Daar gaan we weer: ‘Vangen bij de Vara’

Het tv-seizoen loopt op zijn einde en dat betekent dat omroepen hun jaarverslagen publiceren. Daarin moeten ze melding maken van presentatoren die boven de zogeheten Balkenende-norm van 170 duizend euro verdienen. Voor het derde jaar op rij is het raak: ‘Vangen bij de Vara’, kopt De Telegraaf vandaag op zijn voorpagina. Verwacht ook de komende dagen stemmingmakende berichten over leuke verdiensten bij de Tros, BNN en de Avro.

In totaal zijn er vijf topverdieners bij de Vara, die elk tussen de 195.024 en 417.796 euro verdienen. Volgens de VARA is een presentator onder de ‘ministernorm’ gezakt. Voor een andere is de wijze van berekening aangepast. “Kosten die werden gedeeld met een andere omroep, worden in 2008 alleen door de VARA gedragen. Om een vergelijking met 2007 te trekken is daardoor ook het salaris van dat jaar aangepast”, aldus een woordvoerder.

De Telegraaf heeft ook het verslag van de KRO doorgespit en komt tot de conclusie dat daar drie presentatoren boven de Balkenende-norm uitkomen. Daar kreeg de topverdiener 212.708 euro op zijn loonstrook geschreven in 2008.

Om welke namen het gaat? Waarschijnlijk Paul de Leeuw, Paul Witteman, Matthijs van Nieuwkerk, Giel Beelen, Felix Meurders, Yvon Jaspers, Rob Kamphues en Anita Witzier.

Maar laten we wel wezen: is dit voor het derde jaar op rij nu echt voorpaginanieuws? Inmiddels weten we toch wel dat er een aantal presentatoren goed verdienen? Terecht volgens mij, ze weten allemaal veel kijkers te interesseren, brengen niet zelden een stukje maatschappelijke betrokkenheid in hun programma’s en zijn bereid een deel van het privéleven op te offeren. Wat mij betreft prima…

Zie ook:
- De Leeuw: “Ik word niet duur betaald, want ik ben heel goed”
- Paul de Leeuw: Geen Balkenende-norm maar Beatrix-norm
- Plasterk wil ook salaris presentator aftoppen
- De top 10 grootverdieners in Hilversum (2008)

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Daar gaan we weer: ‘Vangen bij de Vara’

  1. Erik H.

    1. Paul de Leeuw staat NIET op de loonlijst van de VARA

    2. “Kosten die werden gedeeld met een andere omroep, worden in 2008 alleen door de VARA gedragen. Om een vergelijking met 2007 te trekken is daardoor ook het salaris van dat jaar aangepast”
    = Matthijs van Nieuwkerk (deed voorheen op maandag Holland Sport voor de VPRO)

      /   Reply  / 
  2. paul

    Dat de paus bij de nazi’s heeft gezeten is voor de telegraaf een klein bericht maar als ze de VARA kunnen dwars zitten doen ze dat veel liever. Het zegt iets over telegraaflezers, waarom lezen we nooit dat de VARA de bouwfraude, en vele andere maatschappelijk belangrijke dingen aan het licht heeft gebracht! En als een omroep een film of een serie maakt van dat geld is er geen haan die ernaar kraait!! De telegraaf moet eens onderzocht worden door zembla titel: Stemmingmakerij van Rechts

      /   Reply  / 
    1. Kees

      Hey Paultje, vergeet ook niet de ontploffende Exota flessen van Marcel van Dam niet. :-p Ontopic: kan me niet zo boeien welke omroep, wel het feit dat er lekker met belastinggeld wordt gestrooid in Hilversum.

        /   Reply  / 
  3. marco

    Dit zegt meer over de Telegraaf dan over de VARA.
    Stemmingmakerij is dit blaadje niet vreemd

      /   Reply  / 
  4. tinus

    Let op! Dit zijn de loonkosten voor de omroep en dit zijn niet de salarissen die ze verdienen. Maar dat zegt de Telegraaf niet erbij.
    Dan nog. De genoemde presentatoren werken soms al meerdere jaren voor de omroep (Meurders al 35 jaar) hebben niet een negen tot vijf baan en werken soms ook op onregelmatige tijden en in het weekend. Daarnaast zijn ze ook het gezicht van de omroep.

    Wat een gezeik ze maken kwaliteitsprogramma’s dus dat mag ook iets kosten. Patty Brard doet het bij SBS toch ook niet voor niets, dat half uurtje Shownieuws. Albert Verlinde kost ook 9 ton op jaarbasis voor RTL en die lult zelfs soms ook onzin uit zijn nek. Maar dat mag dan wel?

      /   Reply  / 
  5. Arie

    In een Geenstijl filmpje verteld Jeroen Pauw dat hij ik geloof 3 ton verdient en dat hij en Paul Witteman ongeveer hetzelfde verdienen.

      /   Reply  / 
    1. Erik H.

      In datzelfde stukje geeft Pauw aan dat hij het via zijn bv ontvangt (en dus niet als loonkosten) en Witteman wel via de loonstrook.

        /   Reply  / 
      1. Arie

        Inderdaad was ik even vergeten. Maar dan is het dus vrij simpel voor bovengenoemde namen, even bvtje starten en cachen maar.

          /   Reply  / 
  6. Guus

    weer een typisch staaltje van populisme dat aan de telegraaf (het huisorgaan van de ‘rechtse kerk’ wel is toevertrouwd. Voor kwaliteit moet nu eenmaal betaald worden. Maar ja, dat weten ze bij de telegraaf natuurlijk niet, want telegraaf en kwaliteit gaat niet samen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>