Doek lijkt te vallen voor Llink

Het ziet er niet goed uit voor Llink. Hoewel de omroep op 1 april voldoende leden had geworven om zich aan de aspirant-status te onttrekken, zijn er drie negatieve adviezen uitgebracht over Llink. Zowel de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) als het Commissariaat voor de Media (CvdM) als de Raad voor Cultuur (RvC) vinden dat Llink onvoldoende heeft aangetoond iets toe te voegen aan het bestel. Ook de financiële chaos binnen de omroep heeft niet bijgedragen aan een positief beeld.
Vandaag brengen drie partijen advies uit aan Minister Plasterk over PowNed, Llink, WNL en Omroep Max. Plasterk heeft dan tot december de tijd om te besluiten of de omroepen daadwerkelijk groen licht krijgen.

De RvC: “LLiNK slaagt er niet in een scherpe en spraakmakende programmering te maken rond de thema’s milieu en duurzaamheid. Van een idealistische omroep, met deze doelstellingen, had de Raad minimaal sterke journalistieke programma’s op zowel radio, televisie als internet verwacht.”

Voor Llink ziet het er dus somber uit. Negatieve adviezen, bestuurlijke en financiële chaos… als Plasterk besluit Llink uit het bestel te halen, verdwijnen ze na het lopende tv-seizoen. Het vertrek van Llink zou andere omroepen wel goed uitkomen, die hun budget en zendtijd verder zien versnipperen door nieuwe partijen.

Zie ook:
- PowNed vrijwel zeker in omroepbestel
- CDA wil Llink slachtofferen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Doek lijkt te vallen voor Llink

  1. Lies

    Wakker NL is toegelaten. Het zal mij benieuwen wat voor programma’s zij zullen brengen.

      /   Reply  / 
  2. Ron

    Je slaat de nagel op de kop met je laatste zin:

    “Het vertrek van Llink zou andere omroepen wel goed uitkomen, die hun budget en zendtijd verder zien versnipperen door nieuwe partijen.”

    uiteraard zetten de andere omroepen de NPO hier mee onder druk. LLiNK wordt geslachtofferd, die 150.000 leden – waar voorheen alle nadruk op lag – worden maar zo goed als mogelijk doodgezwegen.

      /   Reply  / 
  3. Joran

    Jammer, ik vond het zeker een toevoeging! Ik bedoel Powned is gewoon een upgrade van BNN, en dat is wel een toevoeging?

      /   Reply  / 
  4. Gerard Mulder

    Llink moet blijven zeker nu omroepland bevuild word met pouwernet en wakker Nederland. llink voegt zeker wat toe aan het omroepbestel.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Doek valt definitief voor Llink | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>