Anita Witzier kan niet wachten op Balkenende-norm

Als het aan Anita Witzier ligt, gaat ze heel snel de Balkenende-norm verdienen. “Ik kan niet wachten op die Balkenende-norm! Dat betekent: salarisverhoging, een auto met chauffeur, wachtgeldregeling, business class vliegen en altijd een hotel met airco en echte muren”, zegt ze cynisch in Veronica Magazine, gevraagd naar de maatschappelijke discussie over het salaris van een tv-presentator. “Heel erg Hollands. Wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt, die wordt zijn kop er afgehakt. Ik vind dat een beetje benepen en bekrompen. Zeker als je het over unieke talenten als Paul de Leeuw, Jeroen Pauw en Paul Witteman hebt.”

Witzier verdient dus minder dan 181.000 euro per jaar en dat vindt ze eigenlijk wel prima, zegt ze in de tv-gids. “Iemand anders zou mijn programma’s ook kunnen doen. Ik ben wel heel erg met Memories vergroeid en geef er mijn eigen sfeer en kleur aan, maar het is geen personalityshow. Dat is ook niet des KRO’s. Bij ons staan de mensen centraal, niet de presentator zelf.”

Zie ook:
- Wie worden die vijf grootverdieners bij de Publieke Omroep?
- Plasterk loodst beloningscode publieke omroep door Tweede Kamer
- Topverdieners publieke omroepen niet betaald uit belastinggeld

1 Reacties // Reageer

One thought on “Anita Witzier kan niet wachten op Balkenende-norm

  1. Jorn Agterberg

    Kijk! Dit is sympathiek! Heel anders dan die arrogante reactie van Felderhof…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>