Benelux’ Next Topmodel: Stuntel Lisse eruit, Renée favoriet?

De tweede aflevering van Benelux’ Next Topmodel staat traditioneel gezien in het teken van de makeover. En dit seizoen is dat niet anders. Dikke tranen bij meisjes die vrezen hun mooie lange lokken te verliezen, terwijl anderen zich hevig verzetten tegen extreme kapsels. Maar de geoefende kijker zou zo onderhand moeten weten: aan de metamorfose ontkomt niemand. Of toch wel?

Want het is de Vlaamse Epiphany die al bij haar eerste screening heeft laten opnemen dat er niets aan haar uiterlijk mag gebeuren. Ze staat uiteindelijk toe dat er met haar haar geknoeid wordt, al houdt ze streng toezicht. Of eigenlijk wantrouwen dat iemand haar blond-met-uitgroei-coupe verwoest. Uiteindelijk blijken de makers haar een lesje te leren door Epiphany in onzekerheid te laten terwijl er niets aan haar haar veranderd. Wat dan weer tot grote teleurstelling leidt als Epiphany ziet hoe haar collega-modellen-in-de-dop er op vooruit zijn gegaan met hun nieuwe coupe.

Het is verder de aflevering waarin catwalkgoeroe Mariana Verkerk de modellen voor het eerst onder handen neemt. Als een echte ijskoningin komt ze het modellenhuis binnenwalsen om een eerste catwalkloopje af te nemen. “Elk jaar weer wiebelknieën en klotskuiten”, verzucht Daphne Deckers in het inleidende filmpje. Dat is dit jaar niet anders. Eigenlijk doen alleen Renée en Melissa het meteen goed en blijkt Jaelle een natuurtalent.

Vervolgens komt er een tweede catwalkopdracht. “We gaan jullie in het diepe gooien”, voorspelt Mariana. En: “Nu is het erop of eronder.” En: “We zullen zien wie als beste komt bovendrijven.” Je zou als kandidaat dat nattigheid (haha) moeten voelen, maar de meisjes zijn nog steeds verbaasd als ze zien dat de catwalk een drijvend vlot is in een zwembad. De opdracht wordt uiteindelijk verrassend goed volbracht, slechts een enkeling valt door een plaagstoot van de concurrent in het water.

Bij de go-see’s vorige week leek Alix de grote favoriet te worden van dit seizoen, maar de meisjes zelf zijn het meest afgunstig naar Renée toe. Is het haar zelfverzekerdheid die wordt verward met arrogantie, of heeft Renée gewoon de beste kwaliteiten in huis? Feit is dat er geen mogelijkheid onbenut wordt om Renée te dwarsbomen. Dus als iemand 20 frames bij een ander meisje mag afpakken, is Renée de pineut. Zij houdt slechts 20 frames over bij de shoot in clownsoutfit bij brandende hoepels.

Renée levert evengoed twintig diverse foto’s af met verschillende poses en gezichtsuitdrukkingen. Renée, die er ook goed vanafkwam bij de metamorfose. “Je hebt prachtig lang haar maar dat heb je helemaal niet nodig, omdat je gezicht al zo krachtig is.” Wel waarschuwt coach Jani bij de jurering dat Renée geen trucje moet opvoeren. Het is de enige waarschuwing die ze krijgt.

Minder fortuinlijk verloopt het voor Lisse. Geen uitzonderlijk talent op de catwalk en bij de fotoshoot pikte ze geen enkele aanwijzing op. Tel daarbij op dat Lisse altijd haar eigen haar knipte omdat ze de kapper niet vertrouwde, en de stylistes van BNTM haar vol medelijden aankijken op die dode bos stro op haar kop. Van de metamorfose knapt Lisse flink op, het mocht niet baten. “Dit is de lelijkste foto van deze shoot. Hij is zelfs way beyond lelijk”, oordeelt Bastiaan van Schaik. De andere juryleden proberen de harde woorden iets te sussen, maar laten Lisse uiteindelijk met plezier naar huis gaan.

Nog elf meisjes over. Renée, Alix en Jaelle in het favorietenlijstje hier. Wie bij jullie?

Zie ook:
- Alle BNTM-berichten
- Stemmen bij finale Benelux’ Next Topmodel 2010 ongewis
- Benelux’ Next Topmodel vindt zichzelf opnieuw uit
- Spanning en catfights in extreme Benelux’ Next Topmodel
- Heidi Klum in tweede serie Benelux’ Next Topmodel
- Eerste beelden van meisjes Benelux’ Next Topmodel 2010

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Benelux’ Next Topmodel: Stuntel Lisse eruit, Renée favoriet?

  1. jan

    Hahahahahaha, vinden mannen dit leuk ??????? :P

      /   Reply  / 
  2. Steffan

    Waarom zou modeprogramma’s alleen voor vrouwen zijn? Vrouwen kijken toch ook voetbal?

    Wees niet zo ouderwets ;)

      /   Reply  / 
  3. vinn

    Ik vind/denk dat Renee de meeste kaarten in huis heeft om te winnen, ook is ze vermakelijk voor de kijkers.
    Alix is wel echt heel mooi, maar was vandaagf niet zo goed en ook Jaella is goed bezig. Zelf denk ik dat Melissa ook ver kan komen en Marjolein..
    Lesley vind ik eigenlijk heel lelijk net als dat andere donkere meisje. Emphany mag er ook meteen uit.
    De rest is middemoot.

      /   Reply  / 
  4. Lia

    Mij viel direct op dat er veel meisjes tussen zitten met een minder dan goede huid. Melissa is prachtig, maar je ziet dat haar huid veel oneffenheden heeft. Bij Alix is het minder, maar ook haar huid vind ik minder dan stralend. En zo zitten er nog wel een paar.
    Renée is mooi, maar ziet er volgens mij wat ouder uit dan de andere meisjes (ik weet eigenlijk niet of ze ook daadwerkelijk ouder dan de gemiddelde leeftijd daar is), wat meestal ook geen voordeel is.
    Ik gok dat Epiphany (wie noemt zijn kind in Godsnaam ‘openbaring’?!) of Marjolein de volgende ronde exit is.
    Top 3 gok ik op Melissa, Renée en Alix. Al denk ik dat er eigenlijk om politieke redenen ook wel een Vlaming tussen moet zitten.

      /   Reply  / 
  5. PINHEAD

    Ik vind Melissa de leukste. Alix ook wel…

      /   Reply  / 
  6. yeAH

    Ik vind het zo jammer dat Daisy eruit is…
    Eerlijk gezegd vond ik haar gewoon echt de mooiste van het stel, al was ze dan nog heel jong en onervaren, de mooiste was ze wel (vond ik).
    Verder hoop ik niet dat die bitch van een Renee wint, ze verdiend het gewoon niet. Model zijn houdt ook in samenwerken en zij walst over lijken.

    Melissa vind ik leuk, maar Alix ook wel. Marjolein ook wel trouwens.

    Nouw ja, we zullen zien he

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>