Nederland 3 voert sneak preview-tijdslot in

De meesten zullen wel eens naar een sneak preview-voorstelling in de bioscoop zijn gegaan. Je koopt een kaartje zonder dat je weet welke nieuwe film je gaat zien. Al vele decennia een succes in bioscopen door heel het land. Netmanager Roek Lips gaat deze formule nu ook doorvoeren op zijn Nederland 3.

Dat maakte hij bekend op NPOX, het festival voor makers van de publieke omroepen. Hij komt hiermee tegemoet aan wensen om vaker en eenvoudiger programmavernieuwing door te voeren.

Het idee is ontstaan na het TV Lab uit augustus, waarin een week lang nieuwe programma’s zijn uitgeprobeerd op het publiek. Hoewel de kijkcijfers niet heel hoog waren, was de respons en het enthousiasme onder kijkers en omroepen wel groot. Die willen wel vaker een tijdslot voor experimenten.

Het plan moet nog wel de spreekwoordelijke puntjes op de i krijgen. Komt het sneak preview-tijdslot bijvoorbeeld wekelijks, tweewekelijks of maandelijks terug? En valt hier samen te werken met de publieke zenders in België? Vast staat dat omroepen eenmalige programma’s vaker kunnen uitproberen dan tijdens het TV Lab alleen, dat in augustus 2010 een vervolg krijgt. En de invulling van de sneak preview wordt pas op de uitzenddag bekendgemaakt.

Goed initiatief weer op die ook al zo goede TV Lab-week.

Zie ook de andere NPOX-berichten:
- Vier programma’s uit TV Lab terug in programmering
- Hoe Koefnoen een kwart miljoen kijkers naar Spijkerman joeg
- Kijkcijferexpert: WNL geen ochtendshow, PowNed in de nacht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nederland 3 voert sneak preview-tijdslot in

  1. Pingback: Nederland 3 krijgt op donderdagen sneak preview | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>