Nederland 3 herhaalt DWDD-hommage Willem Duys

Nederland 3 herhaalt vanavond de duizendste aflevering van De Wereld Draait Door, waarin Matthijs van Nieuwkerk en zijn redactie een hommage brachten aan Willem Duys. De tv-legende overleed vorige week, waarvoor deze dagen de programmering zo nu en dan wordt omgegooid. DWDD wordt om 19.25 uur uitgezonden, waardoor Nu We Er Toch Zijn Op Vakantie en Entourage pas morgen beginnen.

Ondanks zijn broze gezondheid was Willem Duys die 17e mei in de studio aanwezig. Hij werd bijgestaan door zijn vrouw Mary Duys.

Tafeldame was Mies Bouwman, Toots Thielemans bracht een ode aan zijn vriend, verder waren te gast Bob Rooyens, Fred Oster, Tonny Eyck, Lee Towers, Aleid Rensen van het Noorderdierenpark en Martine Bijl. Ook te gast, maar niet aan tafel zijn: André van Duin, Bert van der Veer, Jan Mulder, Patricia Paay, Koos Postema en familie en vrienden van Willem Duys. Jakhals Frank blikt in Londen met ex-Rolling Stone Bill Wyman terug op de tijd dat Wyman en Willem Duys in Zuid-Frankrijk buren waren.

Voor presentator Matthijs van Nieuwkerk is Willem Duys altijd een voorbeeld geweest: “Het gemak, de eloquentie, de improvisatie, hij was er een meester in. Zijn programma heette niet voor niets Voor de Vuist Weg, hij deed maar wat, en dat deed hij als de beste.”

DWDD, 19.25 uur, Vara (NL3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>