De Leeuw: “Ik word niet duur betaald, want ik ben heel goed”

Op het Omroepcongres in Bussum laaide vandaag de discussie over de vermaarde Balkenende-norm weer op. Met name Paul de Leeuw wond zich opnieuw op over het plafond voor televisiepersoonlijkheden. "Iedereen zegt wel dat we zo over kunnen stappen naar de commerciëlen, maar dat kan niet. Kijk maar naar wat er is gebeurd met Jack Spijkerman." Paul interrupteerde een gesprek tussen de programmaleiders, die vlak na Minister Plasterk spraken.

"Ik word niet belachelijk duur betaald, want ik ben goed. Ik maak veel programma's waar gelukkig ook veel mensen naar kijken. En ik maak sociaal ook nog eens wat los", praat hij zijn vermeende jaarinkomen van 650.000 euro goed.

"Mijn hart en ziel ligt bij de publieke omroep. En ik vind het vervelend dat de politiek over mijn geld gaat. Heel bewust lever ik al wat in als ik op Nederland 3 een programma presenteer omdat daar minder budget is."

"Kijk, er zijn presentatoren die inwisselbaar zijn. Ik ben dat niet", sneert hij naar niet nader genoemde presentatoren. "Ik vind ook dat Johan Cruyff veel te veel verdient, zeker na het EK Voetbal. Hij zit daar een beetje zuinig en zuur te praten terwijl hij gewoon de feestende massa in had moeten gaan om Van Basten te feliciteren." Naar verluidt vangt Cruyff 50.000 euro per wedstrijd die hij van commentaar voorziet.

Ook minister Plasterk pleit niet voor de Balkenende-norm bij presentatoren. Zelfs al zou de politiek hem daar toe dwingen, dan zouden via allerlei BV'tjes alsnog de hoofdprijs worden binnengehaald, zij het minder transparant. "Sommige presentatoren zijn geen journalist meer, dat zijn artiesten. Marco Borsato houd je ook niet aan de Balkenende-norm", aldus Plasterk. De Balkenende-norm vindt hij te laag, al zou hij wel graag een plafond willen instellen in een soort code waar de media zich aan dient te houden.

De Leeuw besluit: "Ik richt geen BV'tje op. Dat heb ik namelijk allang gedaan. Want ik ben slim."

Paul de Leeuw heeft op het Omroepcongres ook meer verteld over zijn nieuwe bedrijf En Vele Anderen (EVA), daarover later meer op Zappen.blog.nl

Zie ook:
- Paul de Leeuw knokt zichzelf op 5 december op tv
- Paul de Leeuw: Geen Balkenende-norm maar Beatrix-norm
- Plasterk wil ook salaris presentator aftoppen

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “De Leeuw: “Ik word niet duur betaald, want ik ben heel goed”

  1. **Vincent**

    Paul vergeet erbij te zeggen dat Spijkerman zich altijd distantieerde van commerciële activiteiten en als linkse man altijd bij de VARA wilde blijven. Toen John de Mol met een zak geld kwam was ie meteen weg. Paul heeft bij mijn weten nooit gezegd dat ie nooit naar de commerciëlen zou vertrekken en hem zou het dus wel vergeven worden…

      /   Reply  / 
  2. Mark

    Paul heeft gelijk, Uniek Talent moet beloond worden ook bij de Publieke Omroep!!

      /   Reply  / 
  3. Ria

    Ik ben waarschijnlijk een uitzondering. Ik vind het 3 x niks.

      /   Reply  / 
  4. tosca zonneveld

    wat een opgeblazen vette hap. denkt hij nou werkelijk dat iedereen zijn progamma,s hoogtepunten vindt.vooral de dieren die hij in zin progamma,s gebruikt vindendat niet leuk maar zijn onmachtig .trouwens hij wordt betaald van onze belasting centen dan gaat hij maar bij de reclame-omroepen werken

      /   Reply  / 
  5. Dario

    @ Tosca, denk je echt dat programma als progamma gespeld moet worden?

      /   Reply  / 
  6. Stan

    650 000 euro is erg veel geld. De leeuw zegt dit te verdienen omdat hij erg goed is. Hij vergeet echter dat door zijn gegraai in de belastingpot andere de dupe worden. Je kunt een euro als overheid, immers maar 1 keer uitgeven.
    Mensen bij de voedselbank verdienen bijvoorbeeld ook beter. Of mensen die op een wachtlijst staan bij de jeugd en thuiszorg of mindere goden die elke dag in de file staan op weg naar normaal betaalde baan.
    Ik vind het goed dat ze hem zijn geld gaan afpakken. Wil hij dit niet? Er is altijd nog de commerciele omroep.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>