PowNed wil drie actualiteitenprogramma’s

Na WNL (voorheen: Wakker Nederland) heeft ook PowNed zijn beleidsplan gepresenteerd. Hierin staan drie formats omschreven, waaruit blijkt dat PowNed zich vooral met de actualiteit wil bezighouden. Bijvoorbeeld met de late night show Het Laatste Nieuws, vol nieuws, opinie en satire. Het programma is – net als de andere shows van PowNed – bedoelt voor Nederland 3. Het kanaal dat al zo lang een eigen stirische (dagelijkse) nieuwsshow op de late avond wil.

Ook wordt een format omschreven met de titel De Luis, de Rat en de Aal. Hierin teisteren drie verslaggevers de macht, ieder op hun eigen manier. Een stukje ‘onderzoeksjournalistiek zoals het bedoeld is’. Met welk dier zal Rutger Castricum worden bedoeld?

Voor de minimaal 9 uur radio is Zo Is Het Maar Net bedacht, dat elke dag op hetzelfde tijdstip dienst terug te keren. Hierin aandacht voor nieuws dat niet per definitie nieuws hoeft te zijn. PowNed wil hierbij zijn aanhang inzetten om de nieuwsselectie te maken. Interactie met de achterban staat hoog in het vaandel bij de potentiële omroep.

Minister Plasterk moet dit jaar besluiten of PowNed en WNL worden toegelaten tot het bestel.

Zie ook:
- Einde aan de waanzin van het leden werven
- Wakker Nederland (WNL) wil in Netwerk en EénVandaag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>