PowNed-format Party Time: politiek partij oprichten

Of PowNed daadwerkelijk een uitzendlicentie krijgt van minister Plasterk blijft nog even spannend. Feit is dat het beleidsplan van PowNed is doorspekt met toch wel interessante formats. Een aantal daarvan zijn hier al aangestipt, maar nog even speciale aandacht voor het ambitieuze Party Time. Hier komen de politieke aspiraties van de zender bovendrijven. In Party Time wordt namelijk een politieke partij opgericht die moet deelnemen aan de eerstvolgende verkiezingen.

De leden van PowNed (op dit moment ruim 50.000) bepalen alle aspecten van de partij: van naam en logo tot programma en fractieleden. “Op deze manier mobiliseren we onze leden om politiek actief te worden.”

Laat dat nu nog net altijd een wens vanuit Den Haag zijn: politiek dichtbij de burger brengen. En met de enorme achterban van PowNed/GeenStijl zou dat wel eens een grote beweging kunnen worden. Of het ook bestuurbaar is, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Maar het hele proces op televisie volgen… daar zou ik best naar willen kijken.

Zie ook:
- PowNed wil BN’ers een loer draaien in Het Voorgesprek
- PowNed wil drie actualiteitenprogramma’s

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “PowNed-format Party Time: politiek partij oprichten

  1. Frank

    ‘Lijst 0′ versie 2.

      /   Reply  / 
  2. Erin Daffida

    Geenstijl een politieke partij? Een nog rottere kliek bij een al slechte kliek.

    De hypocrisie van de schrijvers van de website, die er alleen op uit zijn hun eigen wereldbeeld te realiseren door middel van pure arrogantie en chantage, hebben een heel publiek dat zij beschouwen als hun onderdanen. De ‘onderdanen’ op hun beurt beschouwen de schrijvers min of meer als profeten. Ze vragen deze schrijvers om gunsten en willen graag dat de schrijvers in kwestie hun problemen opnemen op het heilige altaar van de voorpagina.

    Neem bijvoorbeeld dit artikel:
    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/08/waterpolomeisje_holly_wil_anp.html#comments

    Een jonge dame heeft een foto van haarzelf die op een ongelukkig moment gemaakt is. Zij wil deze graag laten verwijderen omdat ze er niet van gediend is zo op het Internet te verschijnen.

    Geenstijl schrijvers, normaal altijd erg ‘pro-privacy’ zien nu een kans om iemand zwart te maken en een frontale aanval te openen terwijl zij ook de wens van de vrouw kunnen respecteren. Het is haar lichaam, tenslotte en het is helemaal geen onredelijk verzoek gegeven de foto …

    Willen wij dat dit soort hypocrieten en aandachtsgeile mannen in de politiek terecht komen? Ik niet.

      /   Reply  / 
    1. Marly

      Geen Stijl had zelf niet beter zijn eigen noodzaak kunnen aantonen dan Erin Daffida en Daan doen in hun reacties op dit bericht. Even voor de goede orde: de waterpolodame wordt niet zwartgemaakt in het bericht. GS heeft _ geheel in zijn bekende rebelse stijl – de ‘ongelukkige’ foto geplaatst bij een bericht over de badpakkendiscussie. Een foto die via officiële persbureaus is verspreid. In een tweede bericht laat GS weten dat de dame in kwestie in een e-mailtje heeft verzocht om de foto te verwijderen. GS geeft hier geen gehoor aan, omdat ze de foto via het ANP hebben verkregen en ervoor hebben betaald, en merken daarbij op dat het zinvoller is als mevrouw gaat klagen bij de persbureaus die de foto verspreiden – en er ook nog eens geld voor vangen.
      GS brengt belangrijke en minder belangrijke zaken voor het voetlicht die in andere media worden genegeerd, of lang zo scherp niet worden aangepakt. In tegenstelling tot lege brullers als Geert Wilders en zijn aanhang, voert GS daarbij argumenten aan, en laat mensen erop reageren. Aanstootgevende en domme reacties worden inderdaad verwijderd (iets wat de Telegraaf en het AD ook weleens zouden mogen doen), maar er staan meer dan genoeg opmerkingen tégen GS in de commentaren. Wat GS doet, is dagelijkse kost in landen als Groot Brittannie, gewoon bij de BBC (Have I Got News For You weleens gezien?) en allerlei ‘kwaliteitskranten’. Wie niet tegen GS kan, heeft niets begrepen van functionele satire, en realiseert zich niet hoeveel nieuws ons onthouden wordt omwille van hypocrisie bij de gevestigde media. En in antwoord op Daan: waarom vraag je het GS zelf niet? Ik wed dat GS de eerste is die staat te juichen als welke omroep dan ook dit aandurft – vooral een moslimomroep.

        /   Reply  / 
  3. Daan

    Ben benieuwd hoe Geenstijl zou reageren als de moslim omroep met zo´n programma zou aankomen.

      /   Reply  / 
    1. superjan

      Ik zou het prachtig vinden. :-) )

      ps Powned is niet Geenstijl.

        /   Reply  / 
  4. Mark

    Hahaha, wat een grap. En ze hebben nog niet eens een zender! :D

      /   Reply  / 
  5. Erin Daffida

    @ Marly

    Dan neem ik het bericht dat zojuist geplaatst is over het eerste slachtoffer dat gevallen is door de zwijnen griep. Hoezo ‘dit is echt nodig in de politiek’? ‘rebelse’ stijl… Je kan rebels zijn zonder iemand te beledigen of naakt foto’s te plaatsen van iemand die daar niet om heeft gevraagd. Als ze zich kompleet zouden richten op ‘misstanden’ in de samenleving dan zou het een prima website zijn. Nu is het gewoon een ordinaire plek voor stiekem-ordinaire mensen.

    De politiek kan prima zonder schreeuwlelijke neo-liberale gefrustreerde ietwat hoog afgestudeerde 30-40 jarige mid-life crisis lijdende mannen met een veel te grote passie voor hun eigen portemonnee en auto collectie. We hebben daar trouwens al een partij voor, realiseer ik mij net: De VVD. (Oh ja, en TON maar dat is niet echt een partij he?)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>