Nieuwe opzet actualiteitenprogramma’s Publieke Omroep

De publieke omroepen hebben woensdag ingestemd met een plan voor een nieuwe opzet van de actualiteitenrubrieken op televisie. De veranderingen houden niet in dat er een nieuw decor komt of dat een logo gewijzigd wordt, nee de plannen zijn veel radicaler. Zo verdwijnt NOVA deze zomer om plaats te maken voor het nieuwe programma ‘Nieuwsuur’, dat gemaakt zal gaan worden door de NOS en de NPS. In Nieuwsuur komt meer aandacht voor Brussel en Den Haag.

Actualiteitenprogramma ’1Vandaag’ blijft bestaan, maar de makers gaan meer aandacht besteden aan regionale onderwerpen. Nieuwkomers in het publieke bestel WNL en Powned krijgen ook direct belangrijke zendtijd. WNL gaat een nieuw opiniërend programma maken op de plek van Goedemorgen Nederland, dat dus ook van de buis verdwijnt. Andere nieuwkomer Powned gaat op Nederland 3 de een eigen dagelijks, journalistiek programma maken. Zie ook GeenStijl.

Verder krijgt de NCRV dit najaar een nieuw opiniërend programma op de vrijdagavond en gaan de EO, VARA en WNL op doordeweekse avonden becommentariërende nieuwsprogramma’s maken. Tot slot wordt het nieuwsbulletin ‘Journaal op 3′ van de NOS wordt verlengd tot tien minuten.

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe opzet actualiteitenprogramma’s Publieke Omroep

  1. Jeff0

    WNL en Powned krijgen toch maar 2 uur zendtijd per week? Hoe kunnen ze dan een dagelijks iets maken?

      /   Reply  / 
    1. Lies

      Het programma met Rutger Castricum duurt maar 12 minuten

        /   Reply  / 
  2. Frank

    En vergeet niet het nieuwe dagelijks journalistiek programma op het tijdstip van Netwerk, verzorgd door de EO, VARA en WNL.

      /   Reply  / 
  3. Darknessnieuws

    Brandpunt komt ook terug, waarom dan niet meteen Televizier, Achter het Nieuws, Hier en nu, Aktua en Tijdsein ook niet?

      /   Reply  / 
  4. Thies

    1Vandaag gaat daarmee wel erg op EditieNL lijken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>