maar éénmalig blijven, is het programma te duur schrap het dan gewoon want tegen chauvinistische Nederlanders kun je niet winnen. De winnares had het uitzicht van 13 in een dozijn. We zullen haar zeker niet meer zien net zoals al haar voorgangsters…..

      /   Reply  / 
    1. lieke

      Klopt niet helemaal wat je zegt…De makeup sponsor (Proctor) zit er, net als C&A, voor de hele Benelux in. De jury had deze keer een extra lid, nl de directrice van het modellenbureau dat de prijs ter beschikking heeft gesteld, daarom was er nu 1 Nederlander extra, de rest van de jury was 50-50.

      En wat betreft haar voorgangsters… er zijn er toch een hoop die het behoorlijk goed doen, ofwel nationaal, maar ook Internationaal (Cecile en nr 2 Sylvia en nr 4 van vorig jaar Patricia)

        /   Reply  / 
  13. vinn

    Ik was echt voor Denise

    Daphne maakte een beetje een fout bij de uitslag
    op en geef moment had Denise, Maxime beide 20 punten en Rosalinde 40 en Daphne zij tegen Marianne dat zij bepaalde wie de winaar werd terwijl het ook gewoon gelijk kon worden.

    Ben wel blij dat Maxime niet heeft gewonnen!

      /   Reply  / 
  14. Simon

    Hoewel ik als Nederlander wel blij ben dat Rosalinde heeft gewonnen, vond ik haar het minst overtuigend. Maxime viel me het meest op en had ook gedacht dat zij zou winnen.

    Maar goed, ik heb er blijkbaar geen verstand van.

      /   Reply  / 
  15. justine

    natuurlijk was het bedrog! Eerst heel toevallig drie juryleden achter elkaar ieder een ander meisje laten kiezen, dan het vierde jurylid dat voor Rosalinde kiest en vervolgens heeft jury nr 5 de ZWARE?? taak om het OORDEEL?? te vellen? Natuurlijk niet, het had ook een gelijkspel kunnen worden vor de slimmeren onder ons. Ik weet in ieder geval dat het zo opgezet is en Daphne maakte jammerlijk de fout door er zo onvoorzictig mee om te gaan. Megablunder aan het eind van een verschrikkelijk slecht in elkaar gezette en gepresenteerde show. Peppie en Kokkie producties ten top!!

      /   Reply  / 
  16. Megamodel

    Finale was zeker spannend. Voor de mensen die een keer een mannelijk model willen! Bekijk hier de mannelijke variant: http://www.megamodel.nl.

    Groetjes,
    Jasper

      /   Reply  / 
  17. Lisanne

    Sorry hoor maar wat zijn sommige Belgen vervelend, alleen omdat de Belg niet won gaan ze allemaal zeggen dat Rosalinde niks heeft en zo. Omdat het Benelux Next Top Model heet betekent het niet gelijk dat de Belgen moeten winnen… vooral op de facebook pagina zag ik het. Maxime is mooi maar zij is echt geen top model, haar foto’s zijn nooit de beste geweest en haar uitstraling en persoonlijkheid is ook erg saai en ze kwam chagrijnig over maar verder is het wel een mooie lieve meid. Rosalinde komt ook saai over, maar ik vind haar eerder rustig. Ze is heel mooi alleen haar persoonlijkheid zat haar in de weg, en Denise is alleen geen high fashion model, eerder een commercieel model, maar ik vond dit wel een zwakke finale. Jullie denken waarschijnlijk (als iemand dit nog leest) waarom ik dit plaats, nou dat is omdat ik zag dat Rosalinde ontslagen is door een te dikke kont, maar ze regelt nu alles zelf. Denise was te zien in een paar reclames en in de clip ping van fouradi is ze ook te zien. En Maxime heeft niks meer gedaan. Ik vond eigenlijk dat Sarah veel kans had om Benelux Next Top Model te worden maar ze werd er eigenlijk zonder reden uitgestuurd. Justine was nog te jong maar ik vond haar super, Bianca en Catherina hadden ook wat langer mogen blijven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>