Patrick Lodiers weer onder vuur om verdiensten

Patrick Lodiers moet echt met de billen bloot. NRC Handelsblad spitte nog eens goed door de jaarverslagen en andere openbare stukken van de verschillende omroepen en komt tot de ontdekking dat de BNN-voorzitter meer verdient dan de 323.000 euro die eerder aan het licht kwam, bij de publicatie van het jaarverslag. Uit een merchandise-potje van De Lama’s zou nog eens 170.000 euro afvloeien naar de voorzitter/presentator.

Het bedrag wordt uitbetaald via een BV’tje, dat dus weer ten gunste zou komen aan Lodiers. Henk Hagoort mag meteen reageren op de verdiensten. “Van hoeveel walletjes kun je eten?”, zegt hij in de krant. In NRC Handelsblad wordt verder geschreven over snoepreisjes van omroepbobo’s en een wat schimmige sponsorconstructie bij het Tros-programma Bibaboerderij.

Inmiddels heeft ook Minister Plasterk op het artikel gereageerd. Hij roept omroepbesturen en raden van toezicht ‘dringend’ op hun verantwoordelijkheid te nemen. Ook heeft hij opheldering gevraagd bij het Commissariaat voor de Media.

De hele discussie over de Balkenende-norm heeft er toe geleid dat steeds meer boegbeelden zichzelf verhuren via BV’tjes en andere bedrijfjes. Op die manier komen ze niet in de jaarverslagen met het topsalaris, maar is het ‘toezicht’ eigenlijk zoek. Wel pleit Henk Hagoort voor loonmatiging en dit lijkt bij een flink aantal gezichten te lukken. Alleen de echte toptalenten mogen meer dan 170.000 euro van hem verdienen en doen dit dan ook, al is er nog discussie over waar het plafond moet zitten.

Zie ook:
- Hagoort heeft na zomer beloningscode presentatoren

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Patrick Lodiers weer onder vuur om verdiensten

  1. Pingback: Politiek stort zich op extra financieringen publieke omroepen | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>