Vara noemt conference Van Muiswinkel experiment

Vrijdag zal Erik van Muiswinkel ‘de oudejaarsconference’ van de publieke omroep op zich nemen. Simpelweg omdat niemand anders de klus wilde klaren, blijkt uit een interview van NRC Handelsblad. Dus werd Erik van Muiswinkel gepolst, die meteen aangaf met vrienden uit de cabaretwereld te willen werken. Daaruit is de voorstelling Gedoog Hoop & Liefde voortgekomen. “Het is een experiment, nog nooit zo gedaan”, zegt Vara-amusementschef Kathleen Warners in de krant.

NRC schrijft: “Gedoog Hoop & Liefde, zoals de cabareteske show heet, is verzonnen omdat zich dit jaar geen andere oudejaarsconferencier aandiende. Jan Jaap van der Wal heeft die functie vorig jaar nog vervuld (hij trok 1,2 miljoen kijkers), terwijl Youp van ‘t Hek pas volgend jaar weer een programma voor 31 december wil maken.” De conference van Van der Wal was overigens de slechtst bekeken oudejaarsconference sinds jaren.

De Vara had aanvankelijk een soort Van Zon op Zaterdag op het oog, de studioshow die meermalen op de zaterdagavond is uitgeprobeerd. Maar nimmer echt aansloeg bij een breed publiek, getuige de kijkcijfers. Van Muiswinkel in NRC Handelsblad: “Ik zag die bussen met studiopubliek al voor me – geen denken aan. Ik vond dat we, ter voorbereiding, een klein theatertourneetje moesten maken. Met als gevolg dat allerlei mensen op verschillende avonden niet konden, omdat ze al een ander optreden hadden geboekt. We hebben nog maar twee avonden met de hele ploeg op het toneel gestaan.”

Gedoog Hoop & Liefde moest vooral grappig worden, vindt Van Muiswinkel. “We wilden heel veel goede grappen. Jan Jaap van der Wal hield vorig jaar een betoog, met af en toe een grapje. Wij vonden dat we iets anders moesten maken.” De theatermaker kijkt met spanning uit naar de tv-vertoning. “Op 30 december, als de opnamen er op zitten, klap ik waarschijnlijk in elkaar. De druk is de laatste vier maanden heel hoog geweest.”

Zie ook:
- Erik van Muiswinkel met oudejaarscabaret
- Toch geen oudejaarsprogramma Paul de Leeuw

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Vara noemt conference Van Muiswinkel experiment

  1. Albert Verlinken

    De Vara wist vast geen ander programma format meer waarbij ze zowel Job Cohen kunnen ophemelen als Geert Wilders kunnen bashen. Later we weer cabaret doen om de nederlander te vertellen hoe ze moeten leven en wie ze moeten stemmen. ik hoop voor van Muiswinkel dat hij wel begrepen heeft dat dat de boodschap moet zijn en niet dooslaat in de grappen (anders komt zijn Vara baantje op de tocht) maar ik geloof dat je niet bang hoeft te zijn dat hij te leuk gaat worden.

      /   Reply  / 
  2. Sander

    Ik verwacht zeer weinig cijfers voor deze show.

      /   Reply  / 
  3. moet ik weer iets invullen

    Ik geef het wel een kans, zolang het geen Zon op zaterdag-idee gaat worden (dat vreselijk niet lollige moralisme).
    Alles beter dan JJvdW & YvhH & FdJ denk ik dan maar.

    @Sander: je bedoelt zeer lage cijfers, of letterlijk weinig digits ;-) komt dan op hetzelfde neer.

      /   Reply  / 
    1. David

      Dat Zon op Zaterdag mag toch wel het slechtse programma van 2010 genoemd worden. In de jaren 80 was dat grappig, om Janmaat na te doen. Was ook sprekend, overigens, zeer geslaagd, maar mede omdat die Janmaat zo’n vaag figuur was.

      Maar om dan anno 2010 weer zo’n type uit de kast te trekken, hem dan als ‘gezond rechts’ (“hahaha!”) over te laten komen….nee sorry daar kan ík niet om lachen, en ik ben bang zelfs de Linksche Medemens niet.

        /   Reply  / 
  4. Michel

    Van Zon op zaterdag had best leuk kunnen zijn als ze meer de Kopspijkers kant uit waren gegaan. Wel met Henk van zon en mede presentarice, Koken (echt en niet voor de grap), Reportage met henk, Intervieuw met iemand met een bijzonderre hobby of uitvinding, Iets met fragmenten, Een spel met bekende Nederlanders en aan het einde een tafel met cabaret waarin word terug gekeken op de week. Als het team en de vara het zo hadden aangepakt was het zeker een succes geworden en hadden ze nu een waardige opvolger voor Mooi!weer de Leeuw op de zaterdag ipv de zoveelste herhaling van Andre van Duin

      /   Reply  / 
  5. jean

    uhhmmmmmm………

    Niks voorhanden?
    En de ouderjaars die Dolf Jansen vanavond op humorTV heeft gedaan dan?

      /   Reply  / 
  6. Scott

    Een fanTAStische show! Heel veel genoten en gelachen!

      /   Reply  / 
  7. henk zevenbergen

    eigenkijk heel goed

      /   Reply  / 
  8. henk zevenbergen

    dolf jansen is niet leuk

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>