NPS, Teleac en RVU vanaf 1 september verder als NTR

Nederland is een nieuwe publieke omroep rijker. Vanaf 1 september kun je kijken naar NTR, een afkorting voor NPS, Teleac en RVU. De drie fuseren tot de nieuwe omroep, welke onder andere SchoolTV, Sesamstraat, De Keuringsdienst van Waarde, Nova College Tour, Raymann Is Laat en het nieuwe Nieuwsuur zullen maken.

De fusie komt voort uit gelijke profielen, de wens om efficiënter te werken en de fusiedrift binnen de Nederlandse Publieke Omroep. Het is de bedoeling om binnen enkele jaren maximaal 15 publieke omroepen te hebben. De fusie van de NTR zal nauwelijks gedwongen ontslagen met zich mee brengen.

NTR wil zich profileren als een omroep die staat voor kwaliteit, verrijking en persoonlijke groei. “De dubbele punt in het logo is daarvan het symbool. In de communicatie staan achter de dubbele punt de drie terreinen waar NTR zich op richt, te weten informatie, educatie en cultuur. Ook kunnen achter de dubbele punt woorden volgen die aangeven wat de programma’s de kijker en luisteraar bieden. Woorden als inzicht, verdieping en genieten.”

Zie ook:
- NPS, RVU en Teleac presenteren donderdag fusieplannen
- Charmeoffensief: De Publieke Omroep vertelt uw verhaal
- Hagoort wil toe naar maximaal 15 publieke omroepen
- Plan alternatieve publieke omroep: nieuws- en cultuurzender

1 Reacties // Reageer

One thought on “NPS, Teleac en RVU vanaf 1 september verder als NTR

  1. Jeffrey

    Lelijk logo.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>