Kijkerspitch TV Lab: Dorpse Meiden echt op tv

Dorpse Meiden is de winnaar geworden van de kijkerspitch van TV Lab. Een pilot-aflevering van het programma van Ellen van Dijk zal in de themaweek eind augustus een plekje krijgen op Nederland 3. Dorpse Meiden is een docu/reality-serie over een groep vriendinnen in het dorpje Deurne, als tegenhanger van het plasticen Echte Gooische Meisjes.

Het idee voor de reallifesoap kreeg Ellen toen ze een aflevering zag van de RTL-serie. “Alles lijkt in scène gezet”, zegt ze. Ellen van Dijk wilde dit beter doen en laten zien hoe zij en haar vriendinnen leven in het Brabantse dorp Deurne. “Wij gaan niet naar luxe hotels, wij kamperen liever in een oude caravan”, legt Ellen uit.

Dorpse Meiden is boven komen drijven uit enkele honderden inzendingen van kijkers. De verschillende omroepen hebben een zware kluif gehad aan de voorselectie. Uiteindelijk hebben recensenten van TV Lab bepaald welk idee een pilot-aflevering verdient. BNN zal de omroep zijn die Dorpse Meiden uitzendt. Bij voldoende succes in de week van het TV Lab, volgt een hele serie. Een preview bekijk je hier.

Zie ook:
- TV Lab: Dorpse Meiden en Uit het Nieuws, uit het Hart winnen
- Nederland 3 krijgt op donderdagen sneak preview
- Nog 10 kijkersformats in de race voor TV Lab
- TV Lab naar Canada, Oostenrijk, Scandinavië en Zwitserland
- Vier programma’s uit TV Lab terug in programmering
- TV Lab in 2010 met meer eigen product, belangstelling uit buitenland
- BNN met tv-zoektocht naar vrouw voor Mark Rutte

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Kijkerspitch TV Lab: Dorpse Meiden echt op tv

  1. Mike

    Herman, hoe is het met jouw idee afgelopen?

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Niet eens door de eerste selectie heen gekomen. daarna niets meer mee gedaan

        /   Reply  / 
  2. B.K.

    Nee, kijken naar ordinaire wijven met tatoeages en 90% van de dag een sigaret in hun smoel, pratende met een vreselijk Brabants accent, dat is leuk.
    Doe mij maar Gooische Meisjes. Zien er niet alleen leuker en beter uit, zijn ook een stuk beschaafder en niet zo goedkoop als die ‘Dorpse Meiden’.
    Ik krijg ook een beetje de indruk dat dit bedacht is uit jaloezie. Zo van: ‘Kijk eens hoe gezellig wij het hebben zonder een hoop geld!’. Niet zo gek ook dat het dan in de smaak valt bij de Publieke Omroep.

      /   Reply  / 
    1. marja van vliet

      Ordinair ? Wijven ? Smoel ? Goedkoop ?

      Degene die hier van jaloezie spreekt is echt aan ‘t projecteren. En met een taalgebruik heel wat onbeschaafder dan dat van de dorpse meiden .

      Marja van Vliet

        /   Reply  / 
  3. Tom

    Aardig programma kan dat worden maar een variant van iets dat we allang kennen. Dit hoort niet in de week van de vernieuwing thuis. Nix vernieuwends aan!

      /   Reply  / 
  4. Frank

    Is van de oude constructie van TV Lab niets meer over? Een aantal formats in een week uitzenden waarvan er één een hele serie krijgt? Zonde!

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Jawel hoor. Maar één van de pilots komt dus van een kijker af. Overigens gaat TV Lab wel korter door, want die week beginnen ook Paul en Filemon aan hun late night show. Dus TV Lab elke avond van 20.30-22.00 uur

        /   Reply  / 
  5. joris

    lijkt me ontzettend lache, soort van ‘new kids’ maar dan vrouwelijk

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>