Laatste reeks Dit Was Het Nieuws, reddingsactie duurt lang

De reddingsactie van Dit Was Het Nieuws laat lang op zich wachten. Al in juli heeft de Tros bekendgemaakt te stoppen met dit dure programma en vanavond begint de omroep aan de laatste zes afleveringen. Met wekelijks zo’n 1,4 miljoen kijkers lijkt Dit Was Het Nieuws een cadeautje voor andere omroepen of zenders. Een bewijs ook dat de formule nog lang niet is uitgeput. Waarom duurt het toehappen dan zo lang?

Vanavond zijn te gast: Jeltje van Nieuwenhoven & Marcel Rözer. Verderop nog de gasten Thomas van der Drunk & Robert Vuijsje, Agnes Jongerius & Maxim Hartman, Theo Maassen & Nelleke Noordervliet, Cyrus Frish & Maarten van Rossem en Sjoerd van Stokkum & Noraly Beyer.

Dit Was Het Nieuws, 21.35 uur, Tros (NL 1)

Zie ook:
- Tros laat Dit Was Het Nieuws sneuvelen, welke omroep hapt toe?
- Harm Edens weet ook creatief Balkenende-norm te omzeilen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Laatste reeks Dit Was Het Nieuws, reddingsactie duurt lang

  1. Vincent

    Prima vervanger voor Wat vindt Nederland las de tweeede reeks daarvan is afgelopen!

      /   Reply  / 
  2. Ariane

    Op de een of andere manier lukt het niet echt met de Nederlandse versies van BBC-formats op de Nederlandse televisie, alleen Dit was het Nieuws en Doe maar Normaal (Never mind the Buzzcocks) lopen nu al wat langer, maar de Nederlandse versies van QI en Room 101 zijn na een seizoen al stopgezet. Ik vind/vond al die programma’s in het Nederlands best goed gelukt met potentie om te groeien. Je moet gewoon niet verwachten dat het een kopie van de Britse versie wordt en dat bijvoorbeeld Arthur Japin Stephen Fry gaat kopieren. Nederlanders zijn natuurlijk ook heel anders dan Engelsen. Al denken ze vaak het tegendeel: er zitten ook best wel overlappingen in het gevoel voor humor, maar Engelsen zijn toch een stuk subtieler (zoals ze zelf zeggen ‘tongue in cheek’: zo zijn wij gewoon niet).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>