Roek Lips: Helft kijkers ONM is 50-plus

Mocht er nog een kleine kans op een reddingspoging voor ONM zijn geweest, dan heeft Nederland 3-netmanager Roek Lips deze vandaag definitief de nek omgedraaid via een interview in Trouw. Daarin zegt hij: “In het begin had de serie nog 700.000 kijkers en nu is dat 360.000 kijkers. Slechts twaalf procent (46.000 kijkers) bestaat uit de groep 13 tot 19-jarigen. De helft van de ONM-kijkers is 50-plus.” En met die feiten schrikt hij een eventueel geïnteresseerde commerciële partij zeker af; hun adverteerders zitten niet te wachten op iedereen boven de 49 jaar.

Reddingsplan mislukt
Het stopzetten van ONM lijkt een besluit van de afgelopen weken, maar Lips verduidelijkt in de krant nog maar eens dat er al 1,5 jaar wordt gesproken over een reddingsplan voor de soap – zonder resultaat. BNN-voorzitter Patrick Lodiers maakte zich vorige week nog kwaad dat recente wijzigingen hun vruchten begonnen af te werpen en dat de serie daarom te vroeg wordt gestopt. ONM zal nog tot mei 2010 op Nederland 3 te zien zijn.

Noodzaak
Lips is zich er van bewust dat hij een impopulaire maatregel neemt, maar ziet zichzelf daartoe genoodzaakt: “Als BNN of wellicht Powned met een jongerenactualiteitenprogramma komt, zal iets anders in de programmering moeten sneuvelen. Bijvoorbeeld bij de actualiteitenprogramma’s op een van de drie zenders. We hebben maar beperkt geld en tijd per dag en er komen mogelijk twee nieuwe omroepen bij, Powned en Wakker Nederland. Llink gaat er misschien af en BNN en Max zullen groeien.”

Atsma op stage
In de krant hekelt hij verder de opstelling van CDA-kamerlid Joop Atsma, die ONM wil behouden. “Het is niet aan Atsma om de publieke omroep via de minister te dwingen om een programma te behouden of te schrappen. (…) Ik nodig hem uit om stage bij ons te komen lopen en te zien hoe wij werken. Uit de manier waarop hij met ONM bezig is, blijkt dat hij niet weet hoe het werkt. Hij staat met zijn rug naar de toekomst.”

Zie ook:
- Atsma (CDA) werpt zich op als redder van ONM
- Roek Lips weigert ‘offer you can’t refuse’ van BNN
- ONM stopt definitief na lopend seizoen
- Stopzetten ONM strop voor Endemol

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Roek Lips: Helft kijkers ONM is 50-plus

  1. !#Michael#!

    Beetje onzin om te zeggen dat het nu minder gaat, terwijl dit het eerste seizoen in jaren is met tekenen van groei en herstel!

    Neem die beslissing dan in februari/maart ofzo! Maar niet nu…

      /   Reply  / 
  2. AJ

    Is dat niet bij alle programmas van de NPO?

      /   Reply  / 
  3. Zo

    je kunt nooit zeggen dat de helft van de kijkers 50+ is vooral niet met dat verouderde systeem om kijkcijfers te meten. Gewoon iedereen digitale tv met zon kastje en precies meten in plaats van die 1250 mensen ofzo.

      /   Reply  / 
  4. emiel

    Misschien iets voor omroep Max ?

      /   Reply  / 
    1. Jeffrey

      xD

      Nja, het is nu gewoon klaar met ONM.

        /   Reply  / 
  5. Grimlock

    Zo zie je maar hoe de PO is ze kijken ook goed naar 20-49… om zo meer advertenties te kunnen verkopen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>